Jump to content
Българският форум за музиканти

Mimirski

Members
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Mimirski

  1. Не знам как ги изчислявате тези размери и тактове, особено последното, че 1+1 = 3/16 + 3/16.

     

     

    А ако тези от БАН са написали Еленино хоро (2+2+1+2; 7/8), то аз съм Академик от Луната.

     

    Прав си пич , объркано съм го написал ...Имам пред вид , че при правото хоро в 2/4 бройш раз-два, раз -два и т.н.

    При 6/16 пак така раз -два , като "раз" е шеснайсетинкова триола , "два" също шеснайсетинкова триола или раздробени 3/16 +3/16 Така по-ясно ли е вече .

  2. Привет и от мен Plamen74.72 . Ще се опитам да помогна :) Ти си обсолютно на прав път . В размер 2/4 има две времена - те могат да бъдат :

     

    1 + 1

    четвъртина + четвътина

    четвъртина + две осмини

    четвъртина + четири шеснайсетини

    и много подобни вариации в рамките на размер 2/4

     

    сега и интересния въпрос за 6 /16 Прочетох , че се среща много рядко , това са две триоли в рамките на двата дяла които горе описах или:

    1 + 1

    3/16 + 3/16

    / триола/ + /триола/

     

    Надявам се да съм бил полезен . Поздрави !

  3. Да Ви попитам, ако имате наблюдение, как си износвате струните?

    Аз забелязвам, че "басовите" ( покритите Е,А,D) ги износвам двойно по-бързо, (най-малкото там където са позициите, се забелява износване) но може би си и внушавам, че покритите струни по-бързо губят качеството си. Има ли такова нещо, като наблюдние при Вас?

    Предлагат ли сетове с дублирани покрити струни, ако да, коя марка?

    Напр. Framus предлагат сетове с дубирана 1-ва и 2-ра струна за ел. китара.

     

     

    Като препрочетох темата виждам, че има две мнения, за това колко помага класическата, да свириш на електрическа.

    Моето гравитира около това на Кольо.

    Макар и да изхождам от собствената си посредственост, постановката за свирене на дясната ръка, по-скоро ще е в полза при свирене на бас, отколкото за ел. китара. Лично аз не познавам някой, който да е достигнал високо ниво на класическа и след това, за два три месеца да е станал витуоз на електрическата. Не, че е неъзможно. Света е голям...

    Иначе да, класическата ще е в полза - развива ти хармоничното мислене, виждаш китарата ( съответно и свирнето на нея) под друг ъгъл.

    Т.Е. по-скоро повече ще те обогати цялостно като музикант, отколкото да ти даде техническо предимство в овладяването на електрическата китара, като двете обаче са и взаимно свързани.(така или иначе, пак помага)

    Поздравления за поста !

    От известно време използвам струни - "черен найлон" и ми се струва , че при тях живота на 4 и 5 струна е по - голям , Като звук също ми допадат повече . Ernie Ball , D' addario, Augustine - http://www.thomann.de/gb/daddario_j50_black_nylon.htm

    Надявам се да съм бил полезен :)

  4. В моята практика изобилства от примери на тотално объркани глави и представи благодарение на всевъзможни самоучители /става дума за наистина добра теоритична подготовка , която да дава резултати след това при аранжименти , композиране и т.н ./ Ако нотите не са сомоцел -просто да познаваш нотите , тогава напълно подкрепям колегата Савов !!! Успех с начинанието !!! Поздрави !!!

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.