Jump to content
Българският форум за музиканти

Iv4ata_GuItaR

Members
  • Мнения

    80
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Iv4ata_GuItaR

  1. Да попитам може ли реампването да мине без DI ако се запише през M-audio fast track pro китарата директно в интерфейса, за монитор да се използва Гитар риг или друг VST и после готовите китари и басове да се носят в студио или да събираме пари за DI ?

  2. Може би един EQ към fx на който примерно му вдигаш малко средите и левела и ти дава по силен звук, пък и вариант за друг тон като пипнеш EQ-то.Аз имам един волюм педал и го ползвам него. Има си потенциометър с който регулираш като е затворен колко сигнал да пуска и ритъм свиря със затворен пак като го отворя ми вдига нивото, въпреки че една идея по-малко ако вдигаше щеше по-добре да е, ама пак става поне 100 % ще се чуе солото. От време на време на лайв от вибрациите по сцената и сам се движи налагало ми се е да го държа настъпен :).

    • Like 1
  3. Здравейте, тъй като свиря от три години на китарата си започна да ми ръждасва флойда точно където ръката се опира при свирене на P.M., дори вчера като сменях струните 5-та трудно я извадих, защото леглото беше ръждасало малко но го пръснах със спрея за почистване и се раздвижи. Та иначе има ли как да премахна ръждата със спрей против ръжда тя не е много, но все пак да не стане проблем след време.

  4. Това е ре мажор, само че с терцовия тон в баса демек D6 както и да е относно пръстовката свири го с 3,1,2 (от 4 към 2) можеш да приложиш един трик ла мажор го свири с баре на 1 пръст 2-ро прагче (4 и 3 струна) и после само добави 3и 2 пръст без да пипаш барето много лесно е.

  5. Няма смисъл по-добре си се упражнявайте всеки поотделно пък като се понаучите се събирайте да свирите песни той да си учи едната китара ти другата и се събирате, но сега ви трябва индивидуална работа.

    • Like 1
  6. http://www.thomann.de/gb/ibanez_rg2550zgw.htm Обмислям да си взема тази китара в скоро време, но не мога да разбера някои неща.

    1.Какво ще рече "DiMarzio IBZ" ? Ibanez ли е DiMarzio ли е или нещо средно :D?

    2.Къде се произвеждат в днешно време и какво е качеството им?

    3.Заслужава ли си спрямо цена/качество? Доколкото видях е 2044 лв.

    Имам B.C.Rich JR V NJ DELUXE и обмислям Ibanez-a за 2 китара.

    • Like 1
  7. Фронтмена е добре като цяло (има на места да поработи с вокалите на 2 част преди солото дрането е ужасно зле) солата са добре още малко трябва да ти е по сигурна ритмиката.ОБАЧЕ Басиста е ТРАГИЧЕН другия пат ако свири така му драпнете кабела по добре изобщо да го няма.Или го научете да свири или земете друг.Само той ви е проблема!

  8. И аз имам такава китара Стаг и при мен се появи този проблем след година и нещо свирене даже и потенциометрите ми се прецакаха просто трябва да се сменят. Сигурно и твойто ключе е за смяна но това си е нормално при тези китари просто са си боклуци.Всички притежатели на стаг стратокастер :D които познавам имат този проблем.

  9. Значи проблема (или не е проблем незнам) е следния китарата е напълно намалена (и 3 те контроли) но когато усилвателя е включен и трагна да слагам жака има едно положение на жака някъде до половината влезнал при което китарата си свири и не се контролира от потенциометрите за vol/tone когато обаче влезе нормално както си трябва тези проблеми ги няма и всичко си е ок. С други китари (пасивни) това го няма а нямам друга активна за да сравня. Китарата е B.C.Rich Nj jr V deluxe ако някой е срещал този проблем нека пише. :greenangel:

  10. И аз се присъединявам към фен клуба с моя B.C.Rich JR.V NJ. Deluxe взех си го преди 2 дни.

    Specifications

    Construction: neck through

    Body wood: Mahogany

    Tuners: Grover

     

    Fretboard: ebony

    Frets: 24 jumbo

    Scale: 25 1/2”

     

    Bridge: Floyd Rose® Original tremolo

    Pickups: EMG® 85 neck, 81 bridge

    Controls: 2 volumes, 1 tone and 1 three-way toggle dscn0667q.jpg

  11. Значи мисля да си зимам нов амп и държа да е лампов. Спрях се на този модел на peavey спрямо цена и мощност ми се струва много добра сделка слушах семпли в нета и се накефих ама друго си е на живо да се пробва. Ако някой го е пробвал нека да даде коментар или предложение за друг вариант. Свиря траш.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.