Jump to content
Българският форум за музиканти

Ms.Fortis

новаци
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Ms.Fortis

  1. @ buy&sell : "Сестра", моля те. Ако трябва да съм честна, най си обичам речника на чуждите думи, силно е поучителен. Човек да не ви изкаже мнение, с парцалите го изяждате. Не съм нито езиковед, нито член на БАН, а само простосмъртна. Оттук нататък ще си замълча де, о всемъдри мои, не се тревожете. Memento mori, a?
  2. Твърде си права, Вяра. А сега, след заключенията за цялостната ми личност, моля те, дай един реален аргумент. Поне да стане дискусия, нали? Мисля, че мога да се просветя, ако съм назад с материала. :о)
  3. Имам една силна теория относно това, че текстове се пишат по-лесно на английски, отколкото на български. И тя се състои в следното: имайки предвид, че голяма част от музиката е на общодостъпния английски и изискванията за рима и ритъм, в англоезичните текстове има наложени устойчиви словосъчетания и рими. Не знам дали сте забелязали, но има няколко "групи" от по 10-20 думи, които се римуват помежду си и могат да се свържат логически, затова се използват във всяка втора песен. И като ги имаш тия наложени рими в съзнанието си, защо ти е да мислиш нови? За сравнение в българския език пример са посочените в първия пост устойчиви словосъчетания ("лудо-младо", etc.). Те са част от напевността на езика. И не мога да не отбележа, че английско-българският ми речник (доста пълен, трябва да кажа) е доста по-малък от българския правописен. Не знам това доколко е доказателство...
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.