Jump to content
Българският форум за музиканти

panko

Members
  • Мнения

    97
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от panko

  1. Ясно е, че тук във форума сте открили топлата вода. Аз казах, че ми трябва помощ, за да поставя в две колони по два 12" говорителя и да ги свържа с един стерео усилвател, нищо повече. Аз получих каквото трябва. Благодаря
  2. стерео аналогов и стерео миди общо 4 канала за звук. :-)
  3. Защото звука преди да стигне до тези колкони е завършен, както при синтезаторите. Аналоговия сигнал от китарата минава през няколко лампи и емулатор, а миди-то си е готово. Така имам 2 канала миди и 2 канала аналогов плюс 1-2 кана с разни допълнителни ефекти и хардуер например digitech trio+. Затова ползва повече канали. Като цяло максиму по едно и също време ползвам 6 канала. Иначе ако си дрънкам сами или нещо си разучавам и 2 са ми достатъчни. Много интерсно се получава смесването на дигитален с аналогов при китарата. Понякога ползвам уаhуа на аналоговия звук а на цифровия не, и когато звучът заедно ако и двата звука са добри се получава много интересно звучене. Това немога да го постигна с един лапов усилвател например. Ще ми трябват поне 4бр и ако всеки има и собствени говорители ще се получи една стена от колони. А, ако искам да ползвам и други инструменти с различне диапазон от 80hz до 5 khz говорителите трябва да са с по голям диапазон. Например от55-60hz до18khz Имам домашен вариант на това и ми отне 3 години за да открия какво ми трябва и какво не. Сега подготвям с банда неща и затова ми трябва нещо с което да мога да репетирам. Та се сетих за тези колкони 90х50х40 в мазето. Така че, още търся вариант за репетиции, който ще ме улесни за да ползвам всичко което съм си направил. :-) С тези колни съм свирил на концерт и тогава бяха с микрофонен усилвател моно с 6 входа. Получаваше се много добре. Понеже има повече честоти и звука на китарата става уникален. Тогава ползвах само 1 канал. ами това е .....
  4. Сърдечни благодарности за споделеното инфо. Сигурен съм ,че и други шемети като мен ще се възползват от него. Остана ми един въпрос за потвърждение озвучителното тяло трябва ли да е малко по мощно като ватове от усилвателя или обратното. Ако да речем, че поне омовете съвпадат ?
  5. Къде точно са тези калколатори ? Иначе най горе съм написал Колоните са 2 и всяка е с по два говорителя по 12'' горния беше за среди и високи 15вата а долния беше 50 вата. Ползвах ги с микрофонен усивател вермона 100вата и беше 6 канален. Сега сами останали само кутиите без говорители и реши, че мога да си ги стегна за репетиции. Значи поставям в колоната 2х12'' 150w guitar speaker 16 Ohm обаче ако ги вържа последователно незнам колко вата ще са или ако ги вържа паралелно??????????? Ако ми подскажете малко ще ок.
  6. Балгодаря много Занчи ако са по два говорителя по 16 ома в колона и са свързани паралелно. Колоната ще е 8 ома обаче колко вата ще е колоната ако и двата говорителя са по 150вата? И още ако са свързани полседователно 2 х 16 ома. Колонат ще е 32 ома но колко вата ако всеки говорител е 150 вата? Опитах се да намеря инфо в нета но за съжаление беше прекалено про. и затова пиша тук във форма. Та да но някой се смили да ми го обясни по човешки. :-)
  7. Здравейте Имам две кутии за колони възможно ли е отново да просвирят? Всяка колона имаше по принцип по два 12'' говорителя( в момента липсват), един за средите 15вата и един за ниските 50вата. Основните въпроси са : Примерно ако използвам 2х12'' 150w guitar speaker 16 Ohm на колона. Успоредно или последовтелно да ги свържа. Как се променят омовете при всяка една комбинация? Ако може да ми предложите някоя друга комбинация на говорители и модели също. Стила е блус, джаз и рок. Понеже звука е готов и ползвам повече от 4канала за китара, трябва да използвам микрофонен или друг усилвате, който да е стерео. Понеже реално звука ми е винаги стерео, значи минимум 2 канала.Какъв модел е подходящ? Аз си харесах : IBIZA AMP 600 DJ PA Усилвател, 960 W, MOSFET (Моденрна MOSFET технология за мощност до 960 W макс. 4 Ohm (2 х 320 W макс. 8 Ohm)) и още един Auna PRO1-Sing, усилвател за микрофон, 2-зонов (600W макс. мощност - еквивалентна на 2 x 100W RMS) Много трудно е да се обясня максимално кратко, но горедолу това е. благодаря предварително
  8. Здравейте някой да знае на територията на София магазин за стара техника (магнетофони,декове и т.н)????????? Ако още има такива споделете координатите благодаря предварително
  9. Много е трудно да намериш правилния учител по китара. Обаче е добре да знеш защо свириш. Дали за да станеш известен или защото обичаш музиката. Ако е за първото не ти трябва учител, но ако наистина обичаш музика гледай тези видеа : Добре е да види и чуеш големите музиканти. Има и още: И още :-)))))))))))))))))))))))))) ИМА И ОЩЕ ...................
  10. Здравейте, можете ли да ми кажете модел на добра ( без или с минимална латенция) звукова карта с usb до 1000лв. Ползвам лаптоп и стари програмки (cubase,wavelab и т.н.) които вървят само на windows xp, а на windows 7 нетръгват. Последните 5г. ползвах m-audio fast track c-600. И май вече е за смяна започна вече да изключва отвреме на време.
  11. Важно е винаги да се ползва метроном когато се упражняваме. Иначе има много видеа на велики китаристи.Но най-важното е да тръсиш как най добре да изразиш себе си с музика. Музиката не е техника а чувства. Нотите са като буквите. Когато говориш ти немислиш за буквите в думите. Както казва Allan Holdsworth : Всички ноти са от едно семейсто, тогава защо ги делите? :-) Музиката не е спорт. Бързината и техниката идват, когато забравиш за тях а се наслаждаваш от свиренето. Бъди горд, че свириш, много хора още незнаят защо са се родили.
  12. panko

    Sustainer - Fernandes

    Аз си направих един Джем7 със състейнер но още не гоползвам защото малко ми промени тона на китарата. Дали ако направя два изхода на китарата един за състейна и друг за адаптерите няма да си върна тона когато неползвам състейна??????????
  13. panko

    Sustainer - Fernandes

    Някой ползва ли го? http://www.fernandesguitars.com/sustainer-kits.html
  14. Ефтиме можеш ли да кажеш как си намираш всички части за да направиш един завършен адаптер? Добре ще е ако споделиш направо фирми и сайтове от където могат да се поръчат части :-) Аз лично бих пробвал да си направя някой шантъв пикъп.
  15. Вчера драснах едно демо за да си пробвам нов звук на миди китара https://soundcloud.com/zapryan-kostadinov/dega-vega
  16. Аз ползвам : 1.Dimarzio D Activator (много добър за бързи пасажи джаз и рок) 2.Bill Lawrence L-500 (Много добър за крънч) 3.Dimarzio Paf-pro (за класически рок) 4.Seymour Duncan SH-10 ( добър звук за метъл) 5.Dimarzio The Chopper ( добър за рок) 6.EMG SL20 Steve Lukather (ретро рок звук) Подредих по качество според музиката, която си правя.
  17. Tony благодаря, че споделяш твоя опит за тези джаджаи. Аз точно за това написах и тази тем за да може всеки да сподели своя опит относно китарните синтове. Мился че най-много в България ми липсва откритото споделяне на опит. Винаги трябва да влизам Ютуба за да видя как хората от "цивилизованите" страни споделят.
  18. След 2 часа борба с облаците най накрая качих 11 семпъла https://soundcloud.com/zapryan-kostadinov/tempura https://soundcloud.com/zapryan-kostadinov/sitar https://soundcloud.com/zapryan-kostadinov/naylon https://soundcloud.com/zapryan-kostadinov/lp-1 https://soundcloud.com/zapryan-kostadinov/lp-od https://soundcloud.com/zapryan-kostadinov/lp-fuzz https://soundcloud.com/zapryan-kostadinov/guitar-sint https://soundcloud.com/zapryan-kostadinov/f-tele https://soundcloud.com/zapryan-kostadinov/f-strat https://soundcloud.com/zapryan-kostadinov/12-str https://soundcloud.com/zapryan-kostadinov/acustic
  19. Ок, но незнам как се качват тук семпли. Май трябв да ги поставя в нета и тогава препратка ли. Обаче не съм ползвал много тази система ако може да ми кажете как се правеше.
  20. Godin китарите са мечта на всеки, който се докосне до тях. Преди 1-2годинки с китарния синт записах 6 различни китари за една песен на един приятел и ги занесох в студио. Звучаха си убийствено. Моя скромен опит за звука е, че е хубаво ако човек има възможност да озвучава концерти това би му помогнало и да извади максимума от дадената джаджа в случея с миди синт. Може да си направиш много добър звук на китарата но да не влиза в микс и без значенеи дали е миди или аналогова системата. Успях да си направя един миди синт в стил Пат Матини, но той ползва и два стрео дилея да повтарят на ралично време и така получава много интересен хорус.
  21. Ползвам Roland-GR 55 и повечето аналогови проблеми (шумове и т.н.) ги няма. Машинката е яка и може да се загубиш в нея. Преди 5 години като сия купих не спах близо 1месец. Ако някой друг ползва и китарни ситове споделете. Мога да кажа, че не ползвам пияно, бас и барабани от синта, но другите настройки са яки. Направих си страт, леспол, телекастер, 12 струнна електрическа, акустична с метални струни, акустична с наелонови струни, ситар и темпура, а и един син подобен на Браян Мей. Така с една китара само мога да свиря всички модели китари. а това е още по як синт за китара Сега ще пробвам да си настроя и звук на Pat Metheny
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.