Jump to content
Българският форум за музиканти

redchampions

новаци
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Пиано, китара, акордеон

redchampions's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Collaborator Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

0

Обществена Репутация

  1. Така е, и китара имам, по едно време искаше да се запише на уроци, но тогава беше пандемия и трябваше да учи за матури след 7 клас и след това му мина мерака, а китарата му е под носа. Но децата трябва да се бутат от нас да опитат повече неща, за да разберат кое е за тях и в какво са добри.
  2. Извинявайте за късния отговор. Да, за FP30 става въпрос. Малко съм му ядосан на детето - започна да се отказва, все по-рядко свири, а заради него намалих тъч-а, че има и претенции звукът да е същия като на учителката акустичното пиано 🤨 Пробвах и Brilliance... но най-хубаво си се чува със слушалки. Май няма друг начин. Намерих ето това и сега си играя с него: FP30 Playground. New sounds,effects,... - Piano World Piano & Digital Piano Forums
  3. Здравейте! Реших да поизтупам темата от прахта в случай, че някой има подобна дилема. Преди 3 години изобщо не можех да видя разлика между пианата, които ми предложихте, и се доверих на препоръчаната от вас (за което сега съм много благодарен) по-добра клавиатура на Roland FP30. Вчера видях в Технополис Yamaha P-125B+, предполагам без особена разлика със P-125. Можех даже да го пусна и посвиря. Е, няма такова разочарование от клавиатурата още с първото докосване - все едно е синтезатор с малко по-стегнати клавиши, нищо общо с Roland-а. Само бих искал някой да предложи някакви настройки за по-хубав звук, който по default е малко приглушен, не знам дали само заради насочените надолу говорители. Синът ми се записа на уроци и за да стане звукът максимално близък до пианото на учителката, съм намалил Key Touch на минимум, което води до доста по-ясен звук, но пък тогава силата на натискане на клавишите вече не оказва влияние на силата на звука.
  4. Благодаря ви още веднъж! След малко отивам да си взема пианото. Впечатления няма да пиша, защото ми е първо пиано и като такова, разбира се, ми хареса много, а нямам никакъв опит или познания, няма с какво да го сравня. Изпратено от моят SM-A530F с помощта на Tapatalk
  5. Ех, забравих да видя има ли bluetooth, зависело от държавата, в която се продава. Ако не ставам много нахален, ще се радвам да ми кажете и някой читав софтуеър, с който да започна играчката с този т.нар. MIDI порт.
  6. Ходих до магазина на Петте кьошета. Беше изложен Roland FP-30, освен него ми предложиха и Yamaha P-125 и P-45, последната също беше изложена и можех да я сравня с Roland-a - почти еднакви, звукът на Ямахата като че ли беше малко по-хубав, обаче го нямаше ефектът с трите сензора. Аз като вече един голям специалист, благодарение на вас :-) обърнах внимание на продавача (клавирист от много години), той също го тества и установи, че е така. И в крайна сметка поръчах FP-30 главно заради тази немалка подробност. А, попитах и за Касиото от промоцията - не ми го препоръча.
  7. Ще видя и Casio-то, добра цена е, обаче само 1г гаранция, на Roland-a e 5г. Имат магазин на петте кьошета, което ми е по-удобно. Благодаря много! Едно от тези двете ще е. А това за степените на клавишите - натискането преди да се върне догоре, валидно ли е за тези модели (или поне за Roland -a) или сам ли да си го тествам на място, ако успея? Говоря английски, ама описаните характеристики нищо не ми говорят: Keyboard Mode Whole Dual (volume balance adjustable) Split (split point adjustable, volume balance adjustable) Twin Piano
  8. Благодаря ти, също и на колегата yamaha :-) . Веднага ме отказахте от Artesia-та. Прочетох отново постовете ви и избрах един от предложените модели. Няма да философствам много в сфера, в която съм неспециалист, затова ви моля да ми кажете тази оферта добра ли е, магазинът надежден ли е и има ли смисъл да дам тези 260лв повече за хубавата дървена стойка и педали (само пианото е 1090лв, има по-евтина тръбна стойка, а педалите не знам дали ще ги използвам изобщо)? Някъде прочетох, че клавишите на FP-30 имат някакви 3 степени - можеш да ги натиснеш втори път преди клавишът да се е върнал догоре, и имат степени на тежест, за да се усещат като пиано. Това вярно ли е? https://www.muziker.bg/roland-fp-30bk-set П.П. Тъкмо го написах и ти прочетох отговора. Май е по-добре да отида на място на Искърско Шосе, малко е по-скъпо обаче, но да го видя с очите си. Нали става въпрос за този магазин - https://www.musicworld.bg/bg/m_2570127/i_59136/Roland_FP_30_BK.html
  9. Предложете някой модел тогава за тези пари, или ако не модел поне "физически" магазин, където няма да ме одерат и ще мога да видя и тествам (сигурно ще съм им първият клиент, който ще може да изсвири нещо само с дясната ръка).
  10. Аз изчетох всичко изписано, но се надявах специално за това някой да има някакъв досег... иначе и аз съм на този принцип с кучите марки, но поне като характеристики, които са описани, ако беше друга марка щеше ли да ви хареса?
  11. Здравейте, колеги! Самоук талант съм, слухар, имам и си свиря за удоволствие на акордеон и китара, на пиано съм си "дрънкал" в съблекалнята на читалището, където като ученик играех в танцов състав, защото нямах вкъщи. Вече съм на преклонна възраст и искам да си купя едно дигитално пиано да си свиря вкъщи пак за удоволствие. Някой може ли да даде мнение за това пиано: https://hobbystart.bg/product/digitalno-piano-artesia-dp-3-palisandyr-2/ И тук, и в сайта на производителя пише, че има хамър клавиши, никъде в София не намирам магазин, където да го тествам (ако някой ми каже за такъв, ще съм безкрайно щастлив). Въпреки че няма да свиря професионално на него, ми се иска все пак усещането да е като за "истинско" пиано, за което най-голямо значение май имат клавишите и т.нар. хамър ефект.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.