Jump to content
Българският форум за музиканти

Slero

новаци
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Slero's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Обществена Репутация

  1. Здравейте отново! Не знам мнението ми дали е за тук или за раздел "Фукня", но след като толкова време занимавах форума с моите тежнения, се чувствам задължен да "докладвам". В крайна сметка се спрях на тези неща: http://ibanez.wikia.com/wiki/RGA42 http://www.roland.com/products/cube-40xl/ И footswitch - http://www.bossus.com/products/fs-6/ Втора употреба, изключително запазени (Akerfeldt наистина се е грижил добре за тях, а и ми сподели доста ценна информация). А, и две перца ми подари Доволен съм! Сега пък имам друг проблем - дебели са ми пръстите (шегувам се...) Ако модераторите преценят - могат да заключат темата. Благодаря на всички за съветите и търпението!
  2. Благодаря отново! В крайна сметка май се насочвам към нещо по-хубаво, макар и втора ръка, но за сметка на това - сетъпнато. И към по-добро кубе. Днес е денят "Х" довечера ще гледам нещата и евентуално ще ги взема, ако ми се понравят. После, естествено, ще се изфукам... и оттам нататък, вече със свиренето, вероятно ще имам по-смислени и конкретни въпроси.
  3. @G.Varbanov - не си ме разбрал. Нямам предвид, че Impaler-а е универсален, а че е един от моделите, на които свири Karl Logan. И според мен са хъмбъкери, поне според външния вид (и е логично да са такива)... а дали са активни - нямам толкова познания, но най-вероятно. Имах предвид, че на мен ми се иска да взема нещо по-универсално като първа китара, за да експериментирам накъде ще ми тръгне свирнята... и в най-добрия случай, за да знам какво да търся като следваща. @ultramega - видях Aria-та. Не знам защо, не ми се взема оборудване втора ръка, макар да ми е ясно, че за тази цена това, което ще взема като ново, определено ще е със значителни компромиси. @Akerfeldt - също, но все пак ще ти пратя Skype името си на лично съобщение - ако искаш, пиши ми. Благодаря на всички за мненията дотук! Изчетох доста неща и продължавам да чета. В крайна сметка ми е ясно (както беше написано в една тема), че за начинаещ като мен, колкото по-малко винтчета и пружинки, толкова по-добре. Но пък, както казах и по-горе, иска ми се да има и Single Coil (макар да не мога да обясня защо точно държа на тях), и Humbucker адаптери. Ако намеря модел, който да комбинира тези характеристики - добре. Ако не - може би ще надделее фиксирания бридж. И в крайна сметка ще се избира на място. И продължавам да приемам препоръки
  4. Баш любимците ми са Manowar, следователно конкретен идол би трябвало да ми е Karl Logan. Да взема направо да поръчвам това: http://www.mcguitars.net/impaler_standard.html Горното - в кръга на шегата. Наистина ми се иска да взема нещо по-универсално като начало, защото нямам идея накъде ще ми потръгне свирнята. А пък по-нататък, ако се получат нещата, може и да се насоча към нещо по-качествено. За момента мисля, че не си струва. Може и да греша, но такива са ми разсъжденията.
  5. Здравейте отново, Решил съм да си взема електрическа китара. Мога да кажа, че съм начинаещ - имам незначителен опит, основно с "кухарка". Слушам най-вече хард-рок, класически и power метъл. Възнамерявам да свиря предимно в къщи, за разтоварване, след работа. Изчетох доста теми (включително и в този форум), рових се из електронни магазини, преглеждах ревюта, гледах видеозаписи. Благодаря на (не мога да се нарека техен колега) Върбанов и Евтим Дж. за съветите. В крайна сметка се спрях на тези варианти: http://rockshock.eu/%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8/6-%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BD%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8/ibanez-sa160fm-bbt-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%B8.html http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_31956/Cort_G260_3TS.html http://www.muzikalen.bg/kitari/elektricheski-kitari?product_id=6304 http://www.telesound.bg/magazin/6strings-lead/schecter-sgr-c-1/ Първите три варианта са доста сходни. Най-много ме притеснява тремоло бриджа - четох, че може да имам проблеми с него. По начало "бягах" от тремоло бридж, но след съветите в предходната ми (вече с право заключена) тема май вече не съм толкова убеден, че е нещо "лошо" ... още повече, че варианта с HSS конфигурация на адаптерите наистина ми харесва като по-гъвкав. Четвъртият вариант очевидно е по-различен - с фиксиран бридж и два HH адаптера. Струва ли си компромис с липсата на Single Coil заради фиксирания бридж? Ясно е, че окончателно решение ще се взема на място - след като се чуе, усети и види. Молбата ми е към тези от Вас, които имат опит, да споделят предимства и недостатъци на посочените модели, или пък да дадат други препоръки в този ценови клас, за да ме объркат окончателно... Предварително благодаря на всички за съветите и търпението!
  6. И аз съм се насочил към нещо като описания по-горе вариант с едно изключение - като четох (включително и темите в този форум), останах с впечатление, че за начинаещия китарист тремолото би било по-скоро пречка, затова търсех модели с фиксиран бридж. Сега се загледах в два други модела (не знам дали е позволено публикуването на линкове от онлайн магазини, но ще рискувам): http://rockshock.eu/%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8/6-%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BD%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8/ibanez-sa160fm-bbt-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%B8.html http://www.muzikalen.bg/kitari/elektricheski-kitari?product_id=6304 Нямам идея какво значи "тремоло на два шиша" Тези модели дали са с такова?
  7. Благодаря още веднъж на всички за препоръките NUX спечели. Колкото до китарата - най-вероятно ще бъде тази: http://www.schecterguitars.com/international/guitars/c-1-sgr-by-schecter-detail - намерил съм я за около 450 лв. Не съм решил обаче окончателно. Ако някой може да предложи по-добър вариант за същите или малко повече пари (да речем, до 500 - 600 лв.) - приемам препоръки иска ми се да няма тремоло и да е с HH адаптери (може и някой S за разнообразие).
  8. Здравейте, Колебая се между покупката на тези два комбо-усилвателя: - Marshall MG Series MG15CFX - http://www.musiciansfriend.com/amplifiers-effects/marshall-mg-series-mg15cfx-15w-1x8-guitar-combo-amp - NUX Mighty 15 - http://www.avlgear.com/nux-mighty-15-electric-guitar-combo-amplifier-with-built-in-tuner Ще се ползва за свирене в къщи от прохождащ китарист. Моля за мнение на хора, които са ги ползвали или могат да се изкажат компетентно. Имам готов въпрос и за избор на китара между няколко варианта, но тъй като съм току-що регистрирал се, засега май ще се въздържа (за да не ми се карат модераторите). Благодаря предварително!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.