Jump to content
Българският форум за музиканти

PhoenixStudio

новаци
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от PhoenixStudio

  1. Бе уж доста взех да търся инфо преди да я почна, но както каза ти щом човек не е професионалист в дадена област много е вероятно да сгафи, Иначе не, нямам намерение да купувам тази просто пример с размера и от какъв материал е изградена. бе ще си карам така както съм я направил все пак е доста по-добре отколкото да се записва в една обикновена стая. 🙂
  2. Объркал съм, не ми даде 3-то редактиране, 2 квадрата и малко е. Ето я тази която се продава г/д с моите размери но съм сигурен, че няма да има резонанс, може би всичко идва от картона, както и по-късно разбрах, че има перфориран акустичен гипсокартон. 😒https://www.supersound-bg.com/звукозаписна-сглобяема-кабина-sudiobricks-one
  3. Само за Вокал. За друго не съм я определил. 160 X 100 X 200 см. Но те съветвам ако си решил да правиш височината да е 250см. Както аз трябваше да направя, даже ако имаш повече пространство 150 X 150 X 250 вътрешен размер, ако е само за вокал разбира се, въпреки, че по-голямо помещение все ми се струва, че е по-добре за да нямаш моя проблем с резонанса.
  4. Eeee колега не е чак толкова малко помещението сега, Няма да се спортува бокс вътре 😄 Иначе да! за това помещение става на въпрос, между другото гледал съм такива заводски акустични кабини, даже малко по-малки от моята но са по 12 бона, Има и за 3 Но ми се струват, че са с много тънки стени, Та по въпроса дразни ме това бе човек, 😆 Да. С еквалайзер се оправят нещата при обработка, даже самото ехо при пляскане с раце е 3 Мили секунди когато съм измервал дължината на вълната, такива параметри знам, Че са нужни за звукозаписно помечение, Даже ще добавя един скрийншот от един сайт в който имаше доста полезно инфо за Акустиката, но все пак моя проблем с кънтежа си остава...🤔днес направих една корекция, реших да перфориран МДФ плоскостта която е на пода, и след това да застеля с мокет, Не забелязвам кой знае каква промяна но все си мисля, че така ще абсорбира по-добре, И все пак понеже стените са ми двойни, ако ги натъпча по-добре с Вата дали няма да има по-дабър резултат ? То и сега има но не е някаква плътна, по рехава е.
  5. Здравейте, бихте ли ми дали съвет каква акустика Освен "Bass trap" може да се използва за абсорбция на чистота 100-120 HZ Благодаря!
  6. Дам, Не го обмислих както трябва като я почнах, Действах прибързано с желанието си да направя стаичката по-бързо, Определено при второ построяване бих обмислил и пресметнал нещата по-добре.. Благодаря ти за съдействието, не мисля, че някой би дал по-добър съвет, Смятам темата за приключена.
  7. Да. Навсякъде при височина 180 см. От 200 см. Наистина много странно, доколкото знам, Басса лази по пода и ъглите, Басс трапове съм сложил само на тавана в ъглите, Един над микрофона 20×20на 60 см. Както и в другия край на помещението, Също така 2 по-малки 16×16 на 60 см. От ляво и дясно, Все ми е мисълта, Че тавана трябваше да е по-висок, Също така трябваше да сложа някаква друга изолация преди да сложа пирамидата а не да е залепена директно на Гипсокартона. И все пак с еквалайзер се оправят нещата но мен си ме дразни...
  8. Благодаря за отговора, Мисля, Че проблема не е в прозореца, Пробвал съм да го покрия с дунапрен докато съм вътре пак го има този резонанс, Явно тавана трябваше да е по-висок защото както споменах ако съм на по-ниско от тавана тогава резонанса не се чува.... 🤔
  9. Здравейте на всички, моля някой да даде съвет какъв може да е проблема, Така изградих малко помещение в стаята си за аудио запис, помещението е с размери Д-160см. Ш-195см. В-200см. Изградено е от гипсокъртон двойна стена като между картоните има 5 см. Минерална вата която се продава на руло, Само отсрещната стена на помещението е панел, Всички стени са облепени с така известните звукопоглъщащи панели тип пирамида 5 см. Пода е с фибран 2 см. като отгоре има МДФ плоскост 1 см. Като е постлан мокет с дебелина 0,5 см. В горните четири ъгъла съм сложил бас трапове и все пак имам следния проблем който е досаден и не знам как да отстраня. Когато се говори в помещението с по дебел тембър на гласа има едно гадно кънтене, Тоест при по ниските честоти на звука се получава тази аномалия, Иначе При реверберацията / Ехото Като цяло съм го свел до минимум просто нещо ми куца при басите в помещението та се получава този гаден кънтеж при изпълнение на дебел тембър, Странно е обаче, Че има една определена точка в височината на помещението вътре където този кънтеж сякаш изчезва, Например то е високо 200 см. аз съм 184 см. Висок на тази височина 184 см. Го има този кънтеж, Но ако съм седнал и съм на височина в средата на помещението което идва 100 см.Този кънтеж сякаш изчезва. Наистина не мога да разбера от какво се получава тази аномалия и как бих могъл да я отстраня, Ше съм ви много благодарен за мнение и съвет какво може да се направи, Намислил съм да отлепя изолацията и да залепя доста пресована вата която се води за под, И след това пак да залепя звукоизолацията, Извинявам се предварително ако съм объркал раздела по темата и не съм бил ясен какво имам в предвид, Благодаря! Добавям снимки на помещението.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.