Jump to content
Българският форум за музиканти

NinjaDude

Members
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от NinjaDude

  1. Няма намесен лак тук. Както и масла. Просто имах чуденка, не съм слагал масла
  2. Благодаря ви, младежи. Аз съм си тъп и твърдоглав, така че след долуизложения рапорт, тази тема си губи смисъла. Абсолютно правилно, че нямам представа от нанасяне на масла и вакси и горе-долу по тая причина пуснах тая тема. Истината е, че първо, тая китарка ми е за експерименти и спокойно мога да я прежаля, и второ, именно, защото не е ценен инструмент, не ми се влага стандартното количество време и труд, за да стане по канона. Другата истина е, че търсех пряк път, мързелашки и имах тайна надежда, че може да се окаже, че има такъв. Както и да е де, грешно или не, предположих и аз, че това е някакъв грунд, реших да рискувам и си я намазах и натърках с carnauba wax, 10тина - петнаесе пъти. Времето ще покаже, дали е катастрофално за китарката, засега свири. Ако сте гледали началото на It Might Get Loud, ще си спомните, че Jack White заби няколко гвоздея в парче дъска, някаква бутилка кола сложи, адаптерче и свирна ( ), та нали, да не се втеляваме чааак толкова. Ефектът, който търсех - да не се лепят пръстови отпечатъци, е постигнат с успех. Другата цел - китарката да придобие приличен вид, така че дори и да я закача на стената само за красота - да върши работа, е постигната също. Прилагам снимков материал Малко ме нахранихте, очаквано за БГ форум, но аз искрено благодаря за отделените минутки, казвам без ехидност. Поздрави и пак мерси!
  3. Здравейте, Имам една стара Yamaha RGX121S, с която реших да си поиграя, защото не ми е особено ценна. Оригинално, китарата беше черен мат. С течение на времето много грозно се излъска на места, а и черният цвят сериозно ми омръзна, затова реших да го сваля. Може би малко неортодоксално, но свалих боята, търкайки с гъбичка за миене на тенджери. Черното падна, но отдолу се показа някакво покритие, което нямам идея какво е. Със сигурност не съм свалил до дърво, освен на отделни, малки места по ръбовете. Китарата стои като малко тонирана и този цвят всъщност ми допада. Бих искал да я оставя на вид така, но ми се струва, че някак трябва да се запечата. Най-малкото, забелязах, че много лесно остават пръстови отпечатъци, които после сравнително трудно се отстраняват. Нямам желание да боядисвам или лакирам, да шкуря. Търся най-несложния начин да постигна някакво по-устойчиво покритие. Чета някакви неща за масла, за вакси (wax), но нямам идея как биха реагирали с наличното покритие. Чудя се дали някой тук може да ми даде някаква насока. Благодаря предварително.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.