Jump to content
Българският форум за музиканти

tonton

новаци
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от tonton

  1. Е, може, само че грифът на зебрите е по-широк от стандартните 42-43 мм. при нъта, съответно струните са по-широко разположени. Ако сложиш стандартен локинг-нът, ще събереш струните и ще ти останат по-големи разстояния м-у първа и края на грифа и съответно м-у шеста и другия край.

    Но целта, която искаш да постигнеш, определено се достига по по-прост начин - обяснили са го хората преди мен. Мериш точно и слагаш. Може и сам да си направш нът, ако старият не става. Можеш дори да обърнеш стария под ъгъл 90 градуса и да направиш нови седла с пиличка върху необработената страна.

  2. Наистина страхотна работа! Единствено не ми хареса оформлението на коронките на прагчетта след 15-то (или така изглеждат на снимката). Това обаче не омаломажава останалото ни най-малко. Човекът просто е възродил китарата. Не знам защо, обаче много ме кефят такива китари с окаян вид (така, де - преди интервенцията) - има дух в тях.

  3. Колеги, имам въпрос, насочен към хората със сериозни познания по дървообработване:

    Какво лепило да използвам за челно залепяне на дървени плоскости - представете си челно залепяне на среднодебели дъски. Преди да си позволя да задам този въпрос, прегледах доста от писаното дотук. Резултатът беше: PVA лепило. Добре, обаче каква марка, модел? Има ли различно твърди, по-еластични, по-здраво залепящи и т.н? Не искам пълен разбор, естествено, а препоръка. На едно място срещнах Henkel Super Wood 3. Добре ли е? Търся здравина и устойчивост на атмосферни условия - чудото ще е на открито.

    Благодаря предварително.

  4. Колеги, имам един въпрос: Знете ли нещо за тази марка китари? Никъде в интернет не съм срещал нищо за тях. Притежател съм на такава - копие на стратокастер, а преди много време - мисля, е беше 1993 - в магазин във Варна мярнах китара от същата марка с глава - човка и остри рогове.

  5. Здравейте, колеги. Имам въпрос към знаещите в областта: Бихте ли ми казали какъв лак да използвам за китарата си - ще лакирам направо върху дървото, за да се вижда фактурата. Между другото - имам един яхтен лак на Оргахим - какво ви е мнението за третиране с такова чудо?

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.