Jump to content
Българският форум за музиканти

grosseader

новаци
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Кремона Хемус

grosseader's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Ами в момента чакам да я върнат от завода Кремона. Надявам се да сме доволни от резултата. А бриджа бече поен лепен топен...... та ще се прави нов.
  2. Ами, по принцип се бях засилил, да я изшкуря , да гравирам с пирограф модела ѝ Хемус, и още някакви детайли, като един черен кант околовръс и шарки около резонаторния отвор, все неща, които си ги имаше като лепенки, но мислех с пирограф да ги направя. След което жълтеникав/лазурен яхтен лак като основа. Матиране с водна шкурка 1000-1500. След което с акрилен спрей да опитам да направя шарката. Сега се сещам, че пирограва с канта околовръст ще играе след боята. И ако съм доволен от резултата - още 1-2 слоя разреден чист прозрачен лак. Сега е момента да се посмеете и критикувате. После влязох да се поинтересувам разбира се, както винаги, кое как се прави. И като прочетох 5-6 теми тук, тези неща за мокрене/сушене преди лак, шкурене и обработка само по посока на жилите и още 100 термина и обработки с материали, които не знам.... реших да не рискувам. То ясно, че няма да правим най-звънката и страхотна китара, ама чак пък толкова да се отклонявам от нещата, които спонемавате тук- не посмях.
  3. Абсолютно и само със сантиментална стойност се реставрира! Човека е на 60+ години и като вкара 4 ракий на рожденния си ден, вади китарата и дрънка мръснишки песни. Това е. Айде и на рожденния ден на жена си, та ...3-4 пъти годишно дрънка. Та това ми е мерака, да зарадвам човечеца. И китара за 10 000 лева да му купя, няма да се зарадва толкова, колкото на тази, колкото и фалшифо да свири и т.н. той си я обича! От ерген лъже момите с нея ....
  4. От Самоков лъм. За такива пари няма какво да коментираме. Устройват ни. Не търсиме и перфектна прилика! Просто тъмна череша преливаща в светла дървесина. Работя и с ЕКОНТ и не ми е проблем да я пратя където и да е. Въпроса е че не съм работил с дървесина. Не знам кой лак или цвят с каква гъстота как ще попие в жилите на дървото и как да направим плавното преливане на цвета. Работя по коли, работя по предмети от всякакъв материал, гравирам, боядисвам, лакирам...доста неща са ми минали през ръцете. Всеки инструмент който ми е потрябвал съм си го купил. От едрогабаритни части и ремонти до финни сръткави изискващи време детайли! Просто не ми се рискува на предмет с така да го кажем- историческа ценност за човека. Да е някоя си китара от мазето- да рискувам и експериментирам, ама.... страх ме е от раочарование в очите на собственика. Лютиер около мен не намирам за жалост. Все пак, аконякой ме насочи към човек в София област, ще съм благодарен. Или към цветова гама лакове за китари, или акк да оцветя друг лак...Да докараме основния цвят, преливката ще я измисля...с памук и т.н. ще прелея цвета. П.с: Попринцип ми мина идеята Relic през главата. Правил съм състаряване на детайли и предмети по няколко начина и това ми мина през главата за китарата, но за сега целта е реставриране
  5. Здравейте. Току що прясно излюпен член на форума съм. Не съм запознат ама изобщо с много от термините, които ползвате, не свиря, като хвана китара все едно съм с 2 леви ръце. Обаче в свободното си време се занимавам с всичко с което мога. Та мой приятел, хвана да реставрира китарата на баща си, която ме надрана, като с пирон, имаше гасен фас по нея та общо взето човечеца губеше желание да свири като я види. Собственика на китарата е самоук, слухар, не гоним някакви върховни цели в случая. Просто да приведем китарата в приличен вид. Главното е лицевата част. Иииииии извинявам се ако не се изразя правилно за нещо, както казах, не съм китарист. Към момента, лицевата част е шкурена до премахване на дълбоките белези. ОБАЧЕ, приятелчето ми изобщо не е помислил как ще се възстанови шарката на тази плоскост и до колкото аз виждам, начинанието да възстановим тази шарка е невъзможно. Прав ли съм или има как да стане? По принцип сме навити да пратим китарата на професионалист, така да се каже и да я нагласи, но не намирам такъв човек! Писах и на завода Кремона, 4 имейла и никакъв отговор на питането ми, могат ли да възстановят това или не... разочарован съм от съпорта им честно казано! Та, има ли шанс и какви са възможностите според вас за възстановяване на тази шарка на лицевата част? Мисля , че се води Cherry Burn. А трябва да изглежда така:
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.