Jump to content
Българският форум за музиканти

Йети

Members
  • Мнения

    54
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Йети

  1. Като че ли е откачил от пиене, но все пак няма лошо - дори и Джимарата е искал да учи музика. Жив и здрав да ни е Флий, че да продължава да ни радва с творчеството си. Много голям музикант!

  2. Джон Фрушанте от Red Hot Chili Peppers свири с D'Addario EXL110 (10-46). Ерик Клептън също свири с десетки, само че Ernie Ball Regular Slinky. А чичо ни Джеф Бек също ползва Ernie Ball, само че Hybrid Slinky (9-46). Стиви Рей Вон е свирил с GHS Nickel Rockers (нещо от рода 13-56). Дейвид Гилмор си има някакви си негови комплекти на GHS... Това са тези, за които се сещам в момента.

  3. Грифа не е завинтен за тялото с винтове, а има специална set-neck конструкция. Това води до ОСЕЗАЕМО по-дълги тонове

    А в една друга тема беше писал, че това не било така, че това били просто предпочитания към сглобките на съответните фирми, както и че "едва ли щяло да има осезаема разлика". Поне накрая си харесай едно нещо, което твърдиш, че е така, и си защитавай тезата. :) Поздрави!

     

    Авторе, щом искаш да свириш AC/DC, я направо си вземи един Epiphone G-400, както и някакъв лампов усилвател. От много малко време свириш, за да мислиш за толкова скъпи китари. Подрънкай си сега с по-евтина тупалка, а пък след време (в случай, че още не си се отказал) си вземи вече Gibson.

  4. Да, от закючващите се машинки има ефект - китарата се разстройва значително по-малко при пинизи с ръчката. Иначе нямаше Джеф Бек да е с такива (както и с LSR нът) на неговите китари... :hysterical:

     

    Ингуи Малмстийн се бъзика с тремолото бая повече от Джеф,пък китарите му са все със стандартни ключове.Що така,бе?

    Пък за чуването-чувам си аз...

    То затова Джеф Бек беше казал следните думи: "I'll write whole tunes with the tremolo arm." Сигурно не ползва ръчката, нали? :hysterical:

     

    Иначе сигурно не си глух, все чуваш нещо. :hysterical:

  5. А нещо за тия заключващи ключове (колко тъпо звучи), като моделите на Шалер, които гледах и споменах? Въобще, има ли някакъв ефект от тия "заключващи" се ключове?

     

    При правилно поставяне на струните няма да имаш никакви проблеми.Моите 3 китари ги настройвам по един път на седмица,а понякога и това не се налага.

    Колко често си настройваш китарата зависи от това колко чуваш... :icon_shithappens:

     

    Да, от закючващите се машинки има ефект - китарата се разстройва значително по-малко при пинизи с ръчката. Иначе нямаше Джеф Бек да е с такива (както и с LSR нът) на неговите китари... :punk_guitar:

  6. 2. Най-възможен ми се струва варианта инструмента да е произведен с неточен ъгъл на грифа и съответно да има дефект.

    3. Китарата ти е нова и с повече разправия можеш да я смениш - не даоправяш дефекти - нали си купуваш нова китара?

    4. Китарата ти е на дни - просто ги НАКАРАЙ да ти я сменят.

    Евтиме, това, че ти си преживял една сърцераздирателна драма с xxxx (за която искрено ти съчувствам), не означава, че китарите там са дефектни, нуждаещи се от ремонт, както и тем подобни щуротии...

     

    Rezachka, то принципно като си взимаш нова китара, винаги е хубаво да й смениш струните с нови, защото за фабричните се подразбира, че са поостарели (все пак не ти я дават направо от завода, нали?).

  7. Здравейте колеги и колежки :).

    Преди известно време ходих до софийския РФ и си харесах едно евтинко Динки (е вие да не би да очаквахте нещо друго :) ) с 24 прагчета и флойд роуз.Е дотук ОК, обаче в нета няма такъв модел :greenangel: .Сега питанката ми е дали наистина има такъв модел в магазина (ако някой е ходил по-скоро от 26-27 юни) или аз имам яки очни проблеми.

    Да, има такъв модел.

     

    Бъди спокоен, нямаш очни проблеми.

  8. ^ Това последното е най-бруталната ирония, която съм виждал някога... :girl_witch:

     

    Да си изкажа и аз част от моите виждания по темата...

     

    Хубаво е за един китарист да може да свири и на акустичен инструмент, а не само на електрически. Същевременно е хубаво и човек да може да свири и на втория вариант, само че на чиста китара (или с малко драйв).

     

    Хубаво е човек да може да си настройва китарата без тунер, ами по слух, а не като днешните "велики" музиканти, които се изявяват по някои родни сцени.

     

    Направо е страхотно, ако един човек се старае да вади песните по слух, а не гледа нотички или табулатури.

     

    И последно, но не и по важност - има и други стилове освен метъла. :cheers2::godbless:

  9. Абе мани Tortex-i Sportex-i, нали все е перо.Почти всички са еднакви..... :thumbs_up:

    Все е перо, ама както каза LOE, всичките си имат разлики.

     

    Аз най се кефя на Dunlop Tortex и класическите пера на Fender, направени от целулоза. От първите любимият ми размер е 0.88 мм (зелените), а от вторите - 1 мм (тези, които се водят heavy).

  10. Имали ли сте даден момент в който просто не ви се свири не изпитвате същото удоволствие от музиката и се страхувате това да не продалжи вечно “? и през това време проблема си остава нерешен .. слушате любимите си песни опитвате се да ги свирите ... но тръпката липсва... от което вие се дразните .. и ви пречи да напредвате ..

    :hysterical: .. отвратително нещо.. ако някой знае лек ще съм му благодарен, музиката за мен е всичко..

    Сега съм в такъв период, но няма как - трябва да се свири, дори и в такива моменти да не е същото. Джими го е казал най-добре: "Понякога ти се иска да се откажеш от китарата, мразиш я, но ако продължиш да се занимаваш с нея, ще бъдеш възнаграден".

  11. Недей да се засягаш от написаното от мен. Просто има хиляди начинаещи, и ако всеки си напише мнението на сериозно занимаващ се от х месеца, ще се загуби смисъла на темата. Мнението на опитните китаристи е много по-ценно.

    Дето се вика - питай старило и патило.

    Евтиме, това е форум - всеки има право на мнение, дори и на тебе да не ти харесва. Също и това, че някой свири от много време не означава, че той непременно е прав за нещо. :)

  12. Здравей. Това, че в БГ няма добра школовка е пълна глупост, сори. То сега като всички плюят БГ, дай и ние... Аз съм от Пловдив. Първият ми учител по китара има знания как да те докара за 1 година до ниво, достатъчно за кандидатстване в Академия. Той има и ученици в чужбина... Който познава достатъчно добре китарните традиции у нас няма да каже такова нещо. Освен това бързото напредване има както плюсове, така и минуси.

    Даскалът може и да има знания за това, но то не зависи от него (а и друг е въпросът, че е невъзможно).

     

     

    Самообучението е от полза. Сигурно ще ме оплюят, но всякакви такива работи като постановки и тем подобни, които се преподават от учителите, са напълно излишни. Това е нещо, което е строго индивидуално. Не можеш казваш на хората, че така е правилното, само защото на теб ти е най-удобно така.

     

    Когато си самоук, много повече гледаш да експериментираш и да изсвирваш това, което чуваш (разбира се, това изключва всякакви самоуки "гении", които без тунер и таблатура не могат да отлепят и два тона на китарата).

  13. малко офф:

    "the legendary wah wah pedal used by Jimi Hendrix" - Хендрикс е използвал Vox v846, а този не е съществувал по това време

    друго което се сещам е че май не беше с тру байпас

    не че нещо, но малко злоупотребяват май като казват "еди кой си го е ползвал или го ползва"

    Това е смешно... На Woodstock го дават в краката и се вижда как натиска напред-назад Vox-a.

     

    535Q нещо не ме кефи... По-добре Vox V847. :)

  14. Комбинацията двоен/двоен пък често е малко по-метълска. Има изключения като Gibson LP, разбира се, но нали говорим за евтини китари...

     

    За твоя стил музика, бих препоръчал поне единичните адаптери да са с Alnico(алнико)магнити, не с керамични.

    Керамичните звучат по-хай фи, нямат това богатство на тона, и са по-подходящи за грубиянски стилове.

     

    Китарата на Джеф Бек е с керамични адаптери... дали няма богатсвто на тона? :lol:

     

    Питай и продавачите, но имай предвид, че рядко са в час, а понякога подваждат умишлено.

     

    Ами защо ти не станеш такъв? Още по-добре - защо направо не се кандидатираш за работа в някоя голяма фирма за китари? Сигурно дават мило и драго за наследник Лио Фендър или Сет Лавър в китарните иновации...

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.