Jump to content
Българският форум за музиканти

Dead_Macabre

новаци
  • Мнения

    19
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Dead_Macabre

  1. Аз мога да кажа, че най - трудната песен за тактуване и за спазване на времена, тактове и т.н е "Lazy" на Deep Purple. Тъй като там основната мелодия влиза на слабо време и всичко се объркава в следващите влизания. Аз тактувам от време на време с крак и тая песен ми е кошмар. А иначе съм забелязал, че най - лесно е когато са наредени барабани отзад на някоя програмка. Но изисква много работа това.

  2. Dead_Macabre... ти чу ли се какво каза!?

    "Нечисти изпълнения"... от Delian и don_pepinio.

    Я виж да не ти пука хард диска или cd rom-a!?

     

    Направо ме изненадваш с пуританските си наклонности!!! :lol:

    Абе стига глупости бе какви пуритански наклоности. Песента си е велика спор няма а това което ми се е сторило нечисто е между 1:19 и 1:20 там има някакъв double hand като че ли и са записани май две китари и от първо слушане ми се е сторило нечисто но то така си звучи май. Не съм искал да засегна никой. Песента е убиец. Аз съм голям фен на тоя стил.

    Къде мога да намеря оная другата песен която се спрегна в темета Asia.

  3. Тая китара няма някой от основните разлики, които отличават китарите от другите интрументи - няма бенд, надигания, и там всичко сръзано с това. То се едно не свириш на китара....

    и на мен ми е интересно как звучи де, но не бих си я купил :lol:

  4. И аз слушах песничката и мога да кажа, че създава интересна атмосфера. Основната мелодия е готина, но мисля че имаше някой не толкова чисти изпълнения, но като цяло е добра.

    Това ми е личното мнение, не ангажирам никого.

  5. Това да се извади мелодията на вокала е добра алтернатива. А иначе кво да ти предложа. Nirvana може би, или Hotel California на Eagles, Whitesnake, еvergreen-ите винаги се котират (Feelings примерно), или просто да се направи една блус импровизация от двама ви.

  6. Ами то и аз гледам да не се ограничавам в стиловете все пак това е интересното във музиката - да вмъкнеш някое Jazz пинизче във Класическо произведение примерно. Но иначе се кефя най - много, когато се опитвам да свиря Jazz-че и всичките му там разновидности. Свиря и прогресив много и рок абе свиря, прая кото мога.

    също и много се кефя на бг народните неща.

  7. Здрасти

    ами аз живея във Велико Търново и мога да ти кажа за един даскъл във Горна Оряховица. Аз лично при него ходих много е добър ее вярно не е Acoustic FingerStyle фен ама учи на тероя, акорд, гами и пинизи показва. не те знам дали искаш теория на научиш.

  8. всичко става с много вадене на музика. А примерно като чуя някое парче и като чуя познат тон веднага в съзнанието ми изплува примерно парче, което е съдържало този тон. Малко сложно за обяснение, но наистина това става с много вадене на музика. Едва ли ще можеш да разписваш свободно ако не си абсолютист. Важното е не толкова разпознаването на тона, а на интервалите.

    Напълно съм съгласен, ако не го бях прочел това щях да напиша може би същото :)

  9. така и така тука се говори за Peavey и имам един въпрос

    Peavey TransTube Series BackStage 10w извади по слаб звук от един Park By Marshal не знам повече подробности за него само че и той беше 10w

    що туй не знам, въпреки че звука на Peavey-to си беше по як за мен

  10. Аз ежедневно врякам на баща ми (бивш китарист) защо не ме е карал да кажем от първи клас да хвана китарата (почнах на 14 год.)..

    и аз съм склонен да кажа това ама не мога щот баща ми ме хвана да свъря на китара долу горе на плилична възраст. Бях 5ти клас и отгоре когато баща ми ми показва два три мажорни и минорни акорди - той повече не знаеше де бил е навремето басист.

    А иначе 6ти клас така вече ги сменях долу горе акордите и имах една измислена група но в нея свирех на барабан щот имахме по добър китарист и така..

    от 6 години долу горе свиря почнал съм на 12г.

  11. ами аз лично предпочитам HSH въпреки че не съм хващал такава имам си у нас SSS

    и като четох тука имаше не малко, който предпочитаха HH и се чудех със средния S няма ли да звучи по ... яко .. или ще има ли някаква разлика

    и друго тъпо въпросче - грешно ли е ако се нарече "адаптОр" а не "адаптЕр" ? :rolleyes:

  12. Абе аз съм китарист и както всички може би съм гледал G3-тата на Joe и той на повечето от тях свири с Stuart Hamm (или поне на това с Eric Johnson) и на Live In San Francisco също е с Stu и на тея два коцерта съм забелязал че когато Joe представя Stu и публиката го освърква и ми е интересно дали някой ще ми каже смислена причина за това или просто публиката на Joe не се кафи на Stu Hamm, но иначе той (Stu) свири доста яко според мен и мен лично ме кефи ..

    П.С. - дано не се повтарям с тая тема но уж търсих и нямаше такава ;)

  13. Има смисъл ест

    ще те учи на теория, упражнения и т.н. и най-важното е, че ще ти даде основата, за да почнеш сам да се учиш и изграждаш собствен стил на свирене :headbang:

    а аз за пари не мога да ти кажа мнгоо. не те знам от кой град си щот аз примерно като съм от Велико Търново и давам малко (2 лева на час) а във София са къде къде повече мисля.

  14. Да, и аз съм му обръщал внимание , и не знам как се казва, но честно казано впечетли ме първите един-два пъти, когато го слушах след това осъзнах че солото е събрано от копирани пинизи (говоря най-вече за един такъв на Joe) и се разочаровах. Не ми става кеф, когато някой изкопира нещо едно към едно :)

  15. Аз също съм заинтересован от Български фолклорни пиеси за китара, но ми е инресно да разбера малко повече за това колко долу горе хора има и за една китара произведенията колко са ? и не че нещо ама също ми е интересно как е направено всичко това :( по-точно как са направени на ноти бг хорцата :)

  16. Ами ето и моето предложение. Не е нищо особенно като цвят. Но мене такива ме кафят пък и като звук е супер. Става въпрос за на Satriani Ibanez-a Js100 ето и линк http://www.ibanez.co.jp/world/country/frame_bulgaria.html

    Като си харесам нещо друго ще напиша

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.