Jump to content
Българският форум за музиканти

PolinaDimitrova

новаци
  • Мнения

    1
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Пея

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

PolinaDimitrova's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

0

Обществена Репутация

  1. PolinaDimitrova

    НМА?

    Здравейте! Ученичка 11-ти клас съм, не уча в училище със специалност музика (исках, но не зависеше от мен). Ходя на уроци по солфеж и пиано. Ходех на уроци и по пеене от 6г до към 14г. От тогава започнах да пея в хор с хора, част от които професионалисти (музиканти по професия), а аз бях най - малката и единствена под 25г. Вече 4ри години пея като сопран там и аз не вярвам, че ме приеха, но се радвам за което. Реших преди две години твърдо, че каквото и да става това ще е моята професия, защото искам да работя това което обичам и да изкарвам хляба си с удовлетворение от самата работа. Реших да кандидатствам музика или по конкретно поп и джаз пеене в НМА. Знам, че е странно, че пея в хор и няма да записвам класическо пеене, но мисля най - вече за реализацията си. Освен това също поп музиката винаги ми е била най - на сърце, но избрах да пея в хор заради нивото в хора и на маестрото. Беше ми писнало от хора (преподаватели) които взимат безумни суми от всеки втори без значение може или не може да пее и не влагат никакви усилия да те научат на нещо, та реших поне да поддържам форма и да пея било то и в хор. Знам, че звукоизвличането е различно, но в домашни условия пея поп музика всеки ден като после я представям на маестрото за оценка и критика. Не ме разбирайте погрешно, обичам и класическото пеене, но. Пиша тук за вашето мнение и отговор на въпросите ми ако е възможно. Какви са изпитите в НМА за поп и джаз пеене? (Това ми е най - важно! Ако има някой който е преминал вече през това да ми обясни всичко, ще съм му страшно признателна!) Какви са точно таксите? Ако може и някаква съпоставка с НБУ? (Търсих, но информацията е малко объркана и ще ме извините за елементарния въпрос) Интересно ми е също какво точно се изучава през годините? До колко ще повлияе това, че дипломата ми не е от музикално училище? Ако някой може да ми разясни какви са тези предварителни курсове които са 650лв за които чух и има ли смисъл от тях? Дори и само да те запомнят. Има ли изпит по солфеж ? Говорих с председателя на студентския съвет и той ми обясни, че засега няма? Това ми се стори доста странно и затова реших да потърся потвърждение. Като цяло бих ви била благодарна за всякаква информация отностно кандидатстването и подготовката, дори и помагала които мога да си купя или тестове които да решавам. Предварително Ви благодаря и се надявам да се спестят всички коментари как това не е сериозна професия или, как с това не можеш да изхранваш семейство(чувала съм достатъчно такива). Решението е взето моля само за помощ под формата на информация! :)
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.