Jump to content
Българският форум за музиканти

polaris

Members
  • Мнения

    161
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от polaris

  1. Имам мустанг 1 и като цяло съм доволен. За свирене вкъщи е перфектен. Единственото нещо, което не ми харесва, е че е само с 2 бандово EQ. Свиря метъл и позлвам присета Metal 2000, който е с тотално махнати среди и няма как да си ги увелича.

  2. Ето моя съвет: купи му най-евтината китара, която намериш. Няма смисъл да даваш много пари, ако след няколко седмици приятелят ти реши, че не му се свири. Ако реши да продължава с китарата, ще може да си избере по-качествена сам, след като навлезе в материала. И ще си я избере, така че на него да му харесва. Аз съм на мнение, че китара можеш да избираш само за себе си. Успех :thumbs_up:

  3. Аз мисля,че ще свиря предимно рок ,метал абе твърди неща и също се чудех дали това ще е от голямо значение при избора на китара :?

    Не мога да разбера защо всички казват "искам китара за рок и метъл" и си мислят, че има една универсална китара за тая цел. Има толквоа различни стилове метъл. Земаш една китара с хъмбъкъри и търсиш кубе с вграден дисторжън, за да не даваш пари и за ефекти.

  4. Може ли да се свири метъл на този усилвател? Ако добавя някакво камионче, педал или процесор например Boss metal zone2, ще мога ли да изкарам хубав хай гейн звук? Искам да запазя топлия и чист звук на Fender, но да мога да свиря и метъл.

    Ами за това е моделиращ амп, защото можеш да си направиш присетове с дисторжън, оувърдрайв, с чист звук и да си ги сменяш. Аз имам Mustang I и единственото, което не ми харесва е, че не е с 3 бандово EQ. Иначе съм доста доволен, като цяло. Дали има стандартния звук на fender, не знам. Най-добре отиди до някой магазин, пробвай и ще разбереш дали ти харесва.

  5. Надявам се, че и ти ще отидеш с баща ти, все пак няма той да свири на китарата, би трябвало ти да си я избереш.

     

    П.П.

    търся акустична китара, поради факта, че рок не ме влече :thumbdown: .

    Според теб само рок и метъл ли може да се свири на електрическа китара?

  6. Преди да мине на ESP, Алекси е ползвал Jackson-и с адаптери Jackson J-50-BC. До колкото знам, вече не се произвеждат, но в ebay би трябвало да има. Така че, ако ще смяняш адаптери, чуй и тези.

  7. Аз не мога да разбера как би се доверил на някой напълно непознат. Въпреки, че повечето хора във форума са коректни, аз не бих се доверил на сляпо, защото всеки е с различен вкус. По-добре да потърсиш музиаклен магазин, който ти е наблизо. В най-лошия случай си пускаш клипчета от ютуб с тази китара и търсиш ревюта.

  8. 1ва,2ра,3та и останалите струни са метални

    Няма такова нещо, 4, 5, 6 са с найлонова сърцевина и метални намотки. Затова ти се струват различни от струните на новата ти китара, които наистина са метални. И мисля, че е нормално да намираш разлика в звука, все пак са различни струни, различни китари.А и по принцип новите струни издават един специфичен звънтеж, който след наколко дни изчезва. Съгласерн съм и с Baby Thomas, че струни стаг не са за предпочитане. А относно барето - упражнения и постепенно се свиква. Също така гледай да не стискаш грифа много силно.

    • Like 1
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.