Jump to content
Българският форум за музиканти

RichieSambora

Members
  • Мнения

    217
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от RichieSambora

  1. Поздрави за Самбора, звука определено е интересен, но не трябваше да издаваш тайната. Трябваше да се развихри дискусия какъв точно ефект си използвал.

    Забелязал съм, че живота на подобни теми в раздел китара е къс, както каза TerminalFrost "има доста виртуози-теоретици", на въпреки това успех на темата. :)

     

     

    Наистина звука се получи доста сполучлив за Скуайъра, това е симулация на Маршал ДжиСиЕм 800. Хайде да добавя и малко Ахат :dance: И той е оплескан, но не му личи чак толкова много :)

    http://media.putfile.com/The-black-sheep

     

    И малко AC/DC- скъсена версия(все пак Windows Sound Recorder може само 1 мин.) след рифа е нещо страшно...

    http://media.putfile.com/Highway-to-hell-95

  2. Ами ето и от мен :) Знам, че е нищо, но това ми доиде на ум. И дано нещо да разберете, защото микрофона яко е прецакал звука.

     

     

    П.П.: Да добава, че не съм използвал тремолота и фленджъри :) Микрофона ги е добавил :godbless::)

     

    Ето го и семпъла:

    http://media.putfile.com/Have-a-nice-day-guitar-cover

  3. За да проявя толерантност към адаша и към форума се наемам да направя читава платка, но само ко ми хареса проекта. На този смотан кранк платка няма да направя...

     

     

     

    От тук нататък сте вие :hysterical:

     

     

    Аз да не съм нахален, но може ли да направиш платка на нещо за класически рок?

  4. Според мене твърде много автора се е захласнал по това, че има надпис "Gibson" на китарата.

    При толкова евтини китари, надписа едва ли е от значение.

     

    Като добри и известни по-евтини китари в някои западни страни може да се приемат Richwood(която е много продавана в UK), Blade и др..

    За съжаление, тези марки са твърде неизвестни у нас, понеже тук има много роби на марки.

    Всички предпочитат да свирят с squier by FENDER, евтина тояга, ама IBANEZ, и много други подобни примери.

    За сметка на това, един куп китари, които едва ли са чак толкова по-лоши биват тотално оплюти, без дори да са пробвани, само защото не са нисък клас на никой голям производител :D . А че се правят във същите фабрики, от същите материали, със същите машини, че дори имат елементи, които са рязани със същата CNC програма - на кой му пука?!? Нали не са евтина серия на Gibson, Fender или Ibanez?

     

    Не, не съм се захластнал по този малък надпис Gibson на покривалото на тръс-род-а. Просто искам Лес Пол, който да е в ценовия клас на Скуайър, защото нямам ~1000 лева за Епифон. Това е главната причина за пускането на тази тема.

  5. Пак от МЦИ - Благоевград си вземи не от тези, а на Vox AmPlug много по-добри и са малко по-скъпи, но не вярвам ~20лв. да са проблем. Сигурен съм, че ще ми подкрепят предложението :thumbs_up:

  6. Ако човека наистина иска да почне от някъде мисля не е проблем да се посъветва с нас и да заложи на класически схемни решения издържали проверката на времето.

     

    ЕлектроХармоникс са фирма която залага на ниска цена - 100% да се направи ефекта едно към едно ще е по скъпо от оргиналния.(познайте защо...)

     

    Плюс тва се досещам , че човека се е надъхал гледайки ревюта в нета без да има представа за ефекта от първа ръка което е доста подвеждащо по принцип.

     

    Дими

     

     

    Благодаря, май наистина ще се всушам в съвета ти ;)

     

    И благодаря на simeon4o за схемата :)

  7. Честито! Много добре е станала китарата. Не го слушай тоя, дето вика, че надписа не се връзвал! Много яко е станала китарката!

    Сега само трябва да й сложиш един ей такъв надпис при пикъп селектора :greenangel:

    http://www.myoldguitars.com/images/full/gi...r94058_0012.jpg

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.