Jump to content
Българският форум за музиканти

metalmorphosis

Members
  • Мнения

    104
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от metalmorphosis

  1. След няколко години точене на лиги по разни картинки, ето една която вече ми е безинтересна, защото я гледам на живо от около седмица.

    От леворъките машини, май май Tommi Iommi ми е най-голямото вдъхновение.

    vendetta_1lefty.jpg

  2. Е нали сега А.Шварценегер ще подписва колите произведени в Калифорния за да облекчи финансовите проблеми на щата. Щом има търсене... Ама като цяло концепцията на фенщината за мене не включва да си купиш перце например, от някой който го е хванал на концерт.

  3. Първоначално като видях темата и се засилих да пиша, защото от бая време точа лиги да си взема електрическа китара, но съм леворък, и сърце не ми дава да давам 200+ лева за дясна китара, която ще опропастя обръщайки я за лява ръка.

    Но почнах да се разубеждавам, защото би ми било ужасно странно да я взема току-така. Кажи някаква символична цена поне + някакъв символичен брой бири. :)

  4. Аз имам друго предложение, дано да не е твърде офф-топик :dance:

     

    Да има написано с големи букви някъде по форума- 8лв и 6 бири-тарифата да си наемеш един от тези с готините статути във форума, да те разведат из магазините и тн. :)

     

    пп-неделя е, никой да не ми пипа простотиите! :)

  5. Първоначално го държах като теб. Единствения проблем,който срещнах- не можех да свиря много бързо. Видях една снимка как трябва да се държи, хванах го така, и свикнах за не повече от 2-3 часа свирене. А го бях държал "грешно" почти година :cheers2:

  6. Свиря на абсолютно същата, за метални струни е.

    Щом като "намалиш тоналноста" песните не излизат хубаво, значи сигурно е добре настроена, но просто още не си свикнал да натискаш струните. Ще те боли около седмица, докато ти загрубеят пръстите. Поне аз предполагам, че е от това. Ако искаш си вземи по-малък размер метални струни, ще ти е мааалко по-лесно, но може и да изтърпиш просто докато ти загрубеят пръстите.

  7. Dime(PanterA), Tom Morello(RATM), Chuck(Death), Сколник(TestamenT)....Поне вече видях Gary Holt(exodus), нямаше да е лошо и Rick Hunolt(exodus).Пропуснах и ме е МНОГО яд, Iommi (ама с Ози, свирнята му не ми харесва с Дио) и Scott Ian(Anthrax). :) Забравих Bradley(Sublime).

  8. пък и кво означава професионално свирене - ? това да ти е професия с която си изкарваш хляба - ем че то може и с скуайър да свириш по кръчмите..

     

    Абе....всъщност знаеш какво имам в предвид, но явно съм го изразил по някакъв начин, който ти е противен.. :unsure:

    Иначе и аз си помислих, дали не е заради разните му договори с компанията, но все пак Down имат доста специфичен звук и реших да попитам еXпертите.

  9. Като става въпрос за LTD-тата специално, разбирам (и от минали теми) че те са от неподбрани дърва и по разни други причини не стават за професионално свирене. Но дали нямат някакъв готин специфичен звук? Запитах се след като концерта на Металика,тъй като китариста на Down беше с ЛТД

    big_kirk_windstein_1.jpg

  10. Тия опаковки на Д'адарио много често са си продупчени от самите струни...А последните струни, които си купих(от РФ), и които все още ползвам са Ърни Бол. 6-та струна има отвратително ръждясало място, но не се е отразило на звука, а добре ,че е от 12-то до 15-то прагче да не пречи и на свиренето...

  11. Ще предложа нова песен, но тъй като не е много известна, нека и бъде само до утре срока, или пък ако не се одобри, зае*и. Защото аз няма да мога да предложа свестен запис, но пък това е може би единствената песен, която съм изкарал по слух точно- Down- Landing on the mountains of Meggido. E?

  12. Не знам, но аз мисля, че трябва да си затвярам ушите като чуя блус, и да си изтрия целия Black Sabbath. Практика ми е като позагрея и тн да си пусна някаква музика (по-тежичка) и да импровизирам отгоре и. НО след 4-5 минутки забелязвам, че го удрям само на блус. Как да разнообразя? Трябва да гледам скали ли?

     

    И за да не звучи Замазано (zamazando?) свирете само музиката, която ви е на сърце. Не мисля да си кривя душата и да свиря латино (например), било то полезно или не...

  13. Значи мога още да ти кажа, че моята фалшивее, но дали защото е Кремона на бая години, или заради обърнатите струни не мога да ти кажа. Като настройвам по оня метод с 5тия праг, излиза малко по-високо отколкото като настройвам по слух свободни струни (дано някой разбере това изречение :) ).

  14. Когато аз попитах същото бях информиран, че някои нарочно го оставят така, да бъде по Jimi Hendrix-ово звученето. Другото което трябва да се направи е при нът-а да се уголеми улейчетата за по-дебелите струни, че особенно 6та на 1во прагче е ужас!

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.