Jump to content
Българският форум за музиканти

sunsleeper

новаци
  • Мнения

    28
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    4

Мнения публикувано от sunsleeper

  1. Аз съм бачкал в последните години с активни колони и пултове Алто, никога никакви проблеми не съм имал. Като съотношение цена/качество ми се струват оптимални. Абсолютно стават и за PA и за монитори на концерти и са надеждни (поне на база моя опит + мои колеги). А ватовете са завишени, естествено. Най-много ми харесват как свирят най-малките, с 10ки говорители, но за метъл банда ще са твърде слаби.

  2. Някой може ли да ми препоръча читава електрическа кафемелачка, която да не струва 1000+ лв? :) Ползвам ръчна японска мелачка (от сайта на Dabov), но вече ми е доста досадно всеки ден да въртя ръчката :lol: , обаче с елетрическата за 50лв от Техномаркет става доста неравномерно и кафето не се получава толкова ароматно.

  3. H70811000001000-00-500x500.jpg

     

    Принципно се бях насочил към двойно и тройно по-скъпи варианти за преамп за пасивния бас и контрабаса ми, но забелязах тази машинка в Динакорд и се оказа супер за моите нужди. 

    • Like 3
  4. https://www.thomann.de/gb/jet_city_amplification_jca5012_combo.htm

     

    При такъв бюджет, взимаш едно такова и си в играта :) Копие е на Soldano Lucky 13 та има чудесен чист канал и достатъчно драйв за класически хеви/спийд/траш метъл. Можеш да го поръчаш през Динакорд или MMG Music и няма да плащаш доставка.

     

    Но имай предвид, че това може да вдига доста шум, вкъщи ще можеш да свириш с волюма на не повече от 1-1.5 преди съседите ти да извадят вилите и факлите :)

    • Like 2
  5. Ами аз го варя на 92-94 C и го оставям за по-кратко - първо наливам малко вода, колкото да накисна кафето, и след 30-40 сек. добавям останалата вода и го оставям така още към 4 минути. Иначе ползвам по-високо от препоръчваното съотношение кафе/вода.

    За сортове кафе - пробвал съм с всякакви по-скъпи кафета от Дъбов и тн., но специално за френската преса ми допада един сорт Колумбия (уж 100% арабика) който го продават в кварталния ми магазин за насипно кафе на зърна и е само 19лв/кг.

  6. Гледам, че само за еспресо се говори, а има ли фенове на френската преса? Аз напоследък съм пенсионирал еспресо машината и свикнах да пия основно френска преса, особено след като май му хванах цаката относно температура на водата, колко време да се вари и с какъв сорт кафе става най-добре.

  7. Ами да - трябва да коригираш интонацията, височината на струните и, най-вероятно, леко да натегнеш грифа.

     

    Иначе аз на една от китарите си (с 25.5" мензура) свиря точно с .11-.50 в Ми, на друга пък с .10-.46 в Ми Бемол.

    • Like 1

  8.  

    Честито! Това Джет Сити реално бюджетна версия на Солдано Хот Род 50 ли беше?

     

     

     

    ДойдЕха ми крънч и лийд каналите...  :metalist:

     

     

    9054613_800.jpg

     

    Ампът хич не е лош, въпреки че е китайче. Изработката е на прилично ниво и свири ОК (само на домашно пробвах засега). Фабричните лампи са ужасни, дрънчат на тенекия.  :D

    Скоро ще спретна нещо като ревю за интересуващите се.

  9. Чак да мразя не, но често ми се е налагало в репетиционна да свиря през Marshall JCM900 с 412 колоната му (1960A с говорители G12T-75) и това ми е крайно нелюбима комбинация. Общо-взето, всеки друг лампов Marshall амп, с който съм свирил, ми е харесал повече.

  10. Аз имам Blackstar HT-1R и Yamaha THR 5 и двата са перфектни за в къщи, особено съм очарован от Ямахата ,имал съм и микро кубето на Роланд и според моето разбиране за звук Ямахата го отвява от всякъде.

     

    +1 за Yamaha THR серията! Аз имах THR10X, който се води модел за метъл, но най-малко метъл съм свирил през него и беше супер. Продадох го само, защото в последно време вкъщи съм свикнал да свиря през компютъра на студийни closed-back слушалки чрез симулации, та ми беше станал излишен.

    • Like 1
  11. Аз често ползвам Steinberg UR22 и съм много доволен, особено спрямо цената. Обаче задължително си вземи новата версия, която пуснаха края на миналата година (UR22 mkII), защото старата има проблеми с нивото на Hi-Z инструменталния вход.

  12. Имам въпрос: Ако искам да свиря на барабани, има ли възможност да ходя някъде и да ги "наемам". (например в студио, да свиря на тях за около 1-2 часа) Също, ако можете да ми предложите и уроци. (ще е чудесно, ако там мога да свиря на барабаните, дори да нямам час)

     

    Виж repeticionnata.com (на Моци от Casual Threesome, намира се в района на Сточна Гара). Предлага индивидуални репетиции по 6лв на час, иначе горе-долу навсякъде е по 10 или повече лева на час.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.