Jump to content
Българският форум за музиканти

SviStyle

Members
  • Мнения

    528
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    3

Мнения публикувано от SviStyle

  1. Колеги, и не само. Пиша тук с прискърбие. Преди няколко месеца (шест да речем), закупих от един музикален магазин една лампова глава с прилежащ кабинет включващ и говорител (разбираите халф стак система, работеща). Почти пет месеца това нещо работеше, докато по време на свирене издъхна, пропърдя и не каза нищо повече. Аз естествено го върнах в магазина или по - точно сервиза( все пак в гаранция), при което проблеми нямаше............докато не ми казаха че е ремонтирано и да мина да си го взема. Ами оттук ми започна проблема, Майстора каза че е изгорял изходящ трансформатор (хубу и кво от това, нали си го сменил. е моята реплика), да де, ама нямахме точно такъв тука и сложих от подобен усилвател, "Това имах" му бяха думите..........Ми то лошо няма, но усилвателчето си е скопено......няма нищо общо от това което беше (звучи като Зил на три цилиндъра и като го усиля над половината започва да свисти в говоритела)....... ама ае да ви питам тук, щом аз от пръв път намерих някви трафове из нета,......То трябва ли да отида и да му набия канчето на мастора, да му споделя че устройството, макар и работещо, функционално не е устройството, което съм закупил........... И дали гаранцията ми е спазена......Аман от пишманци!!!!!

  2. Винаги в торбата с гиъра се намира някое кожено панталонче, кожено якенце и любимата черна риза с черепа на гърба (герба). Иначе под дрехите съм гол.....обикновено.

  3. Отдавна не съм се изтипосвал тук:

     

    116680963142598855713445802284pojU6QhkffgUJnG9llx.JPG

     

     

    17148618945945381491344580288Hx8AmaKLLZEOBwXOSqt4.JPG

     

    17108911917802815951344580242Iixhp1B7VMeEsoxvcFWp.JPG

     

    На последната снимка много готино се вижда как на калъфа пише Ибане. Иначе се събуждам на верандата на палатката и гледам някой боядисал тавана на листа и малко небе между тях.

  4. Китарата би звучала добре в което и да е кубе, независимо лампово, тразисторно или к'вото до'де. Стига да има някой да се позаиграе. То всеки иска ламБа и процесор, с надеждата да стане нещо, ама като незнаеш какво искаш и как да стане, и Гибсън с Маршал и ако щеш процесор по средата да имаш, все ти е у гъзо!

    • Like 4
  5. Само аз ли мисля, че ритъм секцията е добре, обаче браса се разминава спрямо себе си (Висят си леко ритмически, помежду си, което не ми стои добре).

    Едит: Сега като слушам, нещо атаката им не е еднаква, което може би ме дразни, като секция

  6. Пряко мнение по темата немога и няма да дам. Мога само да споделя,че свирене и пробване на различни джаджи му е майката. Било то китари (конструкции, дървеса, флойдове, бриджове, нътове и т.н.), електроника (адаптери, потове, бустъри), ефекти (аналолгови, лампови, цифрови, процесори, предусилватели и т.н.....), кабели, усилватели ( лампови, хибридни, транзисторни......). Няма кой да ти каже от какво се нуждаеш. Посвири малко, после сам ще усетиш накъде отиват нещата.

  7. Основно свиря с Vintage V100BB, с адаптери 490R и 500Т и дебелички струни( 0.11) в станадартен строй. Не се оплаквам, върши работата за която я купих (репетиции и свирене по кръчмите с лампов амп). Хубаво муле, докато ми оври тиквата и джоба за Гибсън Леспол Стандарт..... поне......Ама нещо се замислям дали има смисъл..........по скоро Vintage ще пуснат мой сигнейчър модел.........

    :hooray:

    Да скромно звучи!!!

    • Like 1
  8. Всъщност щом ти се е паднало да избираш и си се спрял на тези говорители, не виждам защо да не го направиш. От опит глава не боли, напротив - трупаш главобол. Вземи ги, мисля че винаги можеш да не си много удовлетворен и да ги върнеш - щом са ти гласували вече доверие, няма ли начин да опиташ повече от опцийте? ( Ако "Те" не го разбират това...........)

    И понеже така 'арно ми звучи марката, та не се стърпях да те поздравя с това:

    http://www.youtube.c...h?v=uJ7Voy9YK1I

  9. Като гледам на снимките, китарката и бридж няма, освен ако не си го махнал и си снимал без него. Моят съвет е да не се занимаваш с тази "китара", а да събереш едни 120-150 лв. и да се огледаш в базара. Там ще излязат много по-читави китарки, които няма да те откажат от свиренето, преди да си започнал.

    • Like 4
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.