Jump to content
Българският форум за музиканти

jasmina_gen

новаци
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

jasmina_gen's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. мерси, а хиперенергията вкъщи лекуваме с много спорт. Ако ви попадне интересна информация за пиано IBACH, ще се радвам да ме насочите. А също така - преди време бях попадала на материали как се поддържа пиано - ако имате нещо такова или ако поназнайвате , споделете, че май трябва да минем спецкурс и то интензивен, че детето няма да го потроши, но ние да не го съсипем. P.S. Малкият вкъщи все си проверява пианото дали е там, да не му го откраднели. Ама 200 кг - трудно. Иначе иска и ние вече да започваме да се учим да свирим.
  2. Да, купихме IBACH. Ами вчера бяха големи вълнения вкъщи! Имахме дори домашен концерт. Доста е напреднал (не говоря за моите критерии). Свири и доста навито. А най-интересното е, че му е е голям кеф (sorry, за този по жаргон, но не само има желание, ама здравата се кефи). Мисля, че най-голяма заслуга за всичко това има учителят му по пиано. Пак благодаря на всички!
  3. Купихме пиано! Много сме щастливи! Създава невероятен уют. Да не говорим детето колко се радва, че си има пиано. Благодаря на всички за съдействието, информацията, подкрепата и търпението!!
  4. Тази нощ доста се порових за пиано IBACH в чужди сайтове. Все хубави работи прочетох, освен че през декември 2007 излиза информация по немските вестници, че спират производството му. Но ме интересува и Вие какво мислите за пиано IBACH? Благодаря!
  5. Здравейте, пак събирам мнения. Какво мислите за пиано IBACH? Е, това е - плюсове, минуси, наблюдения, опит ... Благодаря много!
  6. Благодаря много! Чета и се уча!
  7. За много година и отново благодаря за съдействието! Имам пак няколко въпроса. Бихте ли ми препоръчали коректна музикална къща или пиано салон за закупуване на пиано? Да имат хубави инструменти, транспорт, акордиране, качване - всичко. В нета попаднах на тези музикални къщи ПИАНО САЛОН "МЕЛОДИЯ" МУЗИКАЛНА КЪЩА "ЧЕМПИАНО" Имате ли впечатления за тях? След много консултации последно сме се насочили към немско пиано около 1500-2000 лв., но може да варира. Както се изказа един продавач "това са среден клас пиана". Какво мислите за вариант за по-качестевено пиано на изплащане? На няколко пъти ми предложиха този вариант.
  8. Много благодаря за съдействието. И да задам още един непрофесионален въпрос. Много често съм чувала от музиканти, че някой става или не става за пианист. Долу-горе кога се разбира? Предполагам, че някой може да каже още в началото, други - след 1 месец, трети - по-късно ? Да си призная на мен ми е доста странно - все едно да кажеш на някой, който не може да пише още, да се отказва още в началото? Може би не е съвсем удачен примерът, но наистина съм чувала от пианисти кой става и кой не. Така че ми е интересно и Вашето мнение. Талантът, желанието или упражненията са определящи в най-най-голяма степен. Леко се притеснявам, че дребосъкът много иска да свири, веднъж го отрязаха, сега да не се получи пак същото. Абе, мамини вълнения
  9. Мога само да кажа - страхотни сте. Не може да си представите колко интересно звучи всичко за непрофесионалист. С всяка думичка научавам нещо. Иначе за сина ми - не, няма да кандидатсва в музикално училище. Интересите му са по-скоро към математика (основно), езици, шах и тенис , но много - ама много, иска да свири на пиано. Започна да ходи при стахотен учител (не към читалища, училища и т.н.). Има голямо желание, но май си му е трудно. По-скоро другите неща, с които се занимава, изглежда има талант за тях и му е супер лесно, а за пианото така се е нахъсал, ама май няма да е много добър и много страда. При пианото си трябва и много труд. Доста се отклоних. Иначе погледнах цените на немските - по-скоро са около и над 2000 лв. Не знам - по-горе имаше ценен съвет, че за начинаещ пианист пиано над 1000 лв. много не си заслужава (то си заслужава, ама да не се наложи после аз да подхващам уроци, за да свири някой на него , въпреки че засега синът ми има голямо желание). А, според вас, в началото по колко време трябва да се свири на пиано като упражнение? Предполагам, че всеки ден!?
  10. Mr. Darkness и yamaha, много благодаря. Прекрасни и ясни обяснения. Долу-горе и аз си мисля за бюджет между 600 и 1000 лв. Леко се притеснявах за руските модели, защото попаднах на доста крайни мнения. Видях, че за този бюджет има и немски, но не можех да преценя дали си заслужават само за това, че не са руски. Може да са тотално амортизирани. А това пиано Орфей българско ли е? За друга марка, която е за този бюджет и да е добро, сещатате ли се? Дали има някъде, където предлагат нещо като цялостно, но коректно обслужване - пиано, акордиране, транспорт, поддръжка? Наистина да са коректни, а не да искат да ни пробутат нещо. Или трябва да си търсим обяви, да си търсим акордьор, да обикаляме с него, отделно да търсим транспорт. Не ми се струва лесно, а сигурно отнема и много време. Имате ли представа колко се плаща за подобни услуги - търсене на пиано с акордьор и транспортиране? Пак благодаря!
  11. Здравейте, пак питане от (досадна ) майка на начинаещ пианист (7 г.). Уверих се, че не трябва да купувам синтезатор, но тогава възниква въпросът какво пиано да вземем? Бихте ли ми препоръчали марка? Гледам-гледам руски, немски, но нищо не ми говорят повечето. Разрових се из нета и открих на по-нормални цени ето тези марки пиано Беларус пиано Черни PIANO ORFEI пиано PETROF старо немско пиано H.Peters& Co. немско пиано RÖNISCH старо немско пиано ERNST MUNSK GOTHA старинно английско пиано "ТРИУМФ" Кое, според Вас, като марки си заслужава изобщо? А ако се сещата за друга марка - подскажете ми. Ако е немско, например, задължително ли ще е по-хубаво от руското? От друг град може ли да се транспортира пиано без да му се навреди? Видях по обявите за продажба пиана на повече от век. Изобщо трябва ли да се гледат подобни оферти? И най-важният въпрос все пак, според вас, колко пари трябва да предвидя за пиано за начинаещо дете? Хем да е разумно, хем да не е само мебел вкъщи. Благодаря!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.