Jump to content
Българският форум за музиканти

icefire

новаци
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    пиано

icefire's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Благодаря, сега вече ми е по-ясно От тези с хамър механика най-евтините са за около 1000 лева, но има и за доста повече. Предполагам разликата в качеството е осезаема.. но това ще го видя на място в магазина А ако реша да отделя повече пари, дали една Yamaha Clavinova би било удачен избор? Видях, че има доста модели Clavinova. За кой бихте ме посъветвали?
  2. Разбирам те, защото и аз мразя да обяснявам. Но няма начин - все от някъде трябва да намеря информация. Четох из форума, наистина има много теми, но ми е трудно да ги обхвана, при положение, че съм напълно бос в областта на дигиталните инструменти. Затова ще попитам кои пиана са с хамър механика? На Casio-то пише, че било с Weighted Scaled Hammer Action Keys. Това сега какво значи - има ли хамър механика или не? Малко са ми трудни термините. Ако може кажете ми няколко модела на пиана с такава механика, независимо от цената, поне да видя какъв би бил идеалният вариант.
  3. Естествено, само че при електрическите пиана не може да се говори за "механика" в буквален смисъл, по-скоро за имитация на такава. Относно Casio-то, според спецификациите CDP-200 било с 3 степени на механиката, а за CDP-100 не пише такова нещо. Там има само хамър механика и няма подробности. Някой може ли да обясни разликата?
  4. А от какъв материал са клавишите при електрическите пиана? Едва ли са дървени с покритие от слонова кост.. Щом при casio-то клавишите са по-тежки, доколко се доближават до тези на истинско пиано? Естествено, че в магазина ще го пипна преди покупката, но все пак ми се иска да съм теоретично подготвен И още един въпрос - освен екранчето, има ли разлика м/у CDP-100 и CDP-200? Разликата в цената не е за пренебрегване. Понеже на мен ми трябва само за свирене, не виждам това екранче за какво ми е...
  5. Колеги, може ли да ми помогнете с избора на електрическо пиано на стойност до около 1000 лева. Изискванията ми са: - да е с 88 клавиша с реален размер (т.е. като автентично пиано); - клавишите да са weighted, т.е. с динамика на истинското пиано. Не ме интересува дали може да свири като много други инструменти, искам просто колкото може по-реалистичен заместител на акустичното пиано. Като попрочетох тук-там си мислех за YAMAHA DGX 620, но бих искал съвет от някого, който за разлика от мен има опит с електрически инструменти. Благодаря предварително! ПП. Ако може и съвет откъде да се закупи инструмента.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.