Jump to content
Българският форум за музиканти

deian

Members
  • Мнения

    137
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от deian

  1. Абе, забравете! Знаех, че не трябва да пускаме клипа тук. Не знам къв е стила-тия дето го плюят, също не ги знам. Не знам за звука-питайте Боби /sw1tched/ -той го прави-на хората им харесва! За клипа- няма кво да ви разправям щото няма да разберете-нито сте помирисвали мотор, нито знаете, че това не е клип, а нашият начин на живот, които не разбирате, не умеете и не харесвате. А, ако в Димитровград смятат, че липсата на силикон е ретро и е краят на 80-те - мога само да ги съжалявам! Александре /vhcs/-ти си ни басист, въпреки че живееш в Мюнхен и правиш работата с теб кошмар. Като не помагаш и не беше с нас на Мургаш-не пречи! В този форум повече нямам място и моля модераторите да ликвидират регистрацията ми! Благодаря на малкото истински фенове, които ни подкрепяха!!! Изтриването на този пост няма да промени решението ми! Поздрави!

  2. Екстра е, само отговорните за клипа да не бяха направили звука mono :)

    Боби, това е версия за youtube , а там надявам се знаеш се пускат максимално "олекотени" версии за да вървят и при по-лоша връзка /и апаратура/, особено когато парчето е толкова дълго-6 мин. На "тежката" версия естествено, че звукът е стерео. Другият коментар с учтивата форма "...сорка" за годината 2010 не разбрах поради неговото изчерпателно дълбокомислие. Усещам обаче мирис на обидно отношение и ще го отдам на опит за заяждане и невъзпитание. Поздрави!

  3. Имам удоволствието да Ви представя първото официално видео на група Offroad. То е на едноименното парче и бе заснето в рамките на 3 дни в екстремални условия на връх Мургаш. Приятно гледане!

  4. Това беше много талантлива банда! Ужасно ми е мъчно за Духи-почина в нашата клиника /работя в Пирогов/. Беше толкова млад и талантлив, а същевременно неспасяемо болен... Истинска трагедия... Вечна му памет!

  5. Опитай с друга струна /за китара например/-не е нужно непременно да използваш комплект. А избора на струни наистина е малък. Най-недоволен съм от една пловдивска фирма /последния път само нейни комплекти се продаваха и то само в "консервата"/и мисля вече да не купувам комплекти, а да си ги "правя" от китарни. Успех!

  6. Днес разговарях с един мой близък човек, с когото направихме една нова банда. Един от моментите, които уточнявахме беше темата за пускането на музика за безплатно сваляне, по която всички бяхме "за". Може би трябва да отворя скоба тук и да поясня, че той е будист, предполагам за някои това, което ми каза ще се стори странно.

    Той ми каза така:

    "Искам да финансирам албум със страхотно качество, но не от грандоманщина, а от уважение към нас самите нас и към публиката. И не с мисълта, че вложените пари ще си ги върна от продажба на дискове. Искам да тръгна с мисълта, че албумът ще представи бандата и енергията, което се случва между нас наживо. После да го пуснем за свободно сваляне на уебсайта ни и да покажем на публиката какво да очакват срещу парите, които ще дадат, за да дойдат на концерт.

    Аз не искам да издам албум с лейбъл, за който публиката да трябва са плати 15 паунда. Защото ако не дай си боже албумът се хареса, ние ще получаваме по-малко от 2паунда от продаден албум. Което обаче не е най-лошото. Най-лошото е че с нашите действия ще създаваме "виновни хора", които ще го свалят от торенти незаконно. В крайна сметка всяко наше действие има последствия за света около нас."

     

    Накара ме да се усмихна и се сетих за темата тук:punk_guitar:

    Без да се правя на интересен- с твоя човек разсъждаваме по подобен начин /въпреки, че не сме будисти/. Това ни накара да пуснем първия си албум безплатно. Получи се това:http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=80799 Не казвам, че така трябва да се прави. Не искам обаче и на мен да ми казва някой как трябва да правя. Поздрави!

  7. Явно е изтрита темата...

    Абе то във всички области българите са си такива-не само в музиката /и не само класиците/. Прееби другарче е най-масовият спорт в тая "държава" и всеки се гордее колко виртуозно го е овладял... Важното е като паднеш пак да станеш и на удара да отвърнеш с два!

  8. Ако е неправомерно уволнението / и една адвокатка във Видин казва на съдиите какво да правят/ обжалвай в по-горна инстанция. Ясно е , че Видинската филхармония е както каза "изгубена кауза" за теб /дори да спечелиш делото няма да си добре дошъл там/, но ако ще се бориш-бори се докрай-поне това призовава поста ти. Можеш да изискваш и обезщетение за пропуснати ползи. Не знам как ще ги стигнем европейците, но ако си намериш читав адвокат ще имаш по-големи шансове. Успех!

  9. Всеки има право на избор и не знам за какво е тази тема. Но все пак има някои важни аспекти свързани с нея:

    1. Пуснеш ли на пазара нещо веднага в нета излиза пиратската му версия. Ако го пуснеш безплатно-не печелиш, но преебаваш и пиратите /което си заслужава адски!/

    2. Човечеството дава все по-малко пари за музика и култура /затова има все по-малко и музика и култура/ и все повече за едене и пиене. За това пак е виновно обвързването му с нета /където има "всичко"/. Никога повече Моцарт няма да е добре дошъл в кралските дворове-заместиха го техно партитата, коката и екстазито.

    3. Това е шанс неизвестни и нискобюджетни банди /а и такива които са загубили популярност и се мъчат да си я върнат/ да получат широка аудитория с минимум разходи по реклама. В съвременното общество ако едно нещо струва 2 лв, след като го рекламираш става 10 лв. Кой ще го купи ако не е стока от първа необходимост?..

    4. Ако никой няма да даде пари за албума ти не се надявай, че ще се избият и да го свалят в нета. Което е добро е добро, което не става-не става /дори без пари да е!/.

    5. Да не забравяме , че все пак има и музиканти, които искат да подарят продукта си на хората, а не непременно да им го продадат на най-изгодната цена.

    6. Хора, които най-много критикуват тази практика /видите ли ги тия-не уважават труда си,подбиват пазара и т.н./ най-често го правят от завист /и страдат от творческа импотентност/ и са реализирали гордите продажби от 15 диска.

    Това е моето мнение и не ангажирам никой с него! Поздрави!

  10. "Инструкции" в писмена форма май няма да свършат работа. Добре е да вземеш 1-2 урока и да уточниш за каква гайда става въпрос-каба или джура. Гайдата е капризен инструмент и поне в началото трябва малко помощ от приятел. Поздрави!

  11. Няма как да си помагаме без да посочваме адреси, фирми, хора, телефони и т.н.-как иначе ще се свърши работа? Така, че не би трябвало да се приема за реклама. Пищялката може да се тества и в къщи с комбиниран уред или с обикновена батерия от 9волта /виж пак параметрите на колоната но досега не е имало проблем/. Не чуеш ли лек звук-мъртва е. Пищялки има и в една пряка на Пиротска срещу малкия ЦУМ. Успех!

  12. На мен не ми е натоварващо да пея басовата партия. Пък за цигарите и бирата ще ги пропусна защото не ги употребявам :). Надявам се и без тях да пея по-ниско ;)

    Вече уточних, че се майтапя! Но след като се чувстваш ОК в басовия регистър защо изобщо е този пост? Поздрави!

  13. Иди на УНГ/уши, нос , гърло /.Такава специалност има в медицината за разлика от "фониатър". И не разчитай на физиотерапията и хомеопатията при остър ларингит щото може да загазиш много яко. Извинявайте-не искам да обидя никого -особено ерудирани хора с няколко магистърски степени по музика. Но съм малко пристрастен , защото аз пък по случайност съм лекар...И няма да кажа колко магистърски степени имам...

  14. Здравеите всички. Понеже пея в един хор, но там пея бас,бъпреки че не съм(аз съм баритон поне така смятам защото пея от ми на голяма до сол на първа) но на някои места ми идва ниско. Можете ли да ми кажете какво да правя специално за ниските тонове от ми на голяма надолу :) Как да си увелича диапазона надолу?

    Бира!!!.. И цигари с нея!.. Майтап бе, брат! Верно що не се разберете с даскала, да не те слага там където не се чувсташ добре? Или ти си решил, че трябва да си бас? Аз като се опитвам да мъча някакви бас вокали /аз за друго и не ставам вече/ практикувам: Бира!!!.. И цигари с нея!.. Не се шашкай след 15 години гръкляна ти ще порасне още-гласните струни ще се удължат и даже да не искаш ще станеш бас. Особено ако ползваш горепосоченото... Поздрави!

  15. На мен много ми харесва! Понеже това е такъв раздел в който съвсем не съм компетентен, мога да си кажа мнението само като слушател..липсва ми една ниска бас линия. Независимо дали е бас - вокал , гайда ручило , или нещо друго . Браво . Може и да не съм прав понеже съм басист ... и нали знаете..

    По принцип си прав, но както писаха вече колегите-това е автентичния вариант и има причини да звучи така. Ручилото на гайдата се използва ако тя е солов инструмент /както е в родопския фолклор например/. То кефи и създава басовата основа, но ако песента е по-разчупена с повече смени на различни акорди и повече инструменти става фалш поради звученето на самото ручило само в един тон. Друг вариант за някаква басова основа е чело-тамбурата. Среща се мноооого рядко в автентичния фолклор /и аз не претендирам за академични познания във фолклора-ама те НАШТЕ АКАДЕМИЦИ Е..ХА МАМАТА НА ФОЛКЛОРА/. Даже толкова рядко се среща, че днешния и размер мисля, че е измислен от съвременниците както например контрабас с формата на екзотична огромна гъдулка или тамбура. Истина е, че една гайда и тъпан са правели хората и сватбите.. И явно са звучали много богато щото германците през Втората световна като дошли тук срязали една гайда /знам го от действителен източник/ да видят какво има вътре... А иначе и те си имат гайди-ама малко и не навсякъде в Алеманията. Пример-тевтонците от Extremo, на които съм фен! Поздрави!

  16. Много яко! И много живо! Днес открих темата и яко се изкефих-още повече, че съм живял известно време там /наште по разпределение бяха в Карнобат/ и знам много добре за какво пее мацката! Поздрави, Вяра и успех-много си добра!!!

  17. С "малко" закъснение пускам темата и тук. В началото на тази година излезе дебютният ни албум Track1 /който бе представен в друга графа на форума-но за пълнота на документацията пускам и тук/. Промо-30.04. Поздрави!Visit My Website

  18. поздравления! много си добра! продължавай в същия дух и не се съобразявай с никого! не скапвай поезията заради композиторска импотентност-който е добър ще се нагоди по тебе и както колегите по горе писаха можеш да заработиш с някого и в тандем. текст може да търпи промени спрямо музика /почти е задължително/ стига да не са радикални и без участие на автора/поета//. ако някой кара по шеблони може даже да фане Вазов или Ботев като Епизод и резултата е известен... успех!!!

  19. пич заради правописа ти ще те вземе някой за мезе, но на въпроса... ако не търсиш кой знае какъв звук-бягай в някой магазин за електроника , където продават говорители с характеристики като твоя /освен инчове и омове гледай и ватове/и за ниска цена ще се снабдиш с нещо китайско или индонезийско/при добро желание може да налетиш и на руско/. ако търсиш добър звук отиди в някой оторизиран магазин на фирма коята си си харесал /селекшън, еминенс и т.н./, но цената ще е друга. успех!

  20. Как може да се пробва ?

     

     

     

     

    :thumbs_up::)

    добър въпрос! и колко от нас са взели една и съща китара, разколачили са и струните след като са пробвали единия адаптер, разпоили са го, запоили са другия /и говоря за вариант пасивни-иначе още по сложно при сравнение на пасивен с активен/, пробвали са пак звука и ако не им харесва са повторили гимнастиката. 1-во условие-трябва да имаш и 2-та адаптера в наличност за този тест. 2-ро условие-време и ентусиазъм за да го направиш та чак тогава да прецениш за себе си. затова net-а е на помощ /има такива теми/ ама не е същото като "око да види ръка да пипне" / в случая "ухо да чуе"/. поздрави!

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.