Jump to content
Българският форум за музиканти

lars

новаци
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    guitar

lars's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. lars

    Бас

    Здравейте,аз също бих искал да си бъдем полезни едни на други.Според мен това всъщност е идеята залегнала зад форума,а не да си вдигаме рейтинга или да се заяждаме Колкото до експериментите,аз съм съгласен ,чрез експериментиране са открити повечето трикове в този занаят,но специално тези за които ставаше въпрос ,са отдавна проведени и практиката е показала че... Мисля че ползата при провеждането им е свързана предимно със собственото ни усъвършенстване
  2. lars

    Бас

    Пич,радвам се че мненията ни започват да се доближават.Наистина много от нещата са относителни,просто говорех за общоутвърдените варианти,които са такива защото са доказали с времето високата си надеждност.Знам че има много изключения,но те ,както всички знаем,само служат ,за да потвърдят правилата. Ужасно съм съгласен с тебе,що се отнася до "опитните" български лютиери. Просто повечето определено не ги бива.Също като тебе няма да споменаван имена.Там всичко е ясно.Тъжното в случая е само, че се получава така,че клиента който поръчва едва ли не трябва да знае повече от лютиера(дърводелеца),за да получи нещо що годе свястно(евентуално).
  3. lars

    Guitar Classroom

    Предният ми отговор отиде с коша и за това сега ще се опитам да го формулирам по-различно.Въпросът ти е напълно безмислен,така че не мисля,че някой ще съумее да ти отговори.
  4. lars

    Бас

    Много се извинявам за главните букви,наистина имах проблем с клавиатурата,но сега всичко е наред.Не съм възнамерявал да се заяждам и ако така е изглеждало,то много съжалявам По въпроса за бука,бих искал да те запитам имал ли си буков гриф? Евтиме,ще ти отговоря защото ме пита нормално,вместо да ме поучаваш. Букът е дърво с много силни вътрешни напрежения и рискът за измятане винаги съществува,колкото и да е просушен материалът.Освен това,няма добро отражение върху саунда и доста по твърд от необходимото за гриф и не достатъчно жилав.Иначе в интернет има много експерименти,включително и от скъпи фирми.Просто погледни съотношението бук-клен,махагон,кедър и т.н./и имай предвид че букът никак не е по скъп,нито е по рядък / Надявам се че бих могъл да бъда полезен а не да се заяждам Ако твърдиш,че правиш къстъм инструменти(а не правении),то аз те съветвам те да използваш quarter-sawn фингърборди.Те,с висока вероятност,предпазват от евентуално усукване и измятане. Имал съм досег с твърде много и различни като тип и по качество фендери.Някои от тях са били мои.Хайде и ти ми изкарай процентно съотношение между радиално и тангенциално рязани фингърборди.Още веднъж повтарям че в интернет има доста странни неща.Не си прави да ми пращаш снимки,доста добре съм запознат. Алембик и Фодера могат да правят всякакви експерименти просто защото са едни от върховете в бранша.За да им подражаваш трябва много добре да разбираш какво точно се преследва с дадения експеримент, а също и кои прави поръчката.Също така,не бъркай ламинат с 0,6-2мм фурнир. Разбира се че ще отпадне първият гриф.Това че си го направил с 9мм фретборд,ми показва че наистина работиш с много мерак,но си още в началото на занаята.Ореха е доста непопулярен като материал за гриф,и това не съм го измислил аз.Предполагам ,че и сам го знаеш.Мисля ,че къстъм китари се правят от каквото трябва,а не от каквото има(абаносов паркет).Последният има много добри качества като подова настилка,но не непременно като фингърборд или ламинат за гриф. Много бих искал мнението ми да бъде изтълкувано като полезна информация , а не като заяждане.В форума има един добре известен човек,който явно е добре информиран-РАЗБОЙНИКА.Мисля ,че и той мисли като мен за сечения и материали(съдейки от неговите постове)
  5. НЯМА ЕВТИНИ И ХУБАВИ КИТАРИ,НО ИМА СКАПАНИ,НО ПЪК СКЪПИ.
  6. lars

    Бас

    Искам да попитам Рacman ,след като видях направения от него бас-ЧУВАЛ ЛИ Е ЗА РАДИАЛНО И ТАНГЕНЦИАЛНО РЯЗАНЕ И АКО ДА ЗАЩО Е СЛОЖИЛ ТОЗИ ФИНГЪРБОРД НА ГРИФА. И ОСВЕН ТОВА,НАИ-АБСУРДНОТО НЕЩО,КОЕТО СЪМ ВИЖДАЛ Е БУКОВ ГРИФ.ТОЗИ ШВЕД КОЙТО КОПИРАШ,А СЪОТВЕТНО И ПЪЛДИН, СА НЕЛЕПИ.НАДЯВАМ СЕ ЧЕ БЯХ ПОЛЕЗЕН
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.