Jump to content
Българският форум за музиканти

Пи14

новаци
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Пи14's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

0

Обществена Репутация

  1. Разбрах. Трябва да взема това https://www.muziker.bg/krk-subwoofer-s10-4
  2. Исках да ползвам балансирани изходи, входове и кабели, не заради шума а за да не изгори някоя техника ако ползвам преходни връзки баланс.->небаланс. Излиза, че проблема не е само във небалансираните входове на усилвателя ми, но и в смесването на ниските честоти. Явно няма да стане без някакъв кросоувър понеже мониторите ми са до 40Хц и ще стане каша. Стигам до извода че ми трябва студиен субуфер който си има и балансирани входове и изходи, и вградени кросоувър, и усилвател. Другият вариант е ако искам да ползвам мой пасивен субуфер, ще трябва да купя съвременен кросоувър и съвременен усилвател понеже те имат балансирани входове, но цената става като на нов студиен субуфер. Отново се получи, като искам качество трябва да си платя Благодаря на всички за съветите.
  3. Имам 5 инчови студийни монитори Adam Audio, които може да ги определят като добри за миксиране, но когато си пускам само за слушане някоя определена музика или филми и игри, искам да ми думка. Т.е. малки са ми мониторите за да треперят мебелите И понеже разбрах от нета че има три вида балансирани исхода и свързването им към небаланс. чрез механично разместване в различни комбинации, проводници, не е много препоръчително, научих че може да се ползва някакво устройство към което може да се подава балансиран сигнал а то да има различни изходи включително и небалансирани. Не знам дали има и как се нарича това устройство но аз се сетих че мога да ползвам малък миксер който да има поне два балансирани входа и два небаланс. изхода като чинчове или стерео куплунг, от които мога спокойно да подам сигнал на усилвателя. Според вас, ще стане ли този номер примерно с този миксер? https://www.thomann.de/intl/bg/the_t.mix_micromix_1_usb.htm
  4. Имам усилвател за субуфер, в който има вграден кросоувър. Т.е подавам му истинския сигнал и то стерео по двата чинча и той смесвасигнала в моно, отделя ниските честоти, след което ги усилва. Обаче ми трябва надежден начин да му подам сигнал от балансирания изход на звуковата карта.
  5. Здравейте, имам аудио интерфейс AUDIENT iD14 MkII https://audient.com/products/audio-interfaces/id14/tech-specs/ Целта ми е да слушам музика на два активни монитора и един пасивен субуфер захранван от усилвател за субуфер. Интерфейса има 4 балансирани изхода тип TSR 1/4" за 2 двойки активни монитори. Искам да ползвам два от изходите за два активни монитора, които свързвам с балансирани кабели, а другите два балансирани линейни изхода искам да свържа към двата небалансирани входа на усилвател за субуфер от тези, които се ползват в автомобилите (примерно този https://www.technopolis.bg/bg/Usilvateli/Usilvatel-PIONEER-GM-A3702/p/306081 )и към усилвателя да свържа пасивен субуфер. Мога ли да направя такава връзка и с какви кабели и накрайници, или аудио интерфейса или усилвателя за субуфер ще изгорят? А мога ли да свържа небалансираният изход за слушалки (който може да захранва 600 ома слушалки) към двата небалансирани входа на усилвател (за субуфер или стерео) и с какъв кабел? Благодаря.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.