Jump to content
Българският форум за музиканти

niko75

новаци
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от niko75

  1. Здравейте колеги,разтракаха ми се 4-5 клавиша (много шум издават)клавиатурата е GH3,гледах и в друг форум и Yotube и стигнах до извода,че трябва да се сменят тези филцове,някой правил ли е тази интервенция.

    Видях някое видео,ама не e за GH3 a за GH.Им ли нещо по-специално в тази клавиатура,където да внимавам?Благодаря предварително на отзовалите се.

  2. за мен е по добре да инвестираш в акустично истинско пиано.Всичко друго е компромис.

    Имам Yamaha CLP340   GH3  която е струвала еднна камара пари и сдава багажа .

    Kойто иска да се развива му требе истинско пиано, било то и руско.

     

  3. Намери си учител като за начало,лявата ръка свири какво е написал композитора ,държи хармония,може  да свири мелодия,няма строги правила ,акорди с техните обръщения..........

    По нагоре колеги са ти отговорили ,аз бих добавил етюди Ханон,свирене на гами до 2 знака за начало, в терци,децими,сексти,акорди и арпежи с обръщениията им и 

     много яко свирене.

  4. Излизат акустични ама от 10 едно става,останалите са се усукали и разсъхнали отвсякъде,интрументи които не са акордирани от десетилетия и стават само за украса.Преди 2 дена капарирах едно Cherny  за 300 евро,ама късмет голям няма и 150 часа  свирени,надявам се с 2 акордирания да се оправи.

     Става въпрос за Мадрид Испания,в България предполагам е  горе долу същата история.

  5. Купи си нов инструмент,да не е някое китайско дърво,не е задължително да е професионален ама не и от най евтините.

    Хубав мунщук Вандорен Б40 е добър избор за начало и задължително отначало учител.Кларинета е труден инструмент и е важно да ти се покаже как да духаш и дишаш ,другото ще дойде с времето.

     Айде и да се похвалиш скоро какво си купил и как напредваш

    • Like 1
  6. Здравей,моя съвет е да събереш още малко пари и да вземеш нещо свестно.За всеки критериите са различни,аз  примерно бях свирил само на акустично много години и когато тръгнах да търся дигитално базовите модели на Клавинова въобще не ми харесаха.Говоря за серята CLP 320 и струваше едни 1400 евра преди 3 години,за мен минималното беше поне CLP340 или CLP370 със клавиaтура GH3,които отиваха на едни 2500-3000 евро ,просто имах търпене и ми излзе едно втора употреба 340 и съм с него 3 години.

  7. В крайна сметка трябваше да почкам  повечко време,но ю струваше чакането от два дни кларинета е при мен .Не знам каде съм зяпал ама се оказа че не е 9-та серя а е 10S и е страхотен,сега имам 2 седмици да го пробвам и каквито донатсройки трябва да се правят са ми включени в цената,от свирене не съм стигнал да направя снимки.

    Сега остава и един мундщук да му намеря и е ок.

  8. Здравейте колеги,от доста време не бях хващал кларинета,но по стечение на обстоятелствата ме поканиха да свирря в един духов оркестър .Кларинета който имам е пълен бйом Clemens mainel,та вчера ми предложиха еин зелмер S9  пълен бйом ,със сменени падушки общо взето обслужен,но със счупена фуния за 350 евро.Въпроса ми е как ви се вижда тази цена,скъпо ли е за инструмент от 60-те години във видимо перфектно състояние ,без да броим фунията естествено.

    Благодаря предварително на отзовалите се.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.