Jump to content
Българският форум за музиканти

боби

Members
  • Мнения

    49
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от боби

  1. Здравейте!

     

    Алкохол Джаззз Оркестър е групата, за която бях студиен барабанист. От 2016 вече съм и официален членестоног барабанист на групата и именно тогава завършиха записите на първия албум на Алкохол Джаззз Оркестър "Вече си от нас".

    Стилът е folk punk dance rock, но това не пречи на всеки от многослушащата аудитория да добави нещо към това определение.  :whistle:  :whistle:  :whistle:

    Има и руска версия на албума. Това е поради факта, че основателя, вокал и продуцент на групата е руснак. 

     

    Може да чуете българската версия на албума "Вече си от нас" с всичките му достатъци и недостатъци тук

     

    Поздрави!

  2. Ясно. Моята идея е да спрем да си губим времето в обсъждане на това, защото изгубеното време... нали. :) Нека се опитват хората, нека има "motion in the ocean", както се казва. Което има потенциал да вирее - ще вирее и ще е успешно по един или друг начин. Естествения подбор си работи. :)

    • Like 2
  3. Този странен парадокс, както го наричаш, не е ограничен само в рамките на България. Има хиляди знайни и незнайни хорица по света, които се засилват да свирят метЪл (независимо какъв) по една или друга причина.

    А относно това с метълите и, че трябва да изглеждат еди-си как, за да свирят метъл и той да им се получава, си в жестока заблуда. 

    Виждал съм хора с въпросния имидж (коси, дрехи, събиране в опр. заведения, и т.н., и т.н.), на които този имидж изобщо не им помогна да звучат по-малко зле. За да не излезе, че и аз съм претенциозен многознайко, под зле звучене имам предвид единствено две неща - фалшиво пеене, което и дете ще разбере, че е фалшиво и постоянно разминаване м/у инструментите. Тези две неща са предостатъчни, за да не излиза която и да е група на сцена, НО тази беше на сцена.

  4. Не, че ми липсват идеи, но се разрових да видя какво хората правят със старите, вече неизползваеми палки и попаднах на това нещо на снимката. :) 

    Та, интересно ми е какво приложение намирате на старите палки (различно от изгаряне :D), ако изобщо ги събирате? 

    192210_10150153088293352_661433351_.jpg

    • Like 6
  5. Визията на сета е, на сценичното оформление на групата и т.н., но и реклама на самите барабани, колкото и елементарно да изглежда. Не случайно логото на марката барабани е на резонансната кожа на касата. Една каса попада в полезрението на някакъв брой зрители, но с две каси, обхвата на виждащи марката е по-голям. ;)

    • Like 1
  6. А докато изчакваш да се появи финансова възможност за собствена техника за озвучаване, може да поискаш на заем нечия за някой следващ кавър. :) Ако не микрофон/и и т.н., то поне по-добра камера, която би могла да изкара по-добра картина и дори една идея по-добър звук. Не е като да не се намират такива. 

  7. Преди време ми се наложи да използвам т.нар. "китаец", употребяван доста в някои метълкор изпълнения. Не разполагах с такъв и бях забелязал, че някои колеги слагат два еднакви по размер чинела, обърнати с камбанките надолу. Разполагах със стар, обилно понапукан по периферията Sultan с размер 13'' или 14''. Другото, с което разполагах е Paiste 101 14'' фус. Обърнах и двата, сложих Paiste 101 отдолу, за да поддържа доста по-крехкия и наръфан Sultan. Звукът, който излизаше беше далеч от този на китаец, но като за нискобюджетен сбиротак изпълняваше достатъчно добре работата си. :D

    Звукова импресия (или по-скоро депресия) тук > http://forum.muzikant.org/topic/12322-%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5/page-29?do=findComment&comment=783616

    След доста понесени удари, крехката част от този хардуерен ансамбъл, т.е. Sultan-чето, започна да освобождава шрапнели от тялото си и това повлия крайно лошо в/у звученето. Ами сега? Досетих се, че имах останал разцепен Paiste 16'' краш, който бе с изрязана камбанка, която ползвам като... камбанка. 

    Та, от останалата част чрез огъване, откъснах съвсем по хамалски едно парче, което бе 1/4 от чинела. Наложих го на все още здравия 14'' капак от фус и намерих точка за пробиване нa отвор. Направих отвор и наложих отново в/у 14'' за настройка на звука. Тази настройка бе направена чрез боравене със силата на притискане на двете части една към друга. Още по-къс и гаден звук, но върши работа и все още няма шрапнели или изгледи за такива. :D Ако проявите интерес, мога да заснема клип. Току съм изкарал някой лев от патент за Paiste.  :hysterical:

  8. Преди няколко години, докато бях в странство, приятели ми подариха за р.д. тези палки http://oi49.tinypic.com/o87wr8.jpg  Ahead Lars Ulrich. Не ги ползвам, събират си прах в кутията, защото не се вписват в свиренето ми и така и така са ми в ръцете, поне да им направя едно малко ревю. 

    Това са единствените палки, които ми е известно, че са изградени основно от метал. Палката се състои от метална основа (алуминий предполагам), върху която е нанизана някаква полимерна материя. Получава се нещо като принципа на нож в кобур. Върхът също е полимер, който е завит на резба. Долния край, който "затапва" алуминиевия корпус е също полимер. 

    Единствената открита метална част е тази част от основата, на която са надписите. 

    Тези палки са от онези продукти, които като ги купиш, след това трябва да купуваш резервни части, за да ги поддържаш. Хитро.  :coolp:  Стига да има кой да им се върже. 

    Подмяната е следната. Полимерното връхче се развива, полимерната част, която ест. е сложена, за да понася най-много удари се нагрява с топъл въздух и се изнизва от металния корпус. След това се взима нова такава част, която се надява на металния корпус. После се завинтва ново връхче и палката е готова за ново ползване. 

    Като тегло не са нищо странно. Съвсем малко е изместен центъра на тежестта им към задната част. 

    Това е.

    • Like 1
  9. Започвам с това, че този вариант за пружини е за непретенциозните барабанисти и такива изпаднали в моята ситуация, която ще опиша в следващите редове.

    Преди време се скъса една от пружините на кардана ми. Не исках да се занимавам с поръчки по интернет, а и вариантите от музикалните магазини в моя град не ме устройваха. Реших, че все някъде в други магазини (железарии и подобни) бих могъл да намеря възвратни пружини, които са различни от наличните в музикалните магазини и които да мога да изпробвам поне на ръка на момента. 

    След упорито търсене в магазини за авточасти, железарии и какви ли не още магазини, се оказа, че НИКЪДЕ не се предлагат възвратни пружини.

    След много дни, влизайки в поредната железария, ми предлагат пружини, които се използвали в системите на новите дограми. Това чудо е дълго около 50см., в диаметър е 1см. и единият край е леко конусовидно стеснен. Струваше около 2-3лв. 

    Силата й не знам дали има смисъл да я категоризирам, след като нямам опит с чак толкова много различни пружини, а и всеки има индивидуално усещане. Но нека кажа, че аз я определям като средна. 

    Дължината може да я определите според предпочитанията си. Отрязвате толкова, колкото прецените. Ако не ви върши работа, просто скъсявате парчето. А ако ви трябва по-дълго - имате доста останала пружина, за да си отрежете ново парче. Най-трудната част е огъването в двата края за получаване на куки, които знаем за какво служат. Съветвам изключително много да се внимава и при рязането и при огъването, защото пружините могат да са много коварни в боравенето с тях по такъв начин. А ръцете ни са ни нужни, все пак, хехе.

    От доста месеци работя с такива пружини и няма скъсване или отпускане или нещо подобно. Свиря (или поне се опитвам да свиря) доста наситени откъм работа с краката неща и на мен лично са ми една идея по-бавни, отколкото имам нужда.

    Е, надявам се това да е от полза на някого.

    В линкчето има снимка на голямата пружина (рязано е от нея) и една готова, която в момента ползвам. 

    http://tinypic.com/r/2v2blon/6

    • Like 2
  10. Така и така съм решил да си набавя някъкво стандартно сетче и мисля, че тук е точното място да попитам КАКВИ ОФЕРТИ МОЖЕ ДА МИ ПРЕДЛОЖИТЕ като за втора или не знам коя си ръка. За предпочитане с фус може и само машинката без чинели. Дали да влизат в офертата чинели и стойки-това за сега не е важно. Чакам вашите предложения. :)

  11. ех,че гадно. слуха се скапва и не прощава на никого.аз си свиря с тапи.не,че е много удачно-губят се високите...малко и ниските. абе всичко се губи. понякога си позволявам да поджасам с открито уше,а после сякъш съм бил "убесен на камбаната" ако ви е познат израза. от доста години си усещам,че има нещо нередно с дясната ми сатеуйтка,обаче ми казват ,че нищо ми няма. то ще си покаже с времето. ха,пък и кожата на солото ми се скъса :) и сега ще го ударя на деградивно немузициране доста време. :)

  12. :metalist: А като се е получило добре почистването, чувстваш ли по някакъв начин звука на чинела да се е променил ?

    Не не забелязвам промяна в звука,не че съм експерт де ,но и замърсяването не мисля,че беше чак толкова тежко,че да повлияе.Но като се замисля при удар по едва забележим начин се усеща различен контакт с чинела.Но това е при прясно почистен чинел.И мисля,че попаднах на един по-безопасен метод за почистване-с проста лимонена кисеина или т.нар лимонтозу.Разтваря се в добра концентрация с вода и се търка с вълнен парцал като преди това се изчаква навлажненото място да поеме за няколко секумди.С упоритост и силен натиск се получава добре.Лично го пробвах на един доста занемарен аматчо.Имам и снимки в стил преди/след и при първа възможност ще ги кача.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.