Jump to content
Българският форум за музиканти

Ibrahim

Members
  • Мнения

    35
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Ibrahim

  1. Здравейте. Баса ми е Ibanez SR 505. Има проблем в електрониката, която като сложа нова батерия я изхабява изключително бързо. Говорим за 2 дена. Изключвам винаги кабела, когато не свиря. Слагам най-хубавите алкални батерии. Проблем е, че прекъсва от време на време докато свиря, мислих, че батерията се разкача, но уви. Някой да се е сблъсквал с такъв проблем и дали е нещо което се отстранява лесно или ме насочете към човек в София, който може да помогне. Благодаря предварително.

  2. Ей това се казва отговор!  :godbless:  Моят усилвател е 22 кила само главата. Добре, че имам колела на колоната или от. :) , защото тя е двойно по-тежка (ако не и тройно). Представлява проблем пренасянето им, защото са не само тежки а и големи. Побират се в голфа (хаха) само ако сваля задните седалки и пак ми е трудно да ги наместя и забрави за други неща и хора. Мисля, че ако взема нещо такова ще реша проблема с пренасянето, но за звука вече нещата са други явно... Все пак като усилвател добър ли е или за толкова пари има и по-добри? Ъъъ 100W, лампов на макс... едва ли ще го причиня на момчетата, съседите или на мен. :rolleyes: 

     

    Цената е ниска мамка му...
     

    Чакам още мнения. :)

  3. Здравейте.
    Някой може ли да изкаже мнение за този усилвател, имайки предвид продуктите произведени...там... дали заслужава 700 лева (разбира се втора ръка)?
    Темата за новите продукти и "винтидж" такива е дъвкана многократно и знаем, че разликата между едните и другите в качеството на вложените материали, изработка, звук и инженерна мисъл ако щете е сериозна, но въпреки всичко нещо ме гложди да му се не види. Притежавам чудесен усилвател, но тежи колкото мен и е почти толкова голям.
    Този няма да имам възможност да го чуя преди да го взема, все пак ще го погледне приятел преди това,  той не е музикант, но поне се занимава с ремонт на аудио техника, та имa вероятност, ако го взема да е в добро състояниe.

     

    Поздрави на всички!

    482788000000000-00-750x750.jpg

  4. Чудесни отговори! Не съм се надявал на толкова добри мнения по-въпроса ми. Благодаря ви момчета! Ще действам така: Взимам 1x15" с хорна, ако усетя,че този звук не ми допада, в последствие ще взема и 2x10 или 4x10(естествено, когато/ако имам достатъчна финансова възможност). Ако тогава също имам проблем, което силно ме съмнява, ще си прережа вените ритуално :-). Преди време бях в мъ.цъ.и. имаше някакво пиви 4x10 и друго производство на ibanez 2x10 не ми харесаха как звучат. Действително преди да купя каквото и да е било, мисля да взема баса и да се запътя към най-големия магазин, където да пробвам няколко тела, ако има налични :mellow:. Лошото е, че няма как да занеса и усилвателя, ще ме гледат на криво :D.

  5. Привет и благодаря за отговорите.

    bassbull е прав. Действително нямам опит с бас апаратура. Принципно свиря на китара, но през последните 3-4 години много хлътнах по баса и свиря тук там. Групите са различни- уейв, индъстриал, рапметъл. Ейй не съм си и представял, че баса може така да те грабне... Кефя се на много стилове джаз, фънк, класически рок. Ще свиря всичко според настроението ми. Това нещо ще го държа в къщи да посвирвам и когато имаме изява с някоя банда, ще го мъкна с мен. До сега съм свирил на едно Peavey 120  с вермонско тяло, ама тези неща хич не са подходящи. Тъй като се сдобих с лейнито/чиста случайност/ за почти без пари, трябва да му туря нещо, от което да излиза приличен звук. Все си мисля, че бас би трябвало да се озвучава с поне 15". По-плътни ниски, мощен звук или бъркам жестоко?

    Комбинация 15"+2x10 или 4x10 не ми е по силите в момента. Криза е. :)))

     

    Предложиха ми: http://www.thomann.de/de/ampeg_pf210hlf_portaflex.htm за същите пари като петнайската, както и http://www.thomann.de/de/hartke_410_xl.htm за 280 еуро.

  6. Здравейте.

    Притежавам бас ibanez SR505 и усилвател laney DB300H. Интересува ме вашето мнение дали някое от тези озвучителни тела са подходящи за моя случай.

    Имайте предвид, че няма да ги купувам от Thomann и цените ще са по-ниски (мой роднина има магазин в европата) съответно 330 еуро за ampeg-а,270 за Warwick-a и 230 за hartke-то. Първият си има хорна което е голям плюс, но пък цената е по-височка. Ако някой има впечатления от тези озвучителни тела, моля да сподели. Предлагат ми се само тези и други доста по-скъпи модели и марки така, че нямам голям избор. Разбира се приемам и други предложения.

     

    http://www.thomann.de/de/ampeg_pf115he_portaflex.htm

    http://www.thomann.de/de/warwick_wca_115_4.htm

    http://www.thomann.de/de/hartke_115xl_bass_box.htm

     

     

     

  7. Здравейте другари!

    Laney DB300H.

    Помощ.Help.Моуим.Please.

    Ако има някой който е работил с такова или подобно, нека разкаже за впечатления, добри и лоши страни и пр.

    Прилагам снимки:

     

    http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2123/104326998618965335451354212493Sxrc4wgs84G1uXqEpOuG.JPG

     

    http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1796/1295977595172305918113542125957tFhmSKDCIsi2gZ1G5Z5.JPG

     

     

  8. ееее хахах

    На пазара има чушки и домати . :)

    Ъглите са за куфар, не са подходящи, затова съм сложил само отпред, пък и стените са ми гипсови та... Ако намеря подходящи ще ги сменя. мен ми харесва и без ъгли. Оригиналният също е без ъгли.

    Терминалът е от неръждаемо канче за крем карамел :D.

    Толекса не е толекс а кожа залепена с изключително гаден български хелметекс дето уж беше в срок, но явно просто си е кофти и стана "сра маца у каца".

    Грила не е грил и не може да е по-зле от респромски, щото е респромски.

    Майтапя се. Това е "звукопропусклив плат" от една фирма близо до централна гара, не е много лош. В процеса на слагане обаче се оказа, че не е много здрав...

    Не съм търсил идеалната линия. За толкоз време и толкоз пари толкоз :) . Опитах се да обърна повече внимание на звука не на външния вид. Тъй или иначе изводите съм си ги направил и ако реша да направя нещо ново няма да допускам тези грешки, които съм допуснал сега.

    Пък и не съм религиозен. ;-)

    Мultirumen,

    и мен си ме кефи. И звука му е готин. :)

    • Like 2
  9. Здравейте приятели!

     

     

    Преди година и половина, един чудесен човек и невероятен специалист( :-) ), ремонтира един прекрасен усилвател HIWATT 100. Тъй като тази стара машина си нямаше озвучително тяло, Човека ми предложи да си направя едно с оглед на това, че новите, подходящи за този усилвател хич не ме грабнаха откъм ... цена.

    Бяха ми дадени съвети и напътствия как да изградя едно 4x12 също ме снабди с оригиналните HIWATT размери и ме насочи към един юнак, от който да се сдобия със подходящи говорители, за което съм много благодарен. :-) Юнака се оказа и доста добър китарист...

    До тук добре,но....

    Сблъсквали ли сте се с проблеми от типа на:

    Ми ся...откъде матерЯл, ми то кой ша го реже, ами, че и лепило ше требе, винтчета, машинки,летви, брейй то големо туй чудо... пък и ше тежи уфф малийй, ма като му сложа говорителите не мога го поместя бреййй ми толекс... от где толексс аре убу кожа а за кожа хелметекс къф?...бе аре български...ГРЕШКААА ами грилклот?... Ми то по магазините пълна скръб от запада иде за 50 евра аре бегай плат ще е...Крака? Нема крака, колела има(щото ще тежи), а дръжки и дръжки нема. Има ама големи и са в Русе...ми то отзаде ше се слага и таквоз... терминал му се вика.. а време... :-)

     

     

    ВРЕМЕ НЕМААА!!!!

    Шегата на страна,но мазалото почна и почнаха и компромисите с това и онова.

    Ясно ми беше какво трябва да направя,но ми стана и ясно,че ако направя всичко както ми се иска ще го правя до края на живота си.(щото нямах време)(половин час след работа и то през 2-3 дена)

    След около месец и половина се появи на бял свят моето озвучително тяло,което в крайна сметка се оказа много сполучливо откъм звук с не особено добра визия, здраво като гранитен бордюр и горе/доле толкоз тежко:

    http://www.picvalley...u4lObOx7IqO.JPG

    http://www.picvalley...67rQDrW3Y6U.JPG

    http://www.picvalley...KGSL3j5GRmD.JPG

    За жалост не мога да открия снимките от процеса на изработка, а толкова много писах...язък. Ще търся пак.:-)

    Поздрави на всички!

    • Like 2
  10. Здравейте!

    Става въпрос за "custom hiwatt 100". Вероятно е изгорял изходния трансформатор,но може да има и други проблеми.

    Въпросът ми е къде бих могъл да го занеса, за да го погледне някой специалист,който би се занимавал с ремонта му?

    Вече ми отказаха на 1 място а не ми се разделя с машината.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.