Jump to content
Българският форум за музиканти

kkk777

Members
  • Мнения

    41
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Мнения публикувано от kkk777

  1. 2 hours ago, Baby Thomas said:

    При всякакви ремонти и корекции и редно предварително да се пита клиента дали да му се пипа и еди кое си. Не говорим да му затегнеш гайката на хлабавия жак или да фъснеш зацапан потенциометър, става дума за неща, които са лично предпочитание и особенон ако са необратими. Трябвало е да се обади и да каже: "Абе тея прагчета според мен не са добре, защото.... даги коригирам ли еди как си..."

    Очевидно няма да ти помогна със следващото изречение, но да си кажа: Аз затова не давам на никой да "оправя" китара или бас. Със сигурност има и кадърни/отговорни майстори, въпросът е колко пъти ще се опариш докато уцелиш. Един приятел колко пъти си носи китарата на някакъв лютиер (според мен за глупости пак), всеки път му "оправяше" и някакви други неща (екшън, струни, етц.), които изрично беше казал да не му базара. И после трябва да се занимаваш да донаместваш. Че и пари искаше. :)

    За такива манипулации основно проблемът е (ако не си с две леви ръце), че трябва да имаш необходимите инструменти и да не са боклучави. Плюс някоя и друга евтина китара за експерименти. И време, де - за проучване на проблема и възможните начини за корекция. Не е малко, но е възможно и сам да си пооправиш почти всички неща. Поне сега има всякакво инфо в нета.

    Аз моята затова я давам само на теб, 🙂

    • Thanks 1
  2. 50 minutes ago, Voidhanger said:

    Под лака е. А там до нъта има леко недовършено..Абе ще я връщам при всички положения. Жалко само, че повече нямат от този цвят. Очакват от оная преливащата дето е като морско синьо към натурално дърво.

    Ако има възможност да я погледне и лютиер преди да вземеш решение за връщане ще е добре.

    • Thanks 1
  3. 3 hours ago, Voidhanger said:

    А значи и при тебе е така. Е явно просто това е положението. Ще я пращам за сет ъп при всички положения.

    Някакви оплаквания от неравни прагчета имаш ли? Щото ако трябва да се прави левелинг с тия стоманени прагчета, лютиер ми каза, че пилите заминават много бързо и е по-скъпа самата процедура.

    Проблем с прагчета нямам, но с лека настройка на тръсроуда и нъта нещата се получиха. Доволен съм от избора си.

  4. И при мен е така, дойде зле интонирана и с висок нът но като се пипне тук там стана доста прилична за моите аматьорски възможности. И аз останах неприятно изненадан от мястото на производство уж Корея а на гърба Индонезия. Стана ми кофти на снимките едно а практика друго не че има значение аз няма да стана по добър от това.IMG_20190221_175857.thumb.jpg.abd98c93e41c8e699f2aad0e4c3a1822.jpg

  5. Аз съм с LTD ESP 1000P, взех я защото е с пиезо бридж на Fishman беше с пасивни Seymour Duncan реших да пробвам с активни пак на Seymour Duncan и повече ми харесва с активните. Това е мое лично мнение, този който ми ги сменя направо ме анатемоса.

    IMG_20190221_145158.jpg

    • Haha 2
  6. На мен ми хареса, даже го публикувах на стената си в fasebook в очакване на коментари. Не получих това което очаквах, хората да му се възхитят.Според мен трябва да продължиш да се занимаваш с това!

     

    • Like 1
  7.  Аз имам CODE 50. това от снимката на профила ми. За домшна употреба и репетиции става. Удобството му според мен е в това, че можеш да го управляваш през телефона си. Също можеш да сваляш от сайта им готови пресети. Не очаквай истински лампов звук, особенно с 25-ца.

  8. Всичко зависи от работното място, когато бях ерген розполагах с огромно старо писалище където събирах всичко, сега съм изгонен и заврян в гаража. Ако нямаш работно място вариянт 1 е за предпочитане.

  9. И така аз съм този ходи да я гледа, ето малко инфо. Тялото е трипластово и е тръгнало да се разлепя,главата също е лепена нескопосано, за адаптери и електроника не говорим.Грифът е прав защото е дебел като сап от лопата, но може да се направи нещо от нея с много труд и пари.

    За мен това е китара за строшаване по време на концерт.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.