Jump to content
Българският форум за музиканти

brysnaria

Members
  • Мнения

    186
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от brysnaria

  1. Здравейте колеги и приятели на ЦМИ !

    За мен е удоволствие да ви уведомя, че на 02.06 (понеделник) стартираме курс по Сценично поведение, който ще се води от г-жа Милка Стоименова (за повече информация относно нея на нашия сайт www.cma-bg.com). Този курс беше провокиран от вас самите , от това да направим по-силно посланието на ваще песни, като овладеете по- добре езика на тялото, жестовете и мимиките на сцената ! Това е нещо, което наред с гласовите данни и визията, оформя цялостния облик и имич на съвременния изпълнител !

    Моля всички, които желаят да се включат към курса - Сценично поведение, да ни уведомят по имел или по телефона най-късно до събота- 31.Май !

    Курса ще се води в сградата на читалище д-р Петър Берон - бул.Витоша 109 всеки понеделник от 20.15ч до 21.45 !

    Цената на курса на месец е 30лв за наши курсисти и 38лв за външни лица !

     

    Побързайте, защото бройката е ограничена !

     

    За контакти: 0887311170 - Цветан Георгиев

     

     

    С уважение - Цветан Георгиев

    Много е добър курса :thumbdown:

    Вече е петък от 19.15.

  2. Нещо не ми се отварят всички.

    "The great closing" - супер композиция, но не съм убеден, че това е правилния стил за вокала. Тембърът и произношението не подхождат много, но това си е лично мое мнение.

    уСпех :rolleyes:

  3. А дали бъдещето е в преминаване в 31 тонална система?

    Аз лично не мога да я възприема тази музика.... въпреки че предлага интерестни възможности:

     

    http://www.xs4all.nl/~huygensf/snd/preludio.mp3

     

    http://www.xs4all.nl/~huygensf/snd/hmoderato.ogg

  4. В сайта пише, че слуша звука от китарата за да си направи хармониите. Тоест насухо сигурно няма да стане.

     

    А само на мен ли ми звучи супер зле тоя ефект... като от старите филми на ужаси, където човека-извънземно говори с двоен глас.... :rolleyes::angry:

  5. Ами горе-долу така са нещата и до ден днешен да ти кажа. Прати ме на конкурс или концерт и ми гледай сеира. Просто гласа ми пропада, пресипвам на секундата...При мене все нещо се случва. Отивам на Албена на един фестивал. Чакам да ми започне инструментала...няма никой. А диска ми чисто нов, не е надран нещо. Няма , не тръгва. И аз стоя 10 минути пред тая голяма публика и си гледам обувките. Накрая познай кой беше звездата на вечерта без да пее:) И така. Това го разказвам пак повод първи изяви. Беше ми първа изява на различна сцена от тази на Младежкия дом. Резили колкото искаш при мене. Може да си отворя тема да разказвам, пък вие да се хилите /или да ви е жал за мене/.

     

    Хехехеехе, и аз съм така. Ама мисля положително - като направя всички възможни резили, накрая няма да се притеснявам от нищо. Колко пъти съм си забравял текста , грачил на умряло , заливал съм се от смях по средата на песента и т.н. не е истина...

    Единствено със сигурност знам, че ще си изпея песента перфектно ако има поне 1 човек в залата, който знам че слуша с интерес. Затова избягвам да пея на места, където не познавам никой...

  6. ССССупер е :greenball:

    А щом искаш критика... хмммм... ами да кажем че куплетите може да се изпеят по-леко, много басово го даваш... това загребване отдолу в началото на фразите ако ме разбиуаш :yes:

    Не че така не звучи добре... такъв ти е гласа, ама като минеш на фалцет много се променя звукъ :help:

    Просто в тая песен ми се струва че е най-добре фразите да си почват директно на тона, без 'загребване', или да го има само на 1-2 места ..но това си е лично мое мнение:help:

     

    Иначе браво мн ми хареса : :beer:

  7. Ами обичам понякога когато съм в лошо настроени да посвиря върху плейбека и веднага ми се оправя настроението ,и реших да се зашиша .

    Не е нищо особено, общо зето импровизирам през повечето време , ама мож на някой да му подейства толкова успокояващо колкото и на мен :hysterical:

     

    http://media.putfile.com/Still-Lovin-you---cover

  8. До колкото чувам вокала не е без ефект, а си има откровен reverb :cheers:

    Ако не ти харесва така, малко си поиграй с настройките на ефекта и ще стане...

    Според мен си билизо с ефекта, но малко му трябва за да пасне добре в микса.

    Ами точно това е въпроса , аз исках да е без ефекти , а тонрежисиора (или там както се казва тоя дет ме записва.. миксаджията хаха :beer: ) казва , че не звучи добре без ривърб и дилей, и накрая остави съвсем малко ривърб, затова питам за още мнения , да направа една средносттаистическа извадка :dance::cheers2:

  9. По принцип не пиша по такива теми, ама напоследък гледам има доста нови и млади хора във форума, и тъй като сериозно съм загрижен за здравето им - един съвет:

    Ако искате да се занимавате с пеене ,правете го с учител. Не вярвайте и на 1 дума от форуми и дори от сайтове. Във форума влизат всякакви хора - едни разбират повече, други други по-малко ,трети си мислят че знаят всичко, и могат да ви заблудят с неверни твърдения, а повечето сайтове се правят само за да смучат пари.

    Няма да посочвам , обаче видях доста врели-некипели и в тази тема. Недейте сами да преоткривате топлата вода за да не се изгорите. :greenball:

  10. Не разбирам от китари, обаче ми се струва , че скоро ще започнем да се възхищаваме на някой застанал на челна стойка с 1 крак зад главата , лапнал запалена факла ,жонглираш с портокали с едната ръка и свирещ на китара с другата.

     

    Както каза някой преди мен - Музика или цирк? :)

  11. Ами значи китарата всъщност не е китара, а симулация, и на слушалки звучеше добре, ама после като я чух се фанах за главата :hysterical:

     

    Въпроса ми беше какви ефекти точно да сложа за да се съчетав по-добре с останалото. Пробвах EQ, ама като цъкам напосоки има доста съмнителни резултати :)

  12. Бих искал да помоля някой с добро ухо и познания по смесване и ефекти, да помогне ако може .

    В мп3-то дето съм дал линк, нещо китарата не ще да се лепне за останалата част и незнам какво да пробвам.

    Пробвах с ривърб но нестана добре. Ако имате някаква идея :metalist:

     

    http://brysnaria.hit.bg/tech_mix_4.mp3

  13. За какво съжаляваш? :))

     

    Без да се заяждам ,ама както си се изразил "Ковърдейл, Хюз и Меркюри" не са единствените певци на света, нито са певците с най-голям диапазон.

    Ковърдейл сам си казва в едно интервз, че не е нито най-добрия певец, нито най-добрия текстописец, нито най-добрия фронтмен, но като сбор от 3-те е добър.

     

    А пък това което си написал за фалцета дали е истинско пеене е направо смешно :)

     

    Това че незнаеш или нямаш информация за нещо , не значи че то не е съществува , или не е вярно...

    Преди да изказваш мнения се поразрови малко из интернет, или даже тук във форума, има много дискусии на тая тема.

     

    Ето ти 2 клипчета , въпреки че са пускани вече.

     

    Чао и успех :)

     

    http://youtube.com/watch?v=F_9J1teiRKw

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.