Jump to content
Българският форум за музиканти

zlobcho

новаци
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от zlobcho

  1. Аз не бих избирал китара по клипче от ютюб. Трябва да се почувства китарата, зада определиш коя ти харесва повече. Кофти е че в България все още няма такива възможности.

     

    Да, това ми е най-голямото притеснение. Като си взимах първата китара, понеже беше Ibanez, можах да я пипна, пък и какво съм разбирал тогава, но сега имам претенции, особено за грифа. И не знам как ще се получи, ако се наложи да я поръчам от онлайн магазин...

  2. Не разбирам каква е тази мания да се конкретизира до милистотни от секундата?! И какво като е Епифон, какъв е проблема човека да си свири парчета на Металика, сякаш лично Металика трябва да му дадът одобрение с коя точно китара да го прави.

    Към автора на темата - купи си каквото те кефи и не се притеснявай толкова дали или... Самите Металика за си записали първия албум с китара, която не е била нито Гибсън, нито дори Епифон. Не това е най-определящото зада си свириш с кеф.

     

     

    Аз накрая ще си купя каквото ме кефи :) . В това може да бъдеш сигурен. Идеята ми е да видя какви опции имам, защото през ръцете ми са минали 2-3 китари. Т.е. нямам почти никакъв опит, пък 1200лв са си не малко парици и не искам да ги пръсна за нещо, което може и да не си заслужава. Наистина най-добрия вариант ще е да мога да пробвам няколко китари и да си избера, но нямам никаква идея къде мога да намеря Gibson / Epiphone в магазините за китари. Търсил съм в 2-3 магазина и няма нито гибсън, нито епифон. Та идеята ми беше да видя какви са ми възможностите и да преценя.

     

    Да го кажем така - искам да си купя Лес Поул, който звучи прилично и да е до 1200лв. Това е :D

  3. Да се доизясня, търся да свиря по-мелодичните парчета на металика на Les Paul. Като примерно Clean частите на One, Fade to Black, Nothing else matters, ... Както и мелодичните части на

    Mama said и т.н. където се търси по-меко звучене. За солата и твърдите части на песните мисля да свиря на сегашната си китарка :) . Държа китарата да е Les Paul, заради специфичния мек тон, който има този модел. Ясно ми е, че не мога да свиря по-тежките парчета на него.

     

    А за James Hetfield Signature Series, просто не мога да си ги позволя. Далече от бюджета ми са. Пък и аз искам да си свиря в къщи. Не ми трябва чак толкова професионална китара. Търся прилично качество за 1200лв.

  4. Здравейте, след като се наситих на първата си китарка, реших, че ще си направя новогодишен подарък - нова. Решил съм да отделя около 1200лв за Les Paul модел.

    Засега съм се спрял на следните два модела:

    Epiphone Les Paul Custom Plus

    Epiphone Les Paul Custom Alpine White

    които горе долу влизат в ценовия клас, който искам.

    Искам преди да дам толкова голяма сума да се посаветвам с хора, които са по-навътре в нещата, дали тези два модела са подходящи и дали има други, които са по-добри и всякакви предложения, за модели на други производители, които са по-добри и т.н.

    Просто искам да проуча нещата - кой Les Paul си заслужава 1200лв. Както и някакви упътсвия от къде мога да си я взема.

     

    Само да спомена, че ще свиря предимно Металика на него.

     

    Благодаря за помощта.

     

    П.п. това не е обява, че купувам. Искам да си взема нова китара и искам съвет каква да е тя.

     

    Поздрави, Камен.

  5. Здравейте,

    вчера, докато си свалях струните, за да ги подменя, едната пластинка, която поддържа струната се счупи. Искам да питам дали и къде се продават резервни части, за да си поправя китарата.

    Благодаря за помощта.

     

    picond.jpg

  6. Може, може с уа-то, ама тоз ефект му стана присъщ в последно време.А и чак нищо да не е прихванал.Друга въпрос...Все пак темата не е, за да коментираме в нея пристрастията си към определена група, а любимите ни китаристи.Да, аз на мен Металика също са ми любима група, обаче ти казваш, че харесваш Хетфийлд като композитор, не толкова като китарист ( като че ли ).

     

    Не, просто разбиранията ми за китарист са по-широки - а именно китарист е човек, който хваща едно парче дърво с няколко струни и създава шедьовър - нещо, което ще се помни с поколения. Моцарт да не би да е останал с това, че е свирил добре? Той остава с произведенията, които е написал някога. Всеки може да седне и да свири глупости, виж, за нещо наистина стойностно и вечно трябва талант.

  7. Здравейте,

    не разбирам толкова много от китара, както и не съм на достатъчно години за да мога да усетя "старите" школи китаристи. Другото, което е, че стила музика, който харесвам е доста специфичен. Но си мисля, че много подценявате Металика. Според мен Металика са групата, която е дала най много на Траш/Хеви метъла и е популяризирала съответно тези стилове и за "простосмъртните", ако така може да се изразя. Може някой от вас да не ги мислят за виртуозни музиканти, с което не мога да се съглася, но не може да не им се признае мисълта с която са правени песните, страхотната композиция, мелодичност, твърдо звучене, техника и (тук не знам как се изразява когато използват ефекти и други такива неща, звуче тук, звуче там, което просто ти прави впечатление). Лично аз не съм чувал друг китарист, който да е измислил толкова приятни, мелодични и същевременно технични сола, каквито са на Кърк Хамет. Брилянтните мелодични рифове на Джеймс Хетфийлд също правят от Металика нещо уникално и неповторимо. Според мен The Black Album си е революция в Хеви Метъла - аз лично песен, която да се доближи до Nothing Else Matters не съм чувал. Същото мога да кажа и за One и за Fade to Black. Това са ми топ 1 на най-невероятните песни, които съм чувал някога и не мога да си обясня, докато се опитвам да ги свиря, как подяволите е възможно от пръстите ти да излезе такава красота...

    Да, има китаристи които свирят 3 пъти по бързо от Джеймс, три пъти по засукано, като например Джо Сатриани, но какви песни има той? Някакви безкрайни не чак толкова мелодични сола и толкова... Стил вижте какво мога да правя с китарата...

    Точно затова за мен Кърк Хамет и Джеймс Хетфийлд (в комплект) са ми най-любимите китаристи - заради това което са създали и оставили на света, а не заради това че могат да изсвирят 234234389 ноти в минута... Заради това, че песните им звучат модерно, а не са като Мейдън например, които и сега звучат като през 80те с техните еднообразни песни.

     

    П.п. Разбирасе бих се радвал, ако някой ме обори с факти (музикални) и ми покаже други китаристи, които могат да се доближат по креативност, по създадени песни, а не по бързо и технично немелодично жулене на китарата. Бих ги чул с радост, защото в момента съм зациклил яко на Металика и другите просто не могат да ме докоснат...

     

     

    Поздрави.

  8. Такава тема имаше и всички таблатури бяха качени на пощата на форума :offtopic-001: . Каквото ти трябва можеш да си свалиш оттам. Аз имам на киора-вярвам в теб, на бтр- хей момиче и цвете от луната, ахат-черната овца(аз имам една на дървото, която съм правил, ама ме мързеше да я разпиша докрай). Успех с песните :topicsux:

     

    А как се влиза в тая поща на форума?

  9. Здравейте, бихте ли ми препоръчали място където да започна уроци по китара (електрическа) за напълно начинаещ... Целта ми е да се запозная с инструмента и да науча различни техники, похвати и най-вече да разчитам таблатурите. Понеже съм работещ студент, удобно ми е вечер след 6 и 30 или през почивните дни. Групите, които харесвам са Metallica, Sonata Arctica, Iron Maiden, Hammerfall, така че ако някой преподавател има сходни интереси, ще го предпочета.

    Става въпрос за София.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.