Jump to content
Българският форум за музиканти

murzel

новаци
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

murzel's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. А какво мислите за уроците в читалище? Имаме едно читалище наблизо - "Съзнание", но нямам отзиви. И за китарата да попитам - ще е акустична, реших вече, но дали да е класическа? Доколкото разбрах класическата е с по-малки размери и найлонови струни, с които по-лесно свирят начинаещите, а другата акустична е с метални. Но тя така или иначе ще свири с перце, така че има ли значение? И да ми предложите модели също, че те са толкова много, че просто се главозамаях.
  2. Да, от София сме. С индивидуалните уроци съм съгласна и аз. Другото, което се чудя е с каква продължителност да бъдат - 30, 45 или 60 мин. Един Ваш колега съветваше в друга тема да са по 30, но не са ли малко? То докато се завъртиш и те са минали? Още нещо, методите на каква школа да предпочета? Моля ви за по-подробна информация. Нещо, което да е лесно, достъпно за детския и ъкъл и предимно да се свири, да не е сух материал. Китара ще купим, но не знам какво да гледам на китарите. Ако се научи да свири на акустична, после ще може ли да свири на електронна или ще трябва наново да се учи? И обратното, сигурно ако започне на електронна, на акустична няма да може.
  3. Здравейте! Специално се регистрирах в този форум, защото вкъщи имаме голяма дилема и ще имам нужда от вашите съвети. Дъщеря ми много иска да се научи да свири на китара. Обаче не знаем къде да я запишем. Нито имаме познати музиканти, нито познати деца, които да посещават такива уроци. Не знам откъде се започва - от нотите ли, от учене на слух, от обикновена китара или от електронна. Само ще кажа, че тя по принцип е доста нетърпелива и непостоянна. Иска нещото да стане на момента, хоп два урока и вече може да свири. Притеснявам се да не я запиша някъде, където ще учи нещата само на теория и бързо ще се откаже. Не ми се иска да се разочарова. Харесва много Бон Джови и в представите и да може да свири , съответно са неговите песни. Затова казвам, че не знам на каква китара да я запиша. Какви уроци да предпочета - индивидуални или групови с други деца? Четох една тема на Ваш колега, който искаше да учи сина си и там разбрах, че има много различни подходи и стартове. Трябва ли да си вземем и вкъщи китара преди уроците? Изобщо нищо не знам и ще съм много благодарна на всякаква информация.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.