Jump to content
Българският форум за музиканти

mensongodeatgod

новаци
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно mensongodeatgod

  • Рожден ден 01/05/1994

Previous Fields

  • Инструмент
    guitar, vocals, cello

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Sofia
  • Interests
    Guitars, Vocals, Music, Nature, Industrial metal, Gothic and others

mensongodeatgod's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. много благодаря на всички за отзивите и се надявам да се получи успешно
  2. ок, благодаря и на двама ви за помоща, но какво да направя със самата дупка и резбата дали това с лепилото, ще го реши донякъде (или да го запоя), и дали да сменя винтчето с ново?
  3. лепило сложих някакъв канаколит, но не знам до колко ще изтреа с него, а иначе за тези Strap Locks и аз преди малко ги мернах в сайта, но гледах тези като тези от втория линк, май са по-добри?: http://www.musicworld.bg/bg/c_662/i_25536/Dunlop_SLS1032BR.html http://www.musicworld.bg/bg/c_662/i_24988/GEWA_Fire_Stone_Security_Lock.html
  4. Привет на всички във форума! Свиря на китара от няколко години, наскоро (лятото миналата година) си взех ESP Ltd EC-50, а малко по-късно му взех и кожен колан - planet waves 25LS00-DX, и за сега нямах никакви оплаквания всичко си е точно. Наскоро забелязах, че докато репетирам у нас (не седя на стол, а съм прав и държа китарите си ниско т.е. с по-отпуснати ръце) навярно самата тежест на китарата също е изиграла ролята, както и безспорно немирното ми поведение когато свиря (независимо на сцена, студио или вкъщи, не обичам да седя неподвижен), но и не съм чак див като някой от големите изпълнители /хихи/... та в горната част на китарата при горното винтче което държи колана за китарата, вече доста често започна да излиза докато свиря което ме изнервя, а ако стане на сцена ще е голям гаф. Погледнах дупката му да видя какво е положението и леко се е изхабила вече резбата, та дефакто мог да сложа витнчето само с пръст и при най-лекото дръпване на колана се откача от китарата като я деформира дървото още повече. До юни месец още е в сила гаранцията й, някакви съвети какво бих могъл да направя по въпроса? Дали да се опитам да я запоя малко и да сменя винта или да я затворя и да направя нова дупка близо до нея, или пък е по-добре да я дам на майсторите тъйкато още е в гаранция, но честно казано не ми се вярва да свърщат нещо особено един познат също има същият модел китара горе-долу от същото време по което и аз взех моята, и 3 седмици след като си я купи почна да му заглъва докато си свири, а като я занесе я гледаха и нищо особено не направиха само отваряха и затваряха капака на ключето и потенциометрите, но се оправи. Като цяло знам, че за такъв тип изпълнения с китари се слагат спецялни колани които се заключват до колкото разбрах, но не съм много наясно с тях и също се чудя дали да не потърся такъв един за след като се отстрани проблема. Предварителни благодарности на всеки който се отзове !
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.