Jump to content
Българският форум за музиканти

Roland666

новаци
  • Мнения

    1
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Roland666's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте, С паралелното свързване не само баса беше изключително засилен, но и средите и високите се губеха. Общо взето имаше силен плацибо ефект от мерака по новата покупка, който не продължи дълго. При силно слушане беше по-добре, но при тихо от средите нагоре всичко увисваше дори с разчекнат еквалайзер.. Последователното свързване отначало ме притесняваше заради различните ватове на говорителите, но в крайна сметка разликата със сигурност не е 2:1 и тези на които пише 100W свирят съвсем малко по-силно от 50 ватовите.. След повече от месец слушане на последователно свързване с радост мога да кажа, че не усещам изкривявания и говорителите се допълват много приятно.. Благодаря за отговорите! Все пак имаше нужда от тестове, може би просто усилвателят не може добре да захранва на паралелно. С два говорителя е доста благо, но с четири е перфектно. Може звукът да е само 20% по-плътен, но на мен ми е достатъчно :)
  2. Здравей, Много благодаря за отговора! Очаквах да получа mail, защото бях отбелязал "notify me of replies" и толкова време нищо реших да проверя на място.. Още не са пристигнали вторият комплект, но като дойдат ще тествам и после ще споделя кое и как. Имам един мини електромер за в контакта и той показва, че при усилено системата харчи макс 20 вата, дори за този тест усилването беше повече от колкото реално максимално усилвам, все пак щадя съседите и тъпанчетата си.. освен когато си нахлузя слушалките MDR-7506 Доколкото четох басовете харчат най-много ток а аз се въздържам от усилването им, защото при по-тихо слушане ми заглушават звука.. Надявам се да не изоря нищо и още повече да не усетя промяна в качеството, но май теста е най-сигурното нещо, може пък с 4 изобщо да не ми хареса
  3. Здравейте, Ползвам доста странен сетъп от който съм много доволен и мисля да го ъпгрейндна допълнително. Малко предистория, имах стерео Aiwa на което непрекъснато му гореше крайното стъпало на единият канал или поне така ми обясняваха, но така или иначе не бях много доволен, защото при по-високо усилване имаше шум от говорителите когато не свирят. В момента използвам същите говорители захранени от усилвател за кола, който пък се захранва от ATX захранване. Сигнала преди идваше по кабел, но в момента използвам "google chromecast audio" и реално само щраквам копчето на разклонителя и закачам телефона/лаптопа към устройството на google. Усторйството на google го държа усилено на 50% и така при максимално усилен телефон звука е около около 60 dB, все пак меря с приложение от телефона на 2 метра от говорителите. На сегашните трилентови говорители пише че са 50W и 6 ohm. Ъпгрейда ще е с още 2 говорителя които също са 6 ohm и 100W. Реално и на 4тирите мои говорителя не е отбелязано по колко вата са, но в интернет намерих снимки на които има тези стойности. Новите говорители се различават съвсем малко от старите, тежат по 400 гр повече общо 4кг на 3.6 за старите на говорител. Искам да вържа два говорителя на един канал паралено, като това което чета от форума е, че товара ще стане общо 3 ohm и не би трябвало да има проблем, защото минималното за усвилателя на канал е 2 ohm. Въпросът ми е ще има ли разлика в качеството на звука ако са вързани по този начин. Ако все пак се развали качестовот мога да ги вържа и паралелно, но е важно да няма проблем с качеството както и да не изгоря устройствата. Крайният вариант ми да си купя още един усилвател за 35 лв същият модел от който съм много доволен, но това ще затрудни бъдещата идея да побера усилвателя в ATX кутия и дори да се поберът двата, ще стане адски тежка Прилагам картинка с характеристики, задрасканите стойности са на съраунд говорителите на които директно съм отрязал кабелите.. Благодаря предварително!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.