Jump to content
Българският форум за музиканти

earbuzz

новаци
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

earbuzz's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Надявам се въпроса ми да не се повтаря въпреки че попрегледах темите набързо. Имам електро акустична китара и я свързвам към компа. Проблема дойде от там че минах на уиндоус 7 и звука взе да изостава. Сложих asio4all но нищо не стана. Звуковата карта ми е креатив sb live 24bit и вадеше доста добър звук, но докато бях на win xp. Та въпроса ми е да си взема нова звукова карта към USB(с предложения-нещо 100тина лв) или кубе и каква ще е разликата. Към компа имам включен ресийвър 2x100W и добри колони ако въобще това има някакво значение.
  2. Пиезото е клечковидно но имам чувството че като го сложа под магарето няма да мога да го пъхна пък него обратно защото няма да има място. Иначе знам как да си пробия дупките и да изрежа парче дърво. То това е елементарно. Въпроса ми е да не си прецакам китарата и да не свири както трябва после дори и ако електрониката е спряна
  3. Та значи това е проблема. И без да сложа пиезото под бриджа няма как да накарам електрониката да работи?
  4. Значи гледах видео за това как се слага. То не е толкова сложно. Трябва да изрежа дупка да пъхна електрониката. После още една за жака. Трябва да махна струните, да изкарам магарето и да дупна още една дупчица за да изкарам пиезо пластината, после магарето обратно и струните и така нали ???? Имам и друг проблем . Исках да пробвам електрониката преди да я сложа на китарата. Все още нищо не съм дупчил. И така трябва ли задължително да сложа пластината под магарето за да изкарам звук от електрониката. Аз пробвах с пластината навън и нищо не станаСвързах електрониката към компютъра с кабел 6.3мм към 3.5мм само че стерео и доближих китара като си мислех че ще излезе звук , но уви нищо не стана. Проблема от кабела ли е защото с него съм свирил на една стара електрическа китара без проблем или пластината трябва да е под бриджа??
  5. Имам си една ямаха f310. Взех и една активна елетроника с пиезо пластина и искам да си я сложа. Електрониката е се еквалайзер, копче за увеличаване на звука и за да работи се слага батерия. Проблема е че незнам къде точно трябва да режа китарата за да сложа електрониката, също и жака за кабела къде точно се слага, и пластината къде се лепи. Ако някой обясни накратко ще му бъда много благодарен???
  6. За какво си мислите?

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.