Jump to content
Българският форум за музиканти

Ixidor

новаци
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Ixidor's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Наистина благодаря за оказаната подкрепа в горните постове, както и за съветите. Това е проблем, с който се сблъсквам за първи път - свикнал съм със всякакви шумове - на битови скандали, бой и замеряне с предмети съм се наслушал, но те имат начало и край. Телевизорът е един безкраен поток от говор, който несъзнателно привлича вниманието и в дните, когато нямаме късмет и е усилен повече, е неприятно дори вечер, не само през нощта. В никакъв случай не се сравнявам с никого и знам, че има и по-сериозни проблеми свързани с дори по-невъзпитани и прости съседи. Обхванало ме е безсилие, свързано с това, че нито имам как да опаковам абсолютно целия апартамент с изолация, нито знам дали и това би помогнало (дори да можех), нито изглежда да има как по законов път да реша проблема. Говорим за хора, които след посещение от кварталния (и ходене при него), още същата вечер надуват яко звука за отмъщение. Благодарение на жалбата ни разбрахме все пак, че хората от 2016г. са с нов телевизор, което обяснява защо в миналото не сме го чували. Предполагам са набучили някакви настройки на много басов звук на новото тв. Лошото е, че когато опитвахме с добро преди много месеци ни лъжеха, че всичко било постарому при тях. А сега на кварталния споделили, че ние чуваме климатик от съседен блок... Решил съм обаче да действам с изолацията, макар и частична на спалнята и се надявам да има поне някакъв ефект. Свързах се с хора от различни форуми, които са правили изолации и при всеки ефекта е описан по различен начин. Колкото и клиширано да звучи, не пожелавам подобна ситуация на никого. Предпочитам скандали/викове в полунощ, тътрене на предмети, стъпване като кон (всичките тези си ги имам и сега), пред това да им чувам телевизора във всичките стаи вкъщи + баня и тоалетна. Все пак питам и тук - ако някой има опит с подобна на замислената от мен изолация нека да сподели ефекта. Наясно съм, че всяка ситуация е различна и това може да не помогне в моя случай, но колкото повече мнения и знание по даден въпрос, толкова по-добре. А може и да се окаже полезно за други хора. За да не съм съвсем пришълец във форума, имам бас и една стара кухарка, но от години не съм свирил. Само слушам вече в тези дни. Благодаря и поздрави на всички.
  2. Пуснали сме жалба срещу тях и миналата седмица кварталният ги е извикал. Още същата вечер тв-то беше дори по-силно и така 3 вечери поред. Веднъж е идвала полиция - казаха, че пред входната им врата не се чувало нищо и нямало какво да направят - това било за кварталния. Истината е, че тези отгоре спряха тв-то, когато полицията им позвъни, не отвориха вратата, а като си тръгнаха полицаите го пуснаха пак силно. Беше 2:30 през нощта. Сега просто искам да изолизам тавана и едната стена на спалнята в опит да приглуша шума. Надявам се да успея, защото така или иначе спалнята е една идея по-тиха в сравнение с хола ни, който е директно под хола с колоните на съседите. Спрял съм се на каменна вата, гумена мембрана и гипсокартон с там акустичните му окачващи и ленти и прочие. Знам, че няма да спре 100% звука, но ако успее да го притъпи, ще съм доволен. Не знам дали това е добър подход като се има предвид, че се боря с ниски честоти - боботене от говор. Моля за съвети, ако имате такива. Благодаря!
  3. Здравейте, Предварително се извинявам, ако темата не е в правилния раздел. Пиша и в този форум, защото вярвам, че хора, които разбират от звуци могат да ми дадат съвет (дотук съм се допитвал само до строители/фирми за изолация). Имаме съседи над нас, които са монтирали тонколони на стените си в хола и гледат телевизия през тях. В нашия хол се чува боботене, но не се разбират отделните думи - просто се чува някакъв по-басов говор. По-лошото е, че това на 3/4 се чува и в спалнята ни, която граничи с хола. Блокът е тухла 2005г, вътрешните стени са може би итонг - не знам как да проверя. След като няколко пъти усиленият телевизор буди жена ми и мен и след като неуспешно сме водили преговори с хората над нас (те твърдят, че не е от тях, сигурно е от съседния блок и др. шизофрении) решихме да действаме, защото вече ни е трудно. Изпадали сме в нелепи ситуации от рода на това само единият да се събуди от шума и да стои неподвижно, защото ако помръдне и другият се разбуди, няма заспиване след това. Та, на въпроса - моля дайте ми идеи за изолация, която ако не напълно да премахне боботенето от колоните, то поне да го намали така, че да не пречи на съня в спалнята. Говорил съм с фирми, които ми предлагаха кутия в кутия (за която нямам място, таванът е само 2.45 висок, а спалнята е малка и 15-20см не мога да отделя), друго предложение след консултации на живо беше Mute System 35 https://www.decibel.bg/sound-insulation-walls/?product=34 панелите и накрая остава и опцията с вата + мембрана + гипсокартон. С всички специалисти, с които съм обсъждал проблема си е говорено за изолация на тавана в спалнята и вътрешната стена, която разделя спалнята и хола. Хванал съм се за тази стена, тъй като по мои наблюдения става доста шумна и по нея се предава много говор от телевизора отгоре. Ако някой може да сподели за подобен проблем или поне да ми даде надежда, че е възможно да спя отново, ще съм благодарен. Повечето вечери не е непоносимо, но като си легнеш и навсякъде е утихнало, става много неприятно. Поздрави
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.