Jump to content
Българският форум за музиканти

sexy_guitarist

новаци
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от sexy_guitarist

  1. Еми затова ти казвам, че искам да забавя темпото и да започна що-годе отначало. На хората, които наистина ми дадоха съвети - мерси. На хората, които мислят че подценявам китарата - може и да беше така допреди няколко месеца, ама се научих. И да, определено знам какво означава абсолютен слух, тъй като съм абсолютист по рождение. "Хората които знаят какво говорят" могат да потвърдят П.С. А всичките тея работи ги говоря, за да добиете идея докъде разбирам нещата, защото не искам всеки коментар да ми казва да науча нотите и т.н. Иначе по принцип не започвам запознанствата с това какъв слух имам и доколко разбирам от музика.
  2. Солфежът си го знам. 8 години ходех на пиано и солфеж, тъй че не мисля че с това имам някакъв проблем. И под виртуоз далеч нямам предвид Вай или Малмстийн - целя се повече към Хендрикс и приятели. Знам си много добре какво би трябвало да се очаква от едногодишно свирене, и това не ми е проблем. Знам си много добре годините тренировки за да станеш завършен музикант. Наистина бих оценил съвети които биха ми помогнали, освен нормалните "по-полека" и "недей се надценявай" с които се сблъсквам всеки ден, тъй като не съм единствения китарист в махалата. Ако трябва ще започна да репетирам нещо дето е с темпо 40. Просто желая някой вече минал по този път да ми каже някоя рутина дето да си я тренирам и да знам че евентуално (ако трябва след 15 години) ще пожъна резултати.
  3. Значи аз съм на 15 години, от година се занимавам с китара самоук. Наистина много съм напреднал, не само по мое усещане, ми и от мненията на хора, които знаят какво говорят (аз имам и абсолютен слух, тъй че импровизациите също са налице). Обаче като всеки новак, в началото като ги хванах едни металики и мегадети и какво ли още не, и изпуснах някои от първите стъпки към бързото свирене. Иначе ако хвана едни алтернатив пикинги мога да изсвиря (кой знае колко) ноти в минута, ама с мазане и без синхрон между лявата и дясната ръка, и усещам и знам, че така виртуоз няма да стана. Някакви идеи, произведения, упражнения за синхрон между ръцете и намаляване на мазалото наистина ще са ми от полза.
  4. Честито на победителя!
  5. ^ съгласен Иначе не е лошо между свиренето да си усъвършенстваш и другите техники...
  6. sexy_guitarist

    Gibson Les Paul

    Начи.. относно Лес Поул си няма спор, че върви най добре на хард рока... (освен ако някой не създаде спор). Иначе обаче китарката си върви за секва музика. Примерно Металика дали не записаха целия St. Anger на лес поул? Верно че честно казано този албум им е от най-скапаните, ама това е така заради други причини, не че китарата не изважда подходящия хард звук.
  7. Години: 14 Потребителско име: sexy_guitarist Местожителство:Бургас
  8. Аз лично използвам 3 пръста при бендинга, 1 бендва и два подкрепят и дават сила. Ама мойте пръсти са доста слаби на дебелина.
  9. Моята техника е напреднала доста заради 8те години свирене на пиано преди да се захвана с китара.
  10. Всичко вярно, мога дори да кажа от кои тонове са високочестотните звуци, ако се напрегна.
  11. Ех.. да имах подходящите софтуер и хардуер щях да включа един дисторжън и да направя ритъм китарата и солото.. ама уви, пък такива добри идеи ми идват... Може би в понеделник ще видя какво мога да направя
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.