Jump to content
Българският форум за музиканти

dissident

новаци
  • Мнения

    47
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от dissident

  1. От каквото съм чел, горе долу всеки трети се оплаква че има проблеми с тази джаджа. Ако си с последен модел комп с доста памет и разбираш как да инсталираш софтуера би трябвало да работи.

    • Like 1
  2. Вариантът на dissident ми звучи много приятно. Иначе лично мисля, че една китара с подложка под солото не би стояла зле. 

    Определено има нужда от ритъм под солото, освен ако идеята е да е освободи повече място за вариации на соло китариста, с бас само отдолу има много повече варианти за избиране на ладове и гами които да звучат "вътре".

  3. Съжалявам, при мен нещата бяха подобни след катастрофа, може би не толкова напреднали, но доста зле, донякъде се оправиха, но ситуацията е ден за ден...

     

     

    Има един басист който има може би същата диагноза като тебе и използва ръкавици:

  4. Китарата е създадена да може да понесе всички видове струни на пазара, т.е. от 8 до 13 (или 14?). Просто трябва да се оправя интонацията и да се променя височината на магарето и ъгъла на грифа.

    За малка промяна от рода на 1 размер нагоре по принцип може би трябва малко да вдигнеш магаренцето и си готов, но може и да трябва да се отпусне малко грифа. 

    Ако искаш по тежки струни на ниските ноти, има и хибрини варианти на Ernie Ball, които покриват и този вариант:

    http://mobile.ernieball.com/products/electric-guitar-strings/1693/skinny-top-heavy-bottom-nickel-wound

  5. Акустичните бяха ужасни. Един приятел купи ел. китара, нещо като Gibson SG на вид, или може би повече като Gretsch и грифа беше много добре направен, талото беше балансирано. Адаптерите бяха малко зле но като качество учудващо добра китара. За жалост (просто защото си е "наша") в момента около 300 лева ти купуват китайска китара с качество на най доброто от Кремона. 

  6. Метъл мастера е ок, също и DF-7, даже може би втория защото има емулация и на метъл мастера вътре. Един от триковете който може да пробваш да настроиш усилвателя на крънч (AC30 модел) с леко изкривяване като за блус, и отгоре да му шляпнеш метъл зоун дистер с геин на половината. По този начин миксираш два изкривени звука и става яко треш метъл. 

     

    В никакъв случай не си хаби парите на Бери.

  7. Аз съм напълно съгласен с г-н Върбанов. 4-кабелен метод може би, при което премахваш дистерите/преамп ефектите от процесора. 

    Аз използвах JCM900 4 кабелен метод с подобен процесор (GT-10) и беше много добре, макар че имаше донастройки при разликата на сила на звука, за дом. свирене и репетиции.

     

    Няма да е лощо да се каже с какъв бюджет се разполага. По принцип лампов пауърамп звучи по-добре от не-лампов :) 

  8. Както си го написал е все едно Triple Recto вдига три пъти повече врява от Single Recto... :greenball:

    Не просто новаците с богати родители ги кльопат повече защото дечковските групи се оборудват с тези повече отколкото по-образованите хора :) 

  9. ^Бе да ти кажа, не съм убеден,в последно време готованството и наличието на кретеноидни родители с много пачка създават някаква малоумна порода младежи (добре,че има и други,които мислят,имат възпитание,четат и после питат,ако не разбират нещо).

    С това съм напълно съгласен, особено имайки в предвид че по-голямата част от информацията е сдъвкана и смилателният процес започнат :) Но все пак, мисля че на български език е много по-трудно да смелиш тайните на китарата отколкото да кажем на английски където може да намериш милион филмчета и уроци който да помогнат за информирането на младежта. Родителите ако имат пачка момчето няма да иска да забие жака в дом. усилвател а в един Mesa Triple Rectifier full stack. Всъщност и аз така започнах: китара->магнет Грундиг на пауза за запис със напържен до дупка изкривяващ предусилвател в дом. стерео, беше 1:1 с Hellhammer, ужас на съседките, които обаче мъчеха още по-некадърно едно зле акордирано руско пиано  :)

  10. На българския форум това му е проблема,че влиза некой келеш с питанка от сорта "Как да си избърша г@за" ,без да е прочел нищо и после плюе ,че някой го е подиграл - ами имате компютри,интернет, те тия неща основно са за намиране на информация,на за гледане на порно и игрички как да убиеме лошия ,а има и книги,(това е нещо ,което е за четене) :greenangel:

    Да си кажа честно, количеството на БГ информация е доста нещастно, добре че говоря чужди езици защото с това ниво на помощ не знам дали и аз бих могъл да науча нещо като бях начинаещ. Все пак не мога да се оплача - БГ форума определено предоставя ако не информация поне доста голяма веселба.

    • Like 2
  11. Стандартен китарен кабел е 1/4 инч моно до същия размер моно от другата страна (или .63см). Моно кабела има активна част и земя (пасивната къдрава).

    Китара директно в усилвател за дом аудио обикновено звучи отврат, трябва ти някакъв предусилвател (дистер или процесор или даже комп. емулация).

     

    Аз предлагам да изтормозиш един продавач първо, на тях поне им плащат, и после може да доизясниме нещо. 

     

     

     

     

     

    Имаш отношение на типичен консуматор. Нали усещаш каква реакция предизвика? Ами замисли се.

    От въпросът ти се вижда, че нямаш грам представа за какво иде реч.

    Личи си от километър, че ти искаш някой да свърши твоята работа и да те почерпи...

    Няма да стане така. Влизаш в подредена къща и се монтираш на сложената маса. Естествено е да те ошамарят!

    Най-напред положи усилия да се образоваш. Ако искаш, не е задължително. 

    Имаш цял форум, от който можеш да ПРОЧЕТЕШ всичко за това, което те интересува.

    Хората тук са вложили много усилия да ИМА с какво да се образоваш.

    Уважи ги, като се запознаеш поне с основите на звукоусилването, усилвателите, инструментите/китарите ...

    Ползвай търсачката.

    След това спокойно можеш да попиташ и ще се намерят специалисти да ти помогнат.

     

    Прочети най-напред къде се намираш и се ориентирай. 

    Що е то форум и има ли той почва у нас?

     

    Харесва ми този отговор - около 20 минути работа да сдъвчеш момчето и сигурно би ти взело по-малко време да обясниш :)

    • Like 1
  12. Аз имам предишният и е възможно. Имат малък проблем с формата mp3 - например директно произведен mp3 от Studio One не работи поради някаква причина, но ако го прекарам през Audacity няма проблеми. Може също и да заредиш mp3 след това в проект който започваш, ако искаш да градиш партии на другите 3 писти. Доста причтно устроиство но няма fade in/out а и малко гадничко ако искаш да копираш да кажем първия куплет след 1ви припев, става дупотопно и понякога ги реже, но за репетиции и запис на живо е много добро, също и ако искаш да си разработваш фрази или да учиш песни, имя и забавяне без загуба на качеството (донякъде но не е зле). Аз го ползвам главно за започвахе на идеи и после ги довършвам другаде. Ако може да свириш цялото парче без грешки става и за запис, но трябва да преживееш ефектите с които записваш, които не са лоши но са ограничени. 

  13. Като цяло не мога да кажа че ми е харесала емулацията на някой процесор повече от хардуерен педал за дистер. Нещо от рода на Sansamp или Blackstar обикновено ги прави на салата. Boss ME линията е ок за всичко друго, даже и дистерите се понасят ако са през усилвател. Моето предложение да пробваш Sansamp GT-2 и едно по евтино процесорче само за ефекти. Иначе Vox имат по добрия тон за емулации, иначе ефектите на Boss са по-добри според мен.

  14. Кухарка не е проблем да се обърне обикновено, може би трябва да се сложи ново магаре отгоре за да пасне дебелата струна и високото "Ми" да не се мандехерца в голямата дупка. На някой и седлото долу има нужда от модификация. Голяма ли е разликата в парите? Ако е възможно направо купи левичарка за да не трябва да не се занимаваш в поправки в началото, колкото и минимално да е. 

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.