Jump to content
Българският форум за музиканти

Alex Alando

Members
  • Мнения

    23
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Alex Alando

  1. Готик-метъл формацията Nocturna Project търси текстописка за най-новата си студийна песен, която предстои да бъде издадена следващия месец.

     

    Основните вокалните партии в нея (както и при предишните ни 2 песни - „Оптимизъм” и „Във Нощта”) ще бъдат изпълнени от жена, така че държим текстът да бъде с женски „изказ” и на български език.

     

    Началото на парчето съдържа следния речетатив:

     

    „Розите на твоя гроб са още свежи

    и миговете с теб са в моя сън

    И още топли ме прегръдка нежна

    в нощта студена - тук, навън

     

    Ела във моя свят отново,

    eла и ме вземи със теб....

    Сърцето ми не е готово

    само да броди в този свят от лед!»

     

     

    Целта е бъдещият текст да представлява смислово продължение на този речетатив и по възможност да съвпада ритмически с вече утвърдената вокална линия.

     

    Допълнителни подробности за заинтересованите и предоставяне на музиката (с добавена й миди-вокална линия за ориентир) - чрез лични съобщения.

    За авторката на одобрения финален текст е предвиден паричен хонорар, както и включване на името й към инфото за песента!

     

     

    Поздрави и успехи на всички! :crying:

  2. Вече можете да чуете на майспейса ни и една кратка инструментална композиция, наречена "Забранена мечта".

    Тя бе създадена още през 2002 г, но чак наскоро я записахме при Пламен Пенчев в "Groundstudio" след известни промени по аранжимента й.

     

    Поздрави! :P

  3. Колеги,

     

    искам да попитам онези от вас, които в групите си освен басисти са и бек-вокалисти (или дори основни вокалисти) - лесно ли се справяте със съвместяването на двете дейности?? Кои са ви проблемните моменти и т.н.

    Аз например се налага да държа мъжките бек-вокали на нашите песни, когато ги свирим на живо. И макар че сравнително добре се справям с пеенето - все още понякога се бъркам с ритъма на баса, който поддържам едновременно………….особено пък когато има и речетативи за изговаряне.

     

    Та споделете за вашия опит и техники за „разделяне на вниманието”.

    :)

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.