Jump to content
Българският форум за музиканти

memario

новаци
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от memario

  1. Предполагам няма как да не помагат тия упражнения, но и аз съм така... ученето на нови песни сякаш повече ми помага в "реална ситуация". И по-точно, различните стилове ми раздвижват повече пръстите, карайки ги да излезнат от досегашните рамки на движение и бързина. Предполагам, че това е доста индивидуално.
  2. Mairomaster помогна За бъдещи индивиди като мен, които ще посетят тази тема: Проблема беше в настройка в ASIO4ALL, която не съм видял. От там също трябва да се избере WDM Devide List: HD Audio rear input (ако свързвате китарата в синия Line in вход на pc-то) Сега остава да свикна с правенето на записи и до скоро чуване
  3. Здравейте, дълго време чаках и опитвах преди да ви занимавам вас с тази предполагам често срещана тема. Имам един приятел, който свири почти професионално . Той също опита да ми помогне и успя само до някъде. Завършихме с "нямам идея от къде е проблема". Вече доста се отчаях. Така първо малко описание на джаджите: Китара: http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_21859/Cort_KX1Q_BC.html Кубе: http://www.musicworld.bg/bg/m_2570127/i_32068/Roland_CUBE_40XL.html Windows: XP 32 bit Sound Card: вградена Музикална система на компютъра: http://www.logitech.com/en-us/support/speakers-audio/3712 - свързва се с USB Програма: Guitar Rig 5 Сигнала достига успешно до компютъра, Guitar Rig-а отчита звука (само в Line-in). По никакъв начин немога обаче да изкарам звука през колоните за да чуя какво записвам. Опитах и да сложа слушалките в компа - пак неще. Това обаче е единия проблем. Защото въпреки всичко мога да направя запис, който да си пусна след това. НО звука е ужасен, китарата почти не се чува от звуци като на умиращ трансформърс, пука пращи и изкривява. Понеже за първи път пипам Rig-a пуснах моя човек с Teamviewer на компа, пипа ли пипа, изключи всякакъв вид ефекти от програмата, намаляхме децибели, звуци, но все същото. Няма разлика дали ще включа кубето или направо китарата към компа. ASIO4ALL драйвъра не прави никаква разлика дали с него или без него. Знам колко е трудно, така дистанционно да се помага в такива ситуации, но м*амка му взех си ел. китара и един запис немога да си направя Предварително благодаря на отзовалите се.
  4. Мерси за съвета, всъщност бързо го изградих този навик. Като приключа с джангъра даже си го намалявам докрай и тогава го изключвам. А усилвателя не ми се е случвало да го усиля повече от половината. Нямам търпение вече да разбера как да пренасям записи на pc-то и да шерна нещо. Поздрави на всички и до скоро.
  5. Мерси Така, сега се оказва, че тоя звук от който се оплаках и който свъщност хич не е тих, май идва от кабела. Пускайки кубето, без вкаран кабел, колкото и да увеличавам звука, шум няма. Вкарам ли кабела демек отворя ли канала и шума става много осезаем на 20% volume. Ако вкарам кабела само към кубето, но не и към китарата - шума става още по-силен. Забавно, като пипна края на буксата, която влиза в кубето с пръст и усилвам шума още повече както и да е. Звъннах в сервиза, казаха ми, че е по-вероятно да е от кабела. Надявам се да е така а и наистина не помня в магазина дали издаваше чак такъв шум (там дрънках с по-солиден кабел). То най-вероятно утре ще отида с кабела до магазина да го тествам там и евентуално да взема по-читав. Но все пак пиша всичко това, та ако някой е имал подобни експириънси, да каже дали наистина е по-вероятно да е от кабела. Мерси на всички и да кажа, че форума адски много ми харесва Поздрави.
  6. Мерси човече Искам да попитам нещо. Като пъхна слушалките в усилвателя, колкото и да намалям звука, все се чува бекгроунд шум. Разбира се не е много и се чува само, когато не барам струните. Това нормално ли е? То всъщност и без слушалките май си се чува съвсем леко, надявам се всичко да е нормал...
  7. Здравейте, мерси на всички за помоща. В крайна сметка си взех Cort KX1Q-BC http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_21859/Cort_KX1Q_BC.html По думите на човека в магазина, една ямаха с качеството на тоя корт, ще е със 100 лв. повече заради марката. А пък и на външен вид корта много ми допадна. Също така, направих неочаквана покупка като цена за усилвателя: http://www.musicworld.bg/bg/m_2570127/i_32068/Roland_CUBE_40XL.html Но като чух ефектите в магазина и знам, че тая вечер нямаше да спя спокойно ако си бях тръгнал без тях. Е, то при положение, че ми е първата електричка, няма как да издам мнение за качество и т.н. За момента всичко ми звучи велико Поздрави.
  8. Добро утро. Снощи говорих с един приятел и за китарата горе долу се ориентирах. Или тази Ямаха която пуснах в началото или някой Cort от този клас: http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_21859/Cort_KX1Q_BC.html Сега искам да попитам за усилвателя. Поне в началото не искам да си купувам допълнително ефекти и ми се иска да е усилв.+ефекти. Препоръчаха ми това: http://www.musicworld.bg/bg/m_2570127/i_33307/Roland_CUBE_15XL.html Само с две думи да ми кажете плюсовете и минусите на усилвател с вградени ефекти.
  9. Здравейте. Свиря на куха Yamaha F-310P от около 3 години. Учител ми е youtube, свиря за удоволствие, но от много време мечтая за жицата. Дрънкам доста различни неща... фен съм на The Offspring и други пънк групи. Напоследък свиря много Red Hot Chili Peppers. Имам 500лв. за китарата и още 250лв за друго - усилвател, слушалки, стойка общо взето за каквото стигнат. Много близо до нас имам магазин на Yamaha и още утре ще съм там. Хич не съм на вътре какво точно трябва да гледам при избора си. Но някак си се спрях на това: http://www.musicworl...n_Sunburst.html http://www.musicworl...ITARS_GA15.html Ще съм благодарен на бърз и полезен съвет. Предварително благодаря, поздрави!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.