Jump to content
Българският форум за музиканти

cantante90

новаци
  • Мнения

    2
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от cantante90

  1. ^ Не си съвсем прав - аз с китара се занимавам от доста време, но сега залитам по "свирене"(с много кавички) на клавир, та забелязвам, че ако не друго - много по-нагледно виждаш разположението на интервалите, структурата на акордите и т.н. на пианото отколкото на китарата. Това може би помага да навържеш практиката с теорията. На китарата на мен лично ми е по-трудно, макар и с повече опит там, да си визуализирам в главата какво точно свиря на теория :)

     

    ПИАНОТО СЕ УЧИ ОТ ВСИЧКИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ЗАНИМАВАЩИ СЕ С МУЗИКА !!!!!!

  2. Китарата е най-подходящият инструмент! Да не се сърдят клавиристите, но при нея най-лесно и видимо се транспонира (премества възходящо или низходящо) всичко. Гами, интервали, акорди, мелодии, всичко се вижда с просто око. Малко неявният гриф може да те затрудни в началото. Затова грифа трябва постоянно да се опознава. Това означава: извличайки звук на дадена струна и прагче да знаеш коя нота е и да очакваш да прозвучи определен тон. Като си го пееш наум. Ето ти солфеж отново.

     

    АЗ ИЗУЧАВАХ СОЛФЕЖ И ЕЛЕМЕНТАРНА ТЕОРИЯ ВЪВ НАЦИОНАЛНО МУЗИКАЛНО УЧИЛИЩЕ ЛЮБОМИР ПИПКОВ 

    И СЕГА УЧА В КОНСЕРВАТОРИЯТА . ЗА ПЪРВИ ПЪТ ЧУВАМ ЧЕ КИТАРАТА Е ПО ПОДХОДЯЩ ИНСТРУМЕНТ ЗА СОЛФЕЖИРАНЕ ОТ ПИАНОТО . СЪЖЕЛЯВАМ МНОГО НО НЕ МИСЛЯ ЧЕ Е ВЯРНО !!!!!! :thumbdown:

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.