Jump to content
Българският форум за музиканти

DSwipe

Members
  • Мнения

    2
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от DSwipe

  1. Angelina, благодаря ти много за препоръката! Прочетох публикацията ти няколко пъти и проучих за какво иде реч. Видях, че си оставила впечатленията си и в друга тема. Определено ще го обмисля! Имам само един въпрос: правилно ли да разбирам, че в този курс се започва с основата на пеенето и е подходящ дори за начинаещи?
  2. Здравейте, драги съфорумници! История като моята сигурно сте чували много пъти, но какво пък, ще я разкажа! Още от малък нашите забелязаха, че имам афинитет към пеенето, и решиха да ме запишат в детска вокална група. Посещавах я някъде между 5-и и 7-ми клас, като през това време се чувствах прекрасно и искрено се забавлявах. За тези три години съм имал близо 50 концерта, включващи солови и групови изпълнения. Когато обаче навърших 14 години, музикалната ми педагожка ми каза, че трябва да прекъсна поради мутирането на гласа. Така в следващите 5 години аз реално спрях да пея от страх да не се получи "обратния ефект", както много го наричат. В момента съм на 19 години (завърших гимназия миналата година) и имам огромно желание да пея отново. Преди да продължа, малко странична информация: като цяло си падам доста фанатик на тема Дисни. Страшно харесвам песните в анимационните им филми (не съм сигурен какъв стил точно се водят, но много напомнят на бродуейските мюзикъли, които също ми допадат). Припявам си ги ежедневно, но се опасявам, че звуча фалшиво на моменти – не и според майка ми, но доколко мога да й се доверя?! Наскоро записах в домашни условия няколко кавъра на песни на Дисни, които можете да видите и чуете в ютюб канала ми: https://www.youtube.com/user/AntonBorissovFilms/videos?spfreload=10 Горното може да ви послужи и за да добиете приблизителна представа за гласовите ми възможности. В никакъв случай не претендирам, че изпълненията ми са идеални, но се надявам на тяхна база да ме посъветвате какво да предприема оттук нататък. Имам желанието да изгладя грешките в пеенето си и да се развивам. Когато пея, усещам, че влагам част от опита, придобит по време на пребиваването ми във вокалната група, но се и опасявам, че техниката ми е доста погрешна и пълна с пропуски. Също така не мога да пея по ноти (да ги чета), но не съм сигурен доколко това качество се изисква от певците днес. Като цяло доста неща са ми неясни, затова ще се радвам, ако ми ги разясните и ми дадате съвети за нататъшна реализация въз основа на изпълненията ми и на написаното от мен. Приемат се и предложения за вокални педагози. От София съм. Благодаря ви за отделеното време и внимание!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.