Jump to content
Българският форум за музиканти

kirilp

Members
  • Мнения

    69
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от kirilp

  1. https://youtu.be/W1sWuzT75mw?t=739

    Ето този тип е един от тези, ползващите lighter fluid. Това просто ме накара да се замисля. Много ясно, че никога не бих пробвал на хубава и скъпа китара. В крайна сметка затова и реших да пусна темата - ако някой е пробвал, чувал, чел. И по други форуми намерих дискусии по темата. Доводите за и против са горе-долу както тук.

  2. Искам да се извиня, ако вече има такава тема, но аз не намерих. В доста клипове напоследък забелязах, че лютиерите за почистване на фретборд и изобщо на почти всякакви замърсявания по китарите използват lighter fluid. След малко research установих, че това е течност за запалки. Една тубичка на Zippo от 125 ml. струва 7 лв. и малко отгоре.

    Интересно ми е какво мислите по въпроса. Знам, че се продават специални почистващи препарати за целта. Почти съм убеден, че тези препарати едва ли са нещо по различно. Та - някои ползвал ли е, пробвал ли е.....

  3. Следих темата относно китарата с интерес. Така и не разбрах последно какви адаптери сложи?

    Левият канал на мене повече ми допада. Китарата в дясно звучи сухо.

    Харесвам мазен и понапържен драйв. Китарата в ляво звучи точно така. Съдейки по звука мисля, че си останал на варианта Seymour Duncan TB-6 Distortion на bridge!

  4. Гледал съм го въпросния клип много пъти. Затова и преди да купим пийвито бяхме решили да изпробваме и бугерата.

    Разликата на живо е ушевадна, не е като на клипа. Който не вярва да отиде да сравни с една и съща китара - пийвито го имат в MCI, бугерата в yamaha megastore.

    Тогава пак ще говорим.....

  5. Не знам дали съм правил "сляп" или "глух" тест, знам само, че звука нямаше много общо с тоя на първообраза. И казвам "евтина симулация" защото имам в къщи такава. А не щото там пише Бугера и аз разбираш ли съм тотално предубеден.

    И тестовете ги правих не като гледам клипчета в youtube(там звука на бугера и на пийви е абсолютно идентичен) а от първа ръка - занесохме си наша китара и жулихме цели часове. И на бугерата и на пийвито. Вярвам на собствените си уши. Писанията ми също се базират на ушите ми.

    • Like 1
  6. Имам впечатления от Bugera 6262, което се води аналог на Peavey 6505. Като цена беше доста по евтино от Peavey-то. Направено хубаво - лъскаво, светкащо, мигащо. Абе грабва окото.

    Бяхме тръгнали с мой приятел да избираме лампово комбо до към 1200 лв, като първо се бяхме насочили към пийви. Ръчкахме го няколко часа в магазина и решихме все пак да видим и чуем бугера-та. Имат ги в yamaha megastore. Ами пълно разочарование. Не съм голям разбирач на тема лампов звук, но звука на бугерата нямаше нищо общо с тоя на пийвито. Звучеше ми като евтина симулация. Нищо, че отзад се виждаха светещите му лампи. Пробвахме и няколко други бугери по-скъпи. Същата история. И така бегом марш обратно към пийвито.

    • Like 1
  7. Женския вокал не ми допада особено. Що се отнася до тази песен де. Може би малко по-хард ми идва. Иначе пък мъжкия, който влиза към 1:50 някъде - много готино се получава!

    В инструментално отношение кавъра е върха!

  8. Използвам темата на колегата и задавам същият въпрос: Дали може някъде в БГ да се чуе и види въпросния амп?

    Visiarts гледам, че го доставят срещу 1150 лв, но не може да се чуе преди да се купи.

    И нещо друго ми стана интересно докато гледах клипове из нета - Този амп има ли все пак чист канал?

    Или за свирене на чисто просто се използва ритъм канала, но да кажем с намален гейн?!

  9. Към автора на темата:

    15, 30 и 50 ватовите Marshall-и от MG серията не са това, което всеки си представя като чуе марката Marshall. Това, че отпред им пише Marshall изобщо не трябва да те заблуждава. И ако мислиш да свириш метъл с вградения им драйв - ще останеш разочарован. Пробвал съм 30 и 50 ватов маршал. Просто драйва им не става!

    При Line 6 Spider серията нещата са малко по-други. Щото силата на Line 6 са точно симулациите както казаха колегите преди мене. И това че line 6 са цифрови, а marshall аналогови също нищо не означава в случая.

    Приятеля ми, с който свирим е с marshall MG30DFX, аз съм с Line 6 Spider III 30. Когато свирим двете кубета са едно до друго. Аз свиря само с кубето, той свири с процесор VOX tonelab LE(струва към 800 лв.) пред кубето си. Звука който вади с тоя чейн да е съвсем малко по-добър от моя. Но само с кубето си не може да свири. Просто щото не става за метъл.

    А и въпросния маршал е 470 лв, моя Лайн 6 е 400 лв. Да не говорим, че аз го взех за 300 лв. Бича си яко метъл и много много не се замислям, че бил цифров. Все пак за хубав аналогов звук трябва да се вкара 4-цифрена сума!

    Изводите си направи сам.

  10. Благодаря за хубавите думи, радвам се, че ви харесва!

    Наистина китарите се разминават с барабаните защото имахме глупостта първо да запишем китарите и после да редим барабаните. Уж ги записвахме с метроном, но като не сме свикнали по тоя начин... Знам колко е важно човек да свири с метроном, даже и докато се упражнява, но въпреки това не го правя. И ето резултата...

    Свирим заедно повече от 10 години макар и с доста големи прекъсвания. Вече сме по на 30 и кусур години, със семейства, грижи и т.н.

    Но човек като има желание понякога може и да се получи.

  11. Първият записан с що годе съвременни средства инструментал. От мен и приятеля, с който свирим от доста години. Двама китаристи сме.

    Хвърлете едно ухо...

    Цък

     

    Грешките естествено си ги знаем и ще ги отстраним за в бъдеще, но малко критика не е излишна.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.