Jump to content
Българският форум за музиканти

Дани Петров

новаци
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Дани Петров

  1. Kumika-та отдавна не е моя, а Аполото и сега не звучи толкова зле за евтин бас, но може и по-добре..
  2. Така, може да прузвучи тъпо понеже съм новак, ама какво е DI, и каква е разликата между никеловите и стоманените струни ?
  3. Да ти кажа точно там е проблема,че не можах да намеря маркови адаптери с този размер, а той е: 104 Х 35 Х 23мм Изглеждат като humbuckers, но мисля, че са single coil, просто кутийките са такива. Ето линк само, че тук май е в инчове: http://mail20.abv.bg/app/j/openmessage.jsp?fid=20&mid=13557760594&pid=1&view=&st=0&rr=&tid=61 Тези адаптери на Schecter са единственото по-марково нещо, което намерих в нета с този размер. Ще се радвам ако ми дадете съвет какви ефекти да си взема, които да заместят активна електроника, за сега съм се спрял на еквалайзер и компресор от камиончетата, също така ме интересува и каква дебелина на струните да си взема, не искам да са най-тънките, но не искам и най-дебелите, защото предпочитам да ми е по-мека китарата. Другото, което ме интересува е от къде да си взема хубави потенциометри и какви.
  4. Инвестицията...дори това е силна дума, не ме притеснява, защото аз тия пари ги изпивам за една вечер като изляза по заведенията, не ми е проблем да му направя един бърз ъпгрейд на баса, защото както казах, като цяло ми харесва, но ако сменя едно - друго ще ми харесва повече, най-важното за мен е, че ми е удобен, дори да си купя по-хубав инструмент един ден, този няма да го продам по ред причини...сантиментални да кажеме, защото ми е подарък от близък човек, това е на първо място. Ето и снимка на моите адаптери. Направи ми впечатление, че и четири струнните басове на Apollo са със същите адаптери, явно са така наречените rail magnet при, които важното е адаптера да обхваща всичките струни, докато при другите видове трябва всяка струна да се пада точно над всяко pole piece, ето едно 4 струнно Apollo. За това мисля, че адаптерите на Schecter би трябвало да ми свършат работа въпреки, че са от 4 струнен бас, аз дори видях, че в един USA сайт продават такива капачки като на моите адаптери, дано в шектерските пълнежа е по-качествен от оригинално вградените на Аполото.
  5. Дървото мисля, че е Basswood, демек липа ако не се лъжа, а басчето звучи учудващо добре за цената си, аз съм имал и Yamaha преди време, както и един много екзотичен джаз бас Kumika ( японски ), който в момента е в мой приятел със сменени прагове, както и всичко друго...звучи убийствено. Забравих да спомена нещо,което ми направи впечатление при басовете на Schecter....а именно това, че повечето та ако не и всичките са с активна електроника, или по-скоро пасивни адаптери и вграден преамп някакъв, лично аз искам баса да си ми е пасивен, а нищо не ми пречи да взема някое друго камионче, например еквалайзер и компресор, така ще имам по-гъвкав диапазон за различно тониране и бленди на звука, а иначе ползвам 65 ватово кубе на Laney с 15 инчов говорител.
  6. Съгласен съм с теб, но в интерес на истината басчето ми харесва, а и още не съм толкова напреднал, че да се хвърлям на по-хубав бас, по въпроса за адаптерите, те са същите като моите, които оригинално са вградили в баса само, че с тази разлика, че тези, които искам да поръчам са марка, а тези на моя бас..де да знам какви са, китайски някакви. Това, което ме интересува в случая е дали има разлика в качеството, другото не ме притенява, цената ме устройва така, че няма проблем за това, просто нямам впечатления от марката Schecter, доколкото прочетох по разни чужди форуми,Schecter имат и Китайско, и Корейско, и какво ли не производство, ако съм сигурен, че тези от Ebay ще са по-добри от оригиналните на Apollo-то, веднага ги взимам !
  7. Е това клипче го гледах днес, човека има уникален звук, ама...то с трици маймуни няма как да ловиме, пара си трябва.
  8. Здравейте колеги, нов съм във форума и ще се радвам ако изкажете мнения по темата ми. Преди около месец закупих една китайска петструнна бас китара, марка Apollo, наясно съм, че няма как да очаквам много от този инструмент, но честно казано мисля, че като за начинаещ музикант като мен е добре, харесва ми това, че е по-компактна и с по-малко разтояние между струните, защото аз съм с малки ръце и по-широк гриф би ме измъчил, а сега нека преминеме към темата. Реших да сменя доста неща по басчето, като ключета, струни, потенциометри, врътки на потенциометрите и най-важното - адаптерите ! Оказа се обаче, че тази бас китара е с доста нестандартни като размер адаптери, дори всъщност те са за четери струнен бас, защото както споменах е с малко разтояние между струните, прилагам снимки за да видите за какво става въпрос. Намерих същия размер адаптери от Ebay.uk, които са свалени най-вероятно от друга бас китара ( 4 струнна ), марката е Schecter, а тези адаптери изглеждат едно към едно с моите с тази разлика, че имат надписи Schecter и въпроса ми е следния, според вас драги колеги, има ли вероятност това да се окаже, че са абсолютно същите адаптери като моите, които са в момента на китарата или няма как Schecter да монтират адаптери същите като на китайска бас китара за 170 лв. Ще бъда благодарен да чуя вашите мнения по въпроса, защото съм решил да поръчам въпросните Schecter-и, а и цената им е добра, прилагам снимки на адаптерите от Еbay, както споменах по-горе, моите са едно към едно, само че без надписите на марката.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.