Отговор на първи въпрос: Машината е доста добра, нищо общо с предишните ми елит, крупс, саеко и делонги(2 бр.). Съвсем различен клас, съвсем различни възможности, и разбира се, съвсем различни пари. Имам в момента 3 цедки, и последната седмица ги изредих и трите в експерименти. То написано в нета има много, но често мненията са коренно противоречиви, и човек трябва да експериментира, за да намери истината. Освен ако, разбира се, не се приеме някакво твърдение за истина, и започне да се следва сляпо. PID-ът настроих на 92,75 градуса, фабрично беше на 93,60. Оная арабика от снимката, дето бях я постнал преди, ми дойде кисела, затова купих 1 килограм чиста робуста и ги смесих в съотношение 60:40 в полза на арабиката. Започнах с ботъмлес с единичната цедка. 9 грама, 30 мл. за 25 секунди. Получи се нелошо кафе, въпреки, че според мен тампера опира леко на ръбчето на цедката. После, като попрочетох още малко писания (особено на един господин в другия форум, дето все има меродавно мнение ) , реших да пробвам с 16 грамовата цедка. 14 грама кафе, 50 мл., за 30 секунди. Хубаво кафе, но ми дойде силно. Имам предвид не като кофеиново съдържание, а на вкус. Резултатът беше същия и с третата цедка, 18-грамовата. Пробвах и ръкохватката с двата чучура, пак с двойна цедка и 14 грама кафе- две кафета, едно за мен, и едно в мивката. Честно казано, аз коренна разлика от единичното(с единична цедка) и едно от тези от двойната цедка, не можах да направя. Ако вие ползвате други пропорции за единична цедка, ще се радвам да споделите. Сега-Фаустото. Степлес, може да се настройва изключително прецизно. Получава се така, че, когато се променя едрината на смилане, се променя и количеството, което пуска, и фактически човек първо настройва едрината на смилане, и после количеството. Имам един Latte Art Pen, дето го бях поръчал специално за разбиване на грудки, но почти не се налага да го ползвам. Прекрасна машина, за разлика от делонги мелачката.
Отговор на втрия въпрос не мога да дам, защото живея в Норвегия