Jump to content
Българският форум за музиканти

reverned

новаци
  • Мнения

    17
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от reverned

  1. само сопрано не ставайте колега
  2. Няма защо Баритон сте колега, дори да сте се объркал с октавите. Едва ли пеете на сол над тенорско до (C5) с "глас" (или по принцип . Едва ли сте бас, защото една октава по-ниско от това което сте дал ще е ексепционално нисък глас. За да ви е по лесно, ще ви ориентирам че диапазона за който говорите е от G4 (сол на четвърта октава, нашата система не ми е много ясна) надолу. Отново казвам че гласът се развива и класификацията на гласовете е по-скоро някаква референция в даден момент. Не малко баритони са способни да пеят и в теноровия регистър.
  3. Баритон. Това че можеш да пееш на G4 е много добре, особенно ако не чустваш че правиш нещо нередно. Естествено всяка гласова класификация е относителна, гласът се развива и променя. Успех!
  4. Здравей и Добре Дошла! Радвам се че отваряш тази интересна и плодотворна за размисъл тема. Онлайн уроци има, и то такива предлагат някои от най-големите светила в света на вокалната педагогика за поп, RnB и Jazz пеене. Всеки един от преподавателите представени на този сайт могат да помогнат дори на завършен изпълнител да подобри техниката, стила или мирогледа си като музикален артист въобще. Друг е въпросът доколко онлайн обучението е препоръчително в области като пеенето или по принцип изкуства където "живият" инструктаж несъмнено предлага значителни предимства. Лично аз съм на мнение, че особенно в началото е по-ползотворно да се наблегне на класическият подход т.е. "живото" обучение. Важен фактор естествено е и цената. Действително ако имаш възможност ще можеш да черпиш знания от преподаватели от световно ниво (казвам го, тъй като съм разучавал какво правят хората от горният примерен линк). Ако решиш да пробваш, силно ти препоръчвам да претърсиш youtube за информация относно съответните преподаватели или системата по която преподават, така ще имаш начална концепция и ще навлезеш по-бързо. Има и вариант обаче в който стартираш обучението си при локален инструктор и ползваш услугите на горепсоментатие светила предимно за консултации. Лично аз за момента не мога да си позволя такива, но ако някой е пробвал може да сподели в тази тема. Още една алтернатива която може да е от полза както на взимащите формални уроци, така и на всички занимаващи се сериозно с пеене е вокалната школа на Brett Manning. Това е известната система Singing Success, която школува изпълнителя по най-модерната за момента теория за вокална продукция - Speech Level Singing. Това е именно техниката която ползват най-известните имена на световната музикална сцена. Системата може да се намери естесвено безплатно по торент сайтовете. Състои се от 13 аудио диска с много упражнения, обяснения и препоръки. Както става ясно, възможностите по които мрежата може да помогне на изпълнителя търсещ развитие са много. Който и път да избереш, Успех!
  5. Lionel Richie - Hello стига до F4, което я прави подходяща за нормалния диапазон на баритона. Щом си смъкнал песента с полутон, разбирам че F-а ти е неудобен, значи най-вероятно доближаваш края на диапазона си там. Иначе с подходяща техника и практика F-a ще ти става все по-лесен. Не са малко случите в които баритони пеят до G4 (doors, korn, etc.), A5 и даже B5 на места. Успех!
  6. Добре дошъл! Тъй като аз също съм баритон те разбирам напълно. За съжаление наистина в много голяма част от по-известните песни изпълнявани от мъже се пее доста над Е4. Както и да е, като баритон със сигурност би трябвало да имаш F4. А отново по темата, тук ти представвям списък с някои от любимите ми парчета които пея или по които работя. Добавил съм и коментари до кой тон всяка една песен стига. Успех! Behind Blue Eyes - goes up to E Muse - Supermassive black hole - head voice Korn - got the life - goes to E Red Hot Chili Peppers - Under The Bridge to E Red Hot Chili Peppers - Californication to E Soldier of Fortune - Deep Purple - hits F BLUR - Coffee and TV Depeche Mode - Barrel of a Gun LOW - hits to D Depeche Mode- Personal jesus LOW Depeche Mode- No good - goes to F Depeche Mode - Never Let Me Down Again LOW korn- freak on a leash karaoke - goes to E Riders On The Storm - LOW! ain-t-no-sunshine goes to E ORDINARY People goes to F Legend, John > Used To Love U goes to F and G in faltsetto Withers, Bill > Just The Two Of Us goes to F Mayer, John > Waiting On The World To Change goes to F# Elvis Presley - Fever - low Elvis Presley - Love me Tender - low
  7. reverned

    One Caress

    ОМГ какво си направила?!?!? По принцип има малко парчета които са ми по-любими от това но... Каква е тая интерпретация, какви са тия хармонии!! ХАРМОНИИТЕ!!! Не съм вярвал че това нещо може да звучи толкова яко изпято от женски вокал. Мисля че трябва да си го пусна още 20 пъти за да повярвам на ушите си... ОМГ омг омг...
  8. reverned

    One Caress

    Не знам дали си официално школувана или не, но парчето се е получило супер яко! Личи си че си работила много и по него, и по гласа си. Поздравления!
  9. Под вокални и стилистически съвети имах предвид примери от които мога за заимствам по-здравословна техника и начини за изграждане на парчето, защото лигнята... в края на краищата е творчески процес Отделно от това смятам че си напълно права за нещата които каза, мерси.
  10. Мерси колежке за отговора, не съм искал да те притеснявам Не, по принцип не "пея" така и за това не пея такива неща - защото незнам как пък и незнам колко е здравословно по принцип. Но да, понякога лигнята наделява, а лигнята при мен е доста нездравсловно нещо B-)
  11. Аммм... вчера вав фитнеса го пуснаха тва парче и ми влезе в главата. И така по едно време вечерта реших че ще е глоям фън да го пробвам По принцип никога не сам робитл в такъв стил, така че ми е интересно какво мислите. Всякакви съвети вокални и стилистически са добре дошли I Kissed A Girl
  12. Това че си нисък глас не трябва да те спира да работиш върху фалцета си, може да е много полезен и удобен в много ситуации. А за зора... има как да се отработи. Чува се че си много музикален и това е доста по-важно - останалото е техника
  13. Много съгласен, само да илюстрирам: И относно ниския тембър... предполагам че говориш за гръдния си глас. Когато пееш на хед войс или фалцет отново можеш да ползваш гръден резонатор (макар трудно и не винаги) но си свободен да вървиш и доста по-нагоре без да се напрягаш. Щом можеш да хванеш "напрегнато" нещата коите се чуват на записа, значи можеш да хванеш спокойно и много по-високи
  14. Привет от мен. Първо поздравления за хармониите - много добре са се получили. За височините не бих препоръчал да смъкваш тоналността, въпреки че и това е вариант. Най-проблемното място IMO е високото "ма-ма...". И поне на второ слушане ми се струва че не толкова не можеш да вземеш тона по-леко, колкото влизаш с много силна атака и стегнато гърло. Според мен трябва да излезе по-фалцетно. Също като идея... може да стане по-свързано ако високото "ма ма ма" върви като фраза като продължение на ниското преди него. За воя на чакалите не мога да кажа много, не ми се струва зле. Можеш да смекчиш отново с фалцет и повече въздух може би? Като цяло има атмосфера и ми харесва, кийп ъп дъ гууд уърк В-)
  15. Първи пост от мене, енджой http://www.mediafire.com/download.php?c2hnruhf2ox
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.