Jump to content
Българският форум за музиканти

kristiqn96

новаци
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от kristiqn96

  1. Съвсем най-общо казано - синглите и/или комбинациите с тях се ползват за леки клийн неща. Двойните са за свирене с драйв/дист.

    Също съвсем най-общо - HSH китарите имат 5-позиционен ключ и на 1 и 5 позиции имаш хъмбъкер за стъркалки. На 2 и 4 кимбинация със средния сингъл и на 3 само сингъл, които са за клийн неща. HH китарите имат 3-позиционен ключ, при който двете му крайни позиции включват съответния хъмбъкер, а в средно положение са двата. Така нито една позиция не е супер подходяща за клийн. Има китари, при които обаче тия хъмбъкери се делят и стават сингли, при което имаш още 3 типа звук по-подходящи за чисти китари.

     

    Разбира се това е супер общо казано. Реално имаш регулиране и от волюм потенциометъра, от атаката с перото, зависи какви са самите инструмент/усилвател и т.н. и т.н. Но като цяло може да ти даде представа кой вариант какво прави.

     

    Мен лично средния пикап ми пречи чисто физически (удрям го), а и ме дразни брума, така че два хъма са идеални. На 5-позиционния превключвател пък по-трудно му целя междинните позиции, така че предпочитам 3-позиционен вариант + цепене на намотките на двойните адаптри, за да имам сингъл звучене. Но си е според човека. :)

     

    Искам да ти кажа БЛАГОДАРЯ. Наистина вече ми се изясниха нещата. :)

  2. Здравейте! Искам да попитам каква е разликата в двете конфигурации. Имам предвид дали има разлика във звученето или нещо такова? HH или HSH да избера? Искам само да кажа, че това ще е първата ми електрическа китара и не съм много компетентен по темата (съжалявам ако въпросът ми е глупав). Благодаря ви предварително.

     

  3. Здравейте, бих искал да попитам коя китара да избера: http://www.musicworl...CGP_X1_BKS.html или http://www.musicworl...cial_price.html. Все пак искам да кажа, че това ще е първата ми електрическа китара. До сега съм свирил само на акустична Fender Squier. Много моля някой компетентен по темата да отговори. Благодаря предварително !

  4. Здравейте, видях темата и реших да попитам коя китара да избера: http://www.musicworld.bg/bg/c_359/i_29993/Cort_CGP_X1_BKS.html или http://www.musicworld.bg/bg/c_359/i_46156/YAMAHA_GUITARS_TG121UBL_special_price.html. Все пак искам да кажа, че това ще е първата ми електрическа китара. До сега съм свирил само на акустична Fender Squier. Много моля някой компетентен по темата да отговори. Благодаря предварително !

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.