Jump to content
Българският форум за музиканти

mirror_of_madness

новаци
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от mirror_of_madness

  1. И на мен ми е интерсно, защото повечето дистове от този сайт не са ми познати.
  2. Тъй като му намерих схемата и ми изглежда доста добре, тъй като има някой друг ефект освен дист. Някой да го е правил или да е чувал? Иначе ето адреса: http://www.generalguitargadgets.com/index....0&Itemid=26
  3. Ами това дето го дледах на Гибсън беше по-скоро с пластмаса. Но тя не е ли чуплива? В смисъл като слагаха канта беше доста огъваем и здрав.
  4. За бялата лента по тялото на тоя Warlock: http://bcrich.com/warlock_revenge.html
  5. Много ми е интересно какъв материал се използва и по какъв начин се поставя? Гледал съм на Gibson поставяне, но не беше описано подробно.
  6. Така... Тъй като си свъриш работата в гръцко и не ми се седеше два дни на почивка се прибрах. И там е същата хава с явора, както и тук. Така, че с малко късмет и съдействие от колегата violins скоро може да се сдобия с талпа поне за тялото.
  7. @boreto , ами да, платих им предварително просто, защото иначе нямало как. Уж водели некви отчети. Но темата не се закрива. Утре заминавам за 2 дни до Гърция и ще търся там. Ако и така не стане, ще преобърна цяла България ако трябва, но материал ще си намеря! @vlex Не ме метнаха просто познати. Още по-зле - роднини, на които мислех че мога да разчитам. Абе работата хич не отива на добре. Преди малко говорих с един познат, който каза че ще направи всичко възможно да намери талпа поне за тялото. Но вече няма да влагам надежди в нищо! Почвам яко издирване и това е!
  8. Цялата работа се прецака. Вместо талпа топола и талпа бук ми донесоха талашит! :) :curse: И след половин час крещене и сеир от страна на комшиите разбрах, че няма смисъл да се обяснявам. Е, няма други такива мошеници!
  9. Ами аз тези дни имам път до Гърция и мисля да проверя там как е положението с явора.
  10. @the_gorer , не се подвеждам по твоя проект. Просто от няколко седмици много хора ми казват че няма да е добре да ползвам само лепило, но и дибли. Но според мен това си е чисто разваляне на звука. Тъй като на твоя проект, дибли си използвал само за рога, а той не е близо до адаптерите и няма да повлияе дотолкова на звука. И все пак ако не мога да намеря явор, няма ли как да направя грифа от бук? То вярно, че тръс рода защитава от измятане, но при бука по-голяма вероятност има да се изкриви на една страна. Ако няма как ще търся нещо, пък ако ще и орех или дъб да е.
  11. Бях обмислял изцяло махагонова китара, но тъй като не искам толкова мек звук (стил Gibson) се спрях на тяло от топола, тъй като е много близко като звук до елшата. Иначе да, бях си поръчал добра(поне според мен) талпа за гриф от явор, но хората ще ми докарат бук . Гледах тука една тема, дето човека си правеше грифа от бук, но не ми хареса нито като идея, нито като изработка. Ще търся още за явор, а ако не намеря не знам. Най-вероятно ще се отказвам от тоя проект.
  12. Мерси! Само се чудя откъде да намеря явор за грифа, защото утре ще ми докарат талпите и вместо явор, са ми дали бук. Знам, че е твърдо дърво, но пък е с непредвидимо поведение. И ако не намеря явор май ще се провали цялата работа.
  13. Благодаря за последните два поста! А относно дали имам опит-вие да не би да мислите, че нямам защото съм нов във форума??? Ами да ви кажа това ще ми е първата, която правя, но съм оправил 2-3 китари. Единственото, което ме затруднява е смяната на прагчетата, но това не е проблем, защото ползвам услугите на други хора.
  14. Ами май наистина не съм се изказал ясно, за да ми обяснявате като на бавноразвиващ се. Знам какво означава set-neck, bolt-on, neck-throunh, Invisibolt Technology.... Просто напоследък чувам мнения, че освен лепенето за двете части през които преминава грифа, се ползват и дибли или нещо такова. Та въпросът ми е: САМО С ЛЕПИЛО ИЛИ И С ДРУГИ ПРИКРЕПЯЩИ МАТЕРИАЛИ ДА ПРОЦЕДИРАМ???
  15. ПИЧ, това с дъската го знам. Не свиря от вчера и не съм дотам начинаещ! Просто не съм се изразил добре май?! Добре знам какво представлява сама по себе си една neck-through китара. Въпросът ми е как се прави сглобката!
  16. Здравейте на всички! Тъй като почвам да си правя китара Warlock и искам да стане убийствена(както и съм я замислил), след дълго колебаене се спрях на neck-trough изработката (отначало мислех за патентованата IT на B.C.Rich, но тъй като не познавам човек с такава китара, и не знам за отзивите от нея се спрях именно на neck-trough). Проблема е, че чувам две различни мнения. Едното е грифа да е само залепен за другите две части на тялото, а другото е да бъде залепен, но и освен това прикрепен с други материали. Някакви предложения?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.