Jump to content
Българският форум за музиканти

Valeri12580

новаци
  • Мнения

    38
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Valeri12580

  1. Според мен ако свириш няма как  да загубиш форма на която и да е китара..Поне аз съм така.Единственото което е ,че като мина от електрическа на акустична ми е малко трудно да натискам първите 2-3 дена,но се свиква

  2. Така няма как да стане... Трябва да заредите GR5 под VST.

     

    Имаш 2 варианта: 1. Пускаш Guitar Rig 5 standalone и записваш вътре в неговия си рекордер или 2. Пускаш някой DAW, правиш трак, зареждаш там Guitar Rig 5 плъгина и свириш/записваш там.

    Доколкото разбирам ти ги смесваш двата варианта, което не е правилно.

    Точно това ми трябваше.Мерси 

  3. Здравейте
    Днес инсталирах Guitar Rig 5.След като го пуснах всичко беше ок,но когато пуснах да запиша нещо със cool edit pro излиза това http://prntscr.com/bmpwvg .Когато не е пуснат Guitar Rig мога да записвам но когато е  пуснат не става...Някой знае ли как се оправя това?

  4. Здравей !

    Скоро си купих такъв процесор BOSS ME 25.До сега не бях свирил с процесор.Имам едно малко кубе 15 вата на Fender.Имам и е един distortion на BOSS DS- 1.

    Аз съм начинаещ и сега се уча. Процесора ми допадна много.И си продължавам с него.Даже го сързах със моята музикална уредба (усилвател + стерео колони - Technics). Хареса ми как звучи и даже мисля да си продам кубето и камиончето на Boss.

    Свиря си в къщи , много лесно сменям на слушалки или уредба.

    Препоръчвам ти процесора , не е никак лош.

    Прочетох и всички коментари тук... за лампите и тн и тн ... и аз доста неща искам .. но осъзнах ,че всъщност техниката не те прави китарист. Човека пита за процесор на Boss... a всички почнаха за лампи да му говорят. 

    Тези дни ще ида да проверя в музикалните магазини и съответно ще го пробвам

     

    Повечето процесорчета са просто идеални, ако ги ползваш в режим "бустерче/дисторшън педалче + евентуално дилей от зор заман".

    Дори някои стари зумчета вършат добра работа за това. Не могат обаче, да заместят или напудрят усилвателя, ако той звучи зле.

    Проблем при повечето процесори е, че предоставят неразумно големи граници за настройка на повечето параметри, поради което повечето по-начинаещи китаристи успяват да сътворят пълна вкисната боза. Ако се работи с тях внимателно, най-често го докарват на ниво обикновени аналогови камиончета - може би не най-добрите, но все пак някакви.

     

    Проблоемът с буксата на процесора ти е поправим,

     

    Знам,че е поправим,но незнам как да го поправя :D

  5. Здравейте..някой знае ли добър лютиер в Пловдив,защото китарата ми се нуждае от сетъп..четох из форума за Dikata.Писах му преди 1-2 месеца по имейл адреса,който намерих сайта му,но още не е отговорил.Пробвах да му пиша на лично,но видях,че не влизал от 2010 и според мен няма смисъл..

  6. Ква ирония бе приятел ти ако имаш енгъл няма да ти трябва процесор.При положение,че автора има един за какво му е друг.

    Ако става въпрос за процесора ми..outputa му е прецакан и за да се чуе ''нещо'' трябва да мърдам кабела и така..пък да не говорим ако случайно го бутна...Абе както и да е мисля,че вече разбрах какво да взема... Благодаря на всички 

  7. Аз ще ти кажа кой е най-добрия процесор - изхвърления.

     

    Първо - тия процесорчета са емулация на симулацията на имитацията на усилвател. Те са за тренировка в къщи на слушалки.

    Ако свириш с банда на репетиции и концерти нямаш шанс да извадиш нещо добре звучащо с тях.

     

    Второ - не се свири с ефекти, те са само 5% украшение към основния звук. Който се прави от усилвател. По възможност лампов (даже задължително).

     

    Трето (но не на последно място) - говорител! Доста от евтините комбо усилватели (или кабинети) използват силно гадни говорители (Севънти 80, Marshall by Celestion, тия от MG-тата, етц.), които са зле честотно и с никаква динамика и пънч.

     

    Ако нямаш много минерали виж някоя Бугерка. Или нещо от Базара. Но имай предвид, че повечето (реално почти всички) ампове идат с гадни лампи (нови нонейм китайски или използвани прекалено дълго и одухани), а ако е комбо усилвател доста чести с посредсвен или ужасен говорител (като изброените по-горе).

     

     

     

    П.П. Не знам защо се шири това поверие, че на китара се свири с процесор. Масово хората не знаят, че звук се вади от усилвател, не от разни зъзкалки с ЮСБ и дисплейчета... Ужасно е просто. Особено младежите, които използват постоянно Интернет, ама явно само за глупости... :yes:

    А по-добре ли ще е да взема някой дисторшън педал+  хубав усилвател?Ако да-може ли линкове  към двете,защото досега съм свирил само с процесор и не съм наясно с тези работи?Бюджетът е 500-600 лева като както казах може да дам още 50-100 лева стига да си струва...

  8. Благодаря за бързия отговор,но забравих да спомена,че Outputa на zoom-a е прецакан и трябва да.наместя кабела.много внимателно и определена позиция,за да свири..пък да не говоря като без да искам го помръдна леко...та мисля да го сменя с този,който написах горе ,но незнам дали си заслужава

  9. Здравейте.От известо време си мисля дали да не си взема ново процесорче,защото старото Zoom G1on започна да не ме кефи като звук..Та спрях се на BOSS-ME 25.Въпроса ми е заслужава ли си парите?Със него ще се свири главно метъл или по-точно кавъри на Metallica,.

    Също така освен с парите за процесора разполагам и с още 200-250 лева,с които мисля да си взема нов усилвател...както казах по-горе той ще се използва за свирене на кавъри...та някакви предложения?Мога да додам още 50-100 лева стига да си струва..

     

    Благодаря предварително

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.