Jump to content
Българският форум за музиканти

jich

newbies
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About jich

 • Rank
  Ослушващ се
 1. Проблема с тайминга е едно много малко избързване в твоя случай. Или както ми вика племенницата- "дай го малко на дясно".Интересното е че след като направихме този премодулирания запис, направих и груг който не беше така усилен но кък като го сложа върху инструментала и ми дава че е по дълъг вокала- че трябва да се "стречва". Да ви се е случвало това? Надявам се не съм обидил никой с това за корекцията. Много съм благодарен за оказаната помощ и че отговаряте на въпросите ми. Иначе слушам мойто смесване, слушам вашето... а бе ще трябва още доста да поседя пред програмата Jabs,извинявам се, но не можах да разбера за дропбокса. Като го кача там на кои трябва да дам линк да го наместят?
 2. Племенницата много хареса как се е получил вокала, но има малък проблем с тайминга- вокала не тръгва на правилното място. Ето линк как било трябвало да звучи- http://dox.bg/files/dw?a=1a74793a0b Искам да питам- при моя микрофон, какво е оптималното разстояние на което трябва да се седи от него за добър запис? Има ли смисъл по време на самия запис да се ползват някакви ефекти или после се добавя всичко? Тези дни ще запиша и някое друго парче да видим какво ще се получи.
 3. Здравейте От известно време се ровя в клипчета в Youtube. Направи ми впечатление, че има много кавъри на известни песни. Въпроса ми е, няма ли ограничение да качваш кавър, като ползваш чужда музика и изпълняваш текста, както в оригиналния клип? Какво става ако си запишеш сам музиката? А, Ако промениш част от песента? После, виждам, че не ми излизат никакви реклами като гледам такива клипове- от какво печелят тогава? Има много изпълнители които продават кавърите си в iTunes, ама кой им позволява да го правят, от кой искат лиценз или като си го преработил и не те занимават? Знам, че iTunes вземали 30% от продажбите ама друго не можах да намеря. Прегледах и темите в форума, за авторски права, ама нищо. Ако някой знае как седят нещата по въпроса ще съм благодарен.
 4. Jabs, благодаря, за положителната оценка и затова, че отдели време да се занимаваш с моите работи. Вокала се е получил добре, ама гледам , че е само 1 минута и не се сваля. Имали възможност да се качи целия с опция за сваляне? Иначе стиропора си беше там и го слагах за топлоизолация, просто се надявах да свърши работа и за звуко... Предполагам че няма да ми е единственото появяване тука. Прочетох някой работи и си отговорих на някои въпроси. Все пак ще съм благодарен ако има някои от Бургас, който да има желание да покаже това, онова (срещу заплащане естествено).
 5. Здравейте. Наскоро ми дойде идеята, да купя някакво аматьорско оборудване и да запиша дъщерята и племенницата. Намерих на старо аудио карта на Alesis Io2 express, микрофон AKG Perception 220, поп филтър K&M и слушалки AKG K99- за толкова има пари. Идеята е да правя някакви прилични записи с видео към тях и да ги качвам в Youtube, пък и не се знае дали няма да излезе нещо и да ги хареса някой. Пробата я направихме в хола, но четох че трябва доста изолация на помещението, за да няма отразени звуци. Към спалнята ми има още едно складово помещение, което се падаше външно и го изолирах с тези декоративни стиропорени плоскости 50/50. Пода е с плочки. Размери 2 метра дълбочина и 3 м ширина. Входа е в средата. Искам да питам дали стиропора е достатъчен за целта или да слагам и нещо друго и как да изолирам пода? Дали ще върши работа ако сложа някакъв килим на пода? В помещението се влиза направо- няма врата, и ми се ще да сложа някаква с стъкло, ама стъклото не отразява ли много или се ползва плексиглас? Като всеки ентусиаст и аз си викам че ще запиша гласа, ще прибавя инструментала и готово. Да ама не! Пробвах с някакви ефекти, ама то не е за всеки. Качил съм файловете от Audition-а (cs6)на http://dox.bg/files/dw?a=3af0377d22 (pass 147258369) Ако някой има желание малко да ги "барне" и да ми върне файла, поне да хвана някаква посока, как се прави, ще съм много благодарен. Или поне съвет- ползвай този и този ефект... пак ще е от полза. Също и какво мислите за гласа на малката, дали става за певица...? Audition-а достатъчно добра ли е за целта или да слагам друга? Понеже имам 2 тонколони, колонен тип, като тези за DVD-тата, но по големи (към 120/20/30 см)с два говорителя и една пищялка, дали ще свършат работа или трябва да събирам пари за студийни? Трябва ли да ползвам някакви вокални ефекти при записа или после да се обработва? В началото настроих да записва на някакви средни нива ама по едно време малката се отпусна и сигнала се премодулира и стана като през дисторжън-това поправимо ли е с ефекти или запис на ново?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.