Jump to content
Българският форум за музиканти

Azwraith

Members
  • Мнения

    190
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Azwraith

  1. Здравейте!Днеска смених струните на електрическата си китара и Установих че са твърде близко до прагчетата и даже се допират при свободно удряне което мисля че не е добре но не ми е ясно как се оправя това и затова реших да попитам тук.Китарата е Jackson JS30 Dinky с Floyd Rose и Locking Nut. :)

  2. Леле хора това е вечният въпрос ебати ... аз немога да си обесня как някой може да каже че нещо е "най-" просто има различни хора и различни интереси съответно ... за едни примерно първият риф на Run to the Hills на Iron Maiden е велик а за други Enter Sandman на Металика ... различно е за всеки!За мен лично един великолепен риф е на Металика основният риф на песента Master of Puppets тоест които е в началото!Може би ще е по-добре да ги подредя в топ 5 или нещо такова ^_^

    1.Master of Puppets - основен риф

    2.Trivium - Dying in your arms пак основен риф

    3.Machine Head - Davidian първият риф

    4.Slayer - Dead Skin Mask първият риф - той е култов просто :hysterical:

    5.Rage against the machine - Bulls on parade цялата песен е пълна с брутални рифове

     

    ... мързи ме да изброявам още ;) ;) :D:cheers2:

  3. Здравейте!Значи днес случайно докато изпробвах отново някои от ефектите на V-amp 2 забелязах че отдолу пише че може да се теглят различни настройки от интернет.Влезнах в сайта на Берингър и разгледах но нещо не ми стана ясно апък не мога да си намеря и упътването на процесора.Ако някой знае за какво става въпрос и има желание да обесни ще се радвам много :):) :)

  4. Здравей!Аз лично притежявам Jackson JS30 Dinky и го съчетавам с процесор Behringer V-amp 2 и честно да ти кажа ми допада доста като звук.Може да се спретне доста приличен чист звук от китарата ако ти е кофти усилвателя както при мен - Squier sp10 :thumbs_up: Аз лично свиря повече с ефекти и най-вече с яко резачка :bravo: Свиря предимно Металика малко Пантера и Слейър и разни трашърски работи :)

  5. Здравейте!Моят въпрос е как точно се настройват адаптерите на китарата ? Забелязал съм че има едни болчета от горе и отдолу и когато ги завинтвам и отвинтвам адаптера се повдига нагоре и съответно спада надолу при обратното и незнам какво точно се променя.Не съм въобще на ясно с техниката по китарата и ако може някой да бъде така добър да поясни някой неща. :rolleyes::):cheers2:

  6. Здравейте!От известно време се чудя какво да уча и смятам че май е време да науча някой друг скейл защото ми се струва че ако продължавам да уча някакви песни или части от песни бавно ще напредвам ... самоук съм си :thumbs_up:Но работата е там че не схващам абсолютно нищо от скейловете и знам няколко само.Ако може да ме опътите какво да започна да правя и кои са най-важните :thumbs_up: Съжелявам че ви тормозя ама просто вече започвам да се дразня :excl:

  7. Здравей!Един от вариантите е да използваш кумпютър ината програма Guitar Rig която е препълнена с ефекти и като за начало ще ти върши работа.Тъй като нямаш кубе ето как можеш да свържеш нещата:Взимаш един кабел жак - жак и с него свързваш китарата към компютъра като пъхаш на мястото на микрофона китарата(най-вероятно ще ти трябва преходник)Трябва да си изтеглиш програмата но в момента не се сещам точно как ставаха нещата и ще трябва да потърсиш из форума ... съжелявам ... това е един от начините,но звука не е кой знае какво качество но ... Друг вариант е с процесор към уредба.Процесорите обикновенно имат амп симулации и доста ефекти но то зависи от процесора де :) Забравих да кажа че при първият варянт с Guitar Rig трябва да си свържеш уредбата към компютъра като използваш кабел жак - жак.На уредбата ти трябва да има AUX вход който е специално за тази работа :) А другият край го напъхваш в мястото за Speakers (колонки) отзад на компютъра ти -_- Надявам се да съм помогнал :)

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.