Jump to content
Българският форум за музиканти

bgmttt

Members
  • Мнения

    140
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Мнения публикувано от bgmttt

  1. Докато слушах парчетата от анкетата на sw1tched си мислех, че няма да е зле всички парчета от "авторска" да минават подобна процедура. Хем авторите ще видят къде се намират, хем състезателният елемент ще провокира повече хора да чуят парчетата и да вземат отношение.....

    • Like 1
  2. За жалост записът е гаден и не се добива представа за реалната атмосфера в залата. Отдавна не се бях радвал толкова на българска група - супер звук и супер интересна музика. И крехките плещи на Свилен носят цялото това бреме.....

    :godbless:

  3. Може би не съм разбрал правилно следното изказване:

     

    ....Аз лично не разбрах защо на мнението на Parsekguitars имаше минус (и го коригирах)

    Човекът се е напънал и написал полезен и добре оформен пост.....

     

    Срещал съм и други подобни.

    Понякога се говори за минуси, каквито всъщност няма...

    Извинявам се ако не съм бил прав.

    :-(

  4. Не виждам защо някой ще прави копие на толкова екзотичен бас (произведени са 83 бройки)... Цената, която предполагам се готвиш да платиш е около 1000-1200 лв, а само хардуера и електрониката е половината. Не е работа за китайците, а за някой самозван майстор ще е по-рентабилно да избабани някой Фендер. Че и по-лесно ще го шитне после...

  5. Що само три? :unsure:

    Ами вероятно защото са толкова. Останалите са разновидности или комбинации на тях. А те са основните.

     

    Разбира се, че не са само толкова. Целта на изследването е съвсем друга: да докаже, че музиката е универсален език, независимо от културната среда, в която е израснал човек. Демек и за англичаните и за камерунците страшната музика е страшна, а радостната - радостна.

    Малко ми е странно какво толкова му доказват - страшното си е страшно..... На кино (ако е готин филма) ми се изправят космите от ужас още докато траят надписите.....

  6. Ако искаш да пробваш свалени от Squier MB4 или Дънкан SPB-3 пиши на лична.

     

    Само глупаците изхвърлят оригиналните адаптери от фендери и гибсъни...

     

    Не може да угодиш на един милион човека едновременно. (Дааа... знам, че не може един милион човека да са в грешка едновременно....). Аз лично много обичам да експериментирам с електрониката и нищо не изхвърлям.

    В момента съм с Делано на P-то и хвърча от щастие!

    А този Хонер е почти без тяло и му трябва як адаптер.

  7. Говорим си свободно за някакви напрежения без да разбираме какво означава това.

    Напрежение означава сила за единица площ и се измерва в Нютони за метър квадратен.

    Цялото напрежение при струни с намотка се поема от сърцевината, която е приблизително еднаква при всичките струни. Усилието с което са натегнати различните струните също е близко - следователно напрежението във всичките струни е приблизително еднакво.

    Намотката не поема никакво напрежение!

    По-дебела намотка означава повече маса на метър линеен и по-широко напречно сечение на струната. При фиксиран опън, ако вземем предвид диаметърът на струната (а не на сърцевината) излиза, че в по-дебелите струни напрежението е по-ниско.

    Всъщност зависимостта е обратна - за да компенсираме по-високата маса на струната увеличаваме опъна, а с това и напрежението (пак казвам - на сърцевината!)

    • Like 2
  8. Внезапно осъзнах следното: от доста време не са ми пускали чалга в такси. Преди беше закон, а сега сякаш усещат, че не бива. Дали пък чалга вече не е мръсна дума? :happy:

     

    :offtopic-001: Знам, че няма да повярвате, но от последните десетина таксита в които съм се возил, в 3 (три!!!) звучеше Jazz FM.

    Така чух за The Bamboos! Поздрав за всички:

     

    http://www.youtube.com/watch?v=yEKZafHKMzs&feature=related

  9. Объркал съм октавите, мамка му и прасе :wallbash: .

     

    Компресора не компенсира разликата във възприятието на различните честоти. Намалява динамиката при свирене на един и същи тон.

    Че баса няма да стане тромпет е ясно, пича според мен говори принципно - защо, аджеба, трябва звукът да е компресиран....

  10. Валяка иска да каже, че при свирене на свободна струна Ми (82 Hz) и Ми две октави нагоре (329 Hz) човешкото ухо отчита (субективно) около 30 dB разлика в силата на звука, което не е вярно. По-високите тонове ни се струват по-силни, защото конструкцията на човешкото ухо ги възприема по-добре. Затова да приемем, че когато басисти говорят за динамика всичко е относително.

     

    Това обаче пак е малко встрани от темата. Басистите, които използват компресори го правят, за да притъпят диманиката при свирене и бас линията да е равна. Този пич (Cameron/ Bassflute) не иска да му е равна линията, иска си пиковете и динамиката. Прехваленото TC Electronic RH 450 му мачка звука и на пича му е зле.

  11. Не мога да стопля заглавието на темата, но ми прави пречатление, че и с прагчета:

     

    http://www.youtube.com/watch?v=lwhkPSEXs1Q

     

     

     

    и без прагчета:

     

    http://www.youtube.com/watch?v=TgntkGc5iBo&feature=related

     

    все по един начин си звучи.

  12. "Време е някой да напише книга озаглавена "Смъртта на истинското аудио"

     

    А след нея - том втори: "Смъртта на истинските домати"

    И том трети: "Смъртта на истинското сирене"

    После: "За лъжите в топлоснабдяването"..... и така до безкрайност.....

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.